Θα απαγορευτούν τα κινητά σε μεγάλες διοργανώσεις πόκερ;

Ανανεώθηκε:
ποκερ ειδησεις νεα
Photo Credits: Michael Burrell / Alamy Stock Photo

Ένα από πιο “καυτά” θέματα συζήτησης στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών σήμερα αφορά τη χρήση κινητών. Συγκεκριμένα, η άποψη που θέλει την απαγόρευσή τους στο πόκερ και τις live διοργανώσεις του αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 Κωδικός EURO24
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το World Series of Poker (WSOP) έχει έρθει πιο κοντά στο να πάρει θέση σχετικά με το ζήτημα. Αν και δεν υπάρχει κάποια σχετική ενέργεια για την ώρα από την πλευρά του.

Αφορμή για έντονη συζήτηση πρόσφατα δόθηκε όταν ο James Chen δημοσίευσε φωτογραφίες του συμπαίκτη του Frederic Normand με την εφαρμογή GTO Wizard ανοιχτή στο κινητό τηλέφωνό του. Πρόκειται για εργαλείο που λειτουργεί βοηθητικά στο πόκερ, με βάση τα “χέρια” που έχουν οι παίκτες και ως προς το μέγεθος πονταρίσματος.

Τι λέει το WSOP για τη χρήση κινητών

Προς το παρόν, το WSOP έβγαλε μια ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι παίκτες θα ενημερωθούν για τους κανόνες.

Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει: “Σας παρακαλούμε να μην χρησιμοποιείτε κανενός είδους “βοηθούς” poker σε καμία στιγμή στο τραπέζι ή στην περιοχή του τουρνουά. Αν σας εντοπίσουμε να χρησιμοποιείτε, υπάρχει πιθανότητα αποκλεισμού από το τουρνουά”.

Μπορεί το WSOP, λοιπόν, να εισήγαγε μια κάπως ήπια απαγόρευση, απειλώντας μόνο με την πιθανότητα αποκλεισμού. Αλλά προς το παρόν η χρήση κινητών για βοήθεια στο πόκερ παραμένει ένα πρόβλημα χωρίς μια μακροπρόθεσμη λύση.

Δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 Κωδικός EURO24
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απαγόρευση κινητών στο πόκερ πιο επίκαιρη από ποτέ

Η χρήση του GTO Wizard σε live τουρνουά θεωρείται από πολλούς ότι ισοδυναμεί με απάτη. Αφού η εφαρμογή μπορεί να παρέχει λύσεις για την επόμενη κίνηση του παίκτη με χρήση της θεωρίας παιγνίων στο πόκερ. Πάντως, μία από τις προτεινόμενες λύσεις είναι η καθολική απαγόρευση των τηλεφώνων στα τραπέζια πόκερ των τουρνουά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του World Poker Tour, Matt Savage, έκανε μια σχετική δημοσκόπηση στο X. Ρώτησε αν αξίζει να συζητηθεί η απαγόρευση των κινητών στην επόμενη συνάντηση της Ένωσης Διευθυντών Τουρνουά Πόκερ. Με σχεδόν 3.000 ψήφους, τα αποτελέσματα ήταν μάλλον ανάμεικτα. Αν και σχεδόν το 50% τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης.

Όπως συμβαίνει συχνά με την εξέλιξη της τεχνολογίας, μπορεί να είναι δύσκολο να φανεί που σταματά η πραγματική απειλή και ξεκινά η καταστροφολογία. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα από τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν τη συνέχιση της χρήσης των κινητών μπορεί να προκύπτουν από προσωπικές συνήθειες και προτιμήσεις.

Όλα, πάντως, τα ενδεχόμενα παραμένουν προς το παρόν ανοιχτά για την πλήρη απαγόρευση των κινητών σε ζωντανά τουρνουά πόκερ.

Δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 Κωδικός EURO24
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ