Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του Poker Hall of Fame Χένρι Ορενστάιν

Ανανεώθηκε:
Ορενστάιν πόκερ

Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παρακολουθούμε πόκερ στην τηλεόραση, ο Χένρι Ορενστάιν, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.

Ήταν ο εφευρέτης της hole card cam, που αναμφισβήτητα άλλαξε πολλά στο παιχνίδι. Η κάμερα, η οποία εκθέτει τις κάρτες κάθε παίκτη στο τηλεοπτικό κοινό, εφευρέθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Ορενστάιν το 1995. Δεν παρουσίασε το επαναστατικό προϊόν στο κοινό παρά μόνο το 1999 όταν η εκπομπή Late Night Poker του BBC ήταν η πρώτη που τη χρησιμοποίησε.

To πόκερ ήρθε στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πόκερ δεν ήταν ποτέ το ίδιο και έχει αυξηθεί σημαντικά σε δημοτικότητα χάρη σε εκείνη τη δημιουργική εφεύρεση. Σήμερα, σχεδόν κάθε εκδήλωση πόκερ στην τηλεόραση ή σε ζωντανή ροή χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη κάμερα. Χωρίς αυτή, πιθανότατα δεν θα υπήρχε ποτέ η έκρηξη πόκερ των αρχών  της δεκαετίας του 2000.

Πόκερ και… Transformers

Ο Ορενστάιν έζησε μια γεμάτη ζωή και υπήρξε ένα από τα πιο σεβαστά μέλη της κοινότητας του πόκερ. Είχε γεννηθεί 13 Οκτωβρίου 1923 στην Πολωνία. Επέζησε από ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας και παίκτης πόκερ.

Όταν έφτασε το 194 , ίδρυσε μια εταιρεία παιχνιδιών που ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα και καινοτόμος. Άφησε τέτοιο σημάδι στη βιομηχανία παιχνιδιών που ήταν ο καταλύτης πίσω από την καθιέρωση των Transformers , ενός από τα πιο δημοφιλή παιδικά παιχνίδια στην ιστορία. Χωρίς το όραμά του να δει δυνατότητες σε ένα άγνωστο παιχνίδι τη δεκαετία του 1980,  μπορεί να μην είχε γίνει ποτέ τόσο δημοφιλές.

Το 1995 έφτασε στο τελικό τραπέζι του World Series of Poker (WSOP) Main Event και κατέλαβε την όγδοη θέση για $51.900. Την επόμενη χρονιά, κέρδισε το πρώτο και μοναδικό του βραχιόλι, για $130.000 σε $5.000 Limit Seven Card Stud . Το 2014 έφτασε στο τελικό τραπέζι των $10.000 Seven Card Stud και αποκλείστηκε στην όγδοη θέση για $31.419.

Ο Ορενστάιν μπήκε στο Poker Hall of Fame το 2008.

To πόκερ ήρθε στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ