Έχει συμβεί αρκετές φορές στο πόκερ να κερδίσει ένα ποτ ο παίκτης με το χειρότερο χέρι, συγκεκριμένα μέσω μπλόφας. Δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι τα πράγματα σε online τουρνουά του GGPoker. Ο παίκτης με το καλύτερο χέρι έχασε, λόγω ενός τεχνικού λάθους.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά 10.300$ buy-in Super High Roller με $1 εκ. εγγυημένο prize pool, ένα σημαντικό event στη σειρά GGPoker Super MILLION$ .

Το λάθος που κόστισε

Ο διάσημος επαγγελματίας του πόκερ Μπέντζαμιν Ρόλε – “bencb789” μοιράστηκε το σχετικό στιγμιότυπο οθόνης στο Twitter.

Με τα blinds στα 3.000/6.000, ο Τομ Τάλμπουμ – “Tom_Poker_NL” έκανε raise στα 12.600 με 10 κούπα και 10 μπαστούνι. Ο Σάιμον Μάτσον , ο οποίος έκανε big blind με ντάμα μπαστούνι και ντάμα καρώ, μπήκε all in για 205.760. Ο αντίπαλός του έκανε call με τα 141.513 που του είχαν απομείνει.

Σύμφωνα με την εξέλιξη που φαίνεται πιο πάνω, το ποτ έπρεπε να πάει στον νόμιμο νικητή, τον Μάτσον. Σύμφωνα με τους κανόνες του no-limit Texas hold’em , οι βασίλισσες υπερτερούν των 10αριών. Το ποτ, ωστόσο, στάλθηκε στον “Tom_Poker_NL”!

Η αντίδραση του GGPoker

Λίγο αφότου έγινε γνωστό πως λάθος παίκτης πήρε το ποτ, το GGPoker ανέλαβε δράση. Ο γίγαντας του διαδικτυακού πόκερ έδωσε εξήγηση για το τι συνέβη με μια ανάρτηση στο Reddit, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Υπήρξε ένα τεχνικό σφάλμα που έκανε το σύστημα να αναγνωρίσει το παιχνίδι ως Flip & Go και να απορρίψει μία κάρτα. Το διορθώσαμε και επιστρέψαμε τα χρήματα σε όλους τους παίκτες που επηρεάστηκαν από αυτό”.

Από την πλευρά του, ο Μάτσον επιβεβαίωσε ότι του έχουν επιστραφεί τα χρήματά του λόγω του λάθους.