Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για συμμετοχή σε απάτες στο πόκερ φαίνεται πως δεν άλλαξαν τα σχέδια τριών διάσημων παικτών. Οι Άλι Ιμσίροβιτς, Τζέικ Σίντλερ και Μπριν Κένι συμμετέχουν κανονικά στο World Series of Poker 2022, γνωστό και ως WSOP.

Συγκεκριμένα, το τρίο έπαιξε στο Event #2: $100.000 High Roller Bounty. Και για τους τρεις, οι κατηγορίες αφορούν διαδικτυακά παιχνίδια πόκερ και, στην περίπτωση του Ιμσίροβιτς, και ζωντανά τουρνουά.

Οι κατηγορίες και τα σκάνδαλα

Ειδικά για τον τελευταίο, υπάρχουν φήμες ότι έχει αποκλειστεί από το GGPoker, είδηση που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται. Αυτό που ισχυρίζεται ο επίσης γνωστό παίκτης Άλεξ Φόξεν, είναι ότι ο Ιμσίροβιτς είναι «γνωστός ως απατεώνας σχεδόν σε όλους στην κοινότητα των high roller». Συμπλήρωσε πως συχνά χρησιμοποιεί βοήθεια σε πραγματικό χρόνο (RTA) και πολλαπλούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο σε τουρνουά high roller.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε και βιντεάκι στο οποίο φαίνεται να ρίχνει κλεφτή ματιά στα χαρτιά του Πολ Φούα κατά τη διάρκεια παιχνιδιού.

Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Σίντλερ, στον οποίο αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Τζάστιν Μπόνομο, χαρακτηρίζοντάς τον χειρότερο από τον Ιμσίροβιτς.

Όσο για τον Κένι, ο Μάρτιν Ζαμάνι τον ονόμασε αρχηγό ενός “κυκλώματος πόκερ”. Με εμπλοκή άλλων ατόμων που, όπως ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων εξαπατούσαν άλλους παίκτες και είχαν πολλαπλούς λογαριασμούς.

Παρόλο που οι κατηγορίες ήρθαν από γνωστά ονόματα του χώρου, μένει να αποδειχτεί με στοιχεία κατά πόσο ισχύουν.