Νικητής του WSOP 2024 κατηγορείται για απάτη $100Κ στο online πόκερ

Ανανεώθηκε:
τυχερα παιχνιδια online
Photo Credits: xavierlorenzo / Alamy Stock Photo

Ένας από τους νικητές του WSOP 2024 φαίνεται να ενορχήστρωσε μια πολύπλοκη απάτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, περιλάμβανε ψεύτικη ιστοσελίδα και κατασκευασμένα αποτελέσματα πόκερ και έτσι έκλεψε σχεδόν 100.000 δολάρια.

EURO 🎁🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – STOIXIFOOD
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρόκεται για τον Αντόνιο Γκαλιάνα, που κέρδισε φέτος βραχιόλι του WSOP και το έπαθλο της πρώτης θέσης με 439.395 δολάρια.

Την αποκάλυψη έκανε ο Τζέισον Φίλποτ, συνιδρυτής της ομάδας στοιχημάτων Spin & Go Team651. Εξήγησε ότι ο Γκαλιάνα ήταν μέρος ομάδας που “προσφέρει συμφωνίες EV στους παίκτες”. Ουσιαστικά ο παίκτης πληρώνεται ένα ορισμένο ποσοστό του EV του σε όλα τα παιχνίδια που παίζει.

Ο Φίλποτ, ο οποίος χρησιμοποιεί το username “fightingcoward”, ισχυρίστηκε ότι ο Γκαλιάνα και ένας άλλος Ισπανός παίκτης με το όνομα Ραούλ Ντε Βέγκα Σάντσεθ εξαπάτησαν την Team651 και έκλεψαν $94.180,70 κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Χρησιμοποιώντας μια απάτη που σχεδιάστηκε ώστε να πλαστογραφήσει τα ιστορικά των χεριών στο Spin & Go και να εκμεταλλευτεί μια συμφωνία EV που να ισχύει και για τους δύο παίκτες.

Επιπλέον, ο Φίλποτ δήλωσε ότι πιστεύει πως ένας τρίτος λογαριασμός, “JackandJazz777”, ήταν πλαστός και δημιουργήθηκε από τους Ραούλ και Γκαλιάνα.

Ποια ήταν η απάτη

Ο Φίλποτ εξήγησε ότι η Team651 προσφέρει στους παίκτες “συμφωνίες EV”, όπου ουσιαστικά το παιχνίδι πληρώνεται με ένα συγκεκριμένο ποσοστό του EV τους σε όλα τα παιχνίδια. Στο τέλος κάθε μήνα, ο διαχειριστής της ομάδας εξετάζει τα αποτελέσματα κάθε παίκτη και υπολογίζει το EV του.

“Ο Raul ήταν ανένδοτος στο να παραμείνει η συμφωνία μας ιδιωτική λόγω της ισπανικής νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια, και οι τρεις τους ζήτησαν να συντάσσεται η έκθεση EV στον υπολογιστή τους, ώστε να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο του ιστορικού των χεριών τους”, έγραψε ο Φίλποτ σε ανάρτησή του. “Ο διευθυντής μας έμπαινε με teamviewer στον υπολογιστή τους, τους παρακολουθούσε να κατεβάζουν τον (ψεύτικο) σύνδεσμο από το PokerStars και συνέτασσε την έκθεση EV στο Pt4 (PokerTracker 4)”.

Η ομάδα τελικά άρχισε να υποψιάζεται αφού έλεγξε τους παίκτες poker με το μεγαλύτερο όγκο και αυτοί είπαν ότι δεν τους είχαν δει ποτέ στα τραπέζια. Ανακάλυψαν ότι οι έλεγχοι που έστελναν ήταν ψεύτικοι.

“Είχαν αλλοιωθεί για να φαίνονται νόμιμα τα ονόματα και τα αποτελέσματα είχαν αλλάξει, ώστε να φαίνεται ότι είχαν παιχτεί από αυτούς τους τρεις παίκτες με υψηλότερα πονταρίσματα.

Οι παίκτες είχαν χρησιμοποιήσει μια ψεύτικη διεύθυνση URL (αλλάζοντας το ‘rationalwebservices’ σε rationalswebservices). Και δημιούργησαν έναν ιστότοπο που μιμούνταν τέλεια τον ιστότοπο ελέγχου του Pokerstars. Είχαν όλοι ανεβάσει ψεύτικους ελέγχους στο λογισμικό ελέγχου μας για να αποσπάσουν 94.180,70 δολάρια κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους”.

EURO 🎁🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – STOIXIFOOD
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ