Ολλανδία: Μέσω app οι καταγγελίες ποδοσφαιριστών για παράνομο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Άγιαξ Αλέ

Σύμμαχο την τεχνολογία θα έχει από εδώ και πέρα το ολλανδικό ποδόσφαιρο για να αντιμετωπίσει το παράνομο στοίχημα.  Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της χώρας λανσάρει εφαρμογή, μέσω της οποίας οι παίκτες θα καταγγέλουν απόπειρες προσέγγισής τους για χειραγώγηση αγώνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “De Telegraaf”, οι καταγγελίες στο application θα είναι ανώνυμες. Κάθε επαγγελματίας παίκτης της ομοσπονδίας θα μπορεί να ενημερώσει για προσπάθεια χρηματισμού του για παράνομο στοιχηματισμό.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Η εφαρμογή ονομάζεται “Red Button”, δηλαδή “κόκκινο κουμπί στα ελληνικά. Η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει στον περιορισμό φαινομένων που σχετίζονται με χειραγώγηση παιχνιδιών στην Ολλανδία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται ένα τέτοιο μέτρο. Η Φινλανδία κάνει κάτι ανάλογο εδώ και μια δεκαετία, όπως και η Κύπρος τα τελευταία δύο χρόνια. Αναμένεται, μάλιστα, να εφαρμοστεί σε πολλές άλλες χώρες, έπειτα από σχετική συμφωνία της UEFA με τη FIFPRO.