+12

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 27 / 05 / 2022

Σινγκαπούρη: Αποφυλακίστηκε ο εγκέφαλος κυκλώματος στημένων αγώνων!

Σιγκαπούρη στημένοι αγώνες

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Νταν Ταν συνελήφθη από την αστυνομία της Σινγκαπούρης ως μέρος της επιχείρησης – “σκούπα” για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Αποφυλακίστηκε δύο χρόνια μετά, όταν ένα δικαστήριο αποφάσισε πως η κράτησή του ήταν παράνομη, αλλά δεν έμεινε εκτός φυλακής για πολύ.

Μετά από μόλις μία εβδομάδα ελευθερίας, επέστρεψε στο κελί του, κατηγορούμενος ως ο ηγέτης ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων στημένων αγώνων στον πλανήτη. Πέντε χρόνια μετά, ο Ταν είναι και πάλι ελεύθερος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Straits Times, ο 55χρονος αποφυλακίστηκε το Δεκέμβρη του περασμένου έτους, περνώντας τα πέντε τελευταία έτη στη φυλακή δίχως ποτέ να δικαστεί για τα φερόμενα εγκλήματά του! Η ιστορία του μοιάζει με σενάριο ταινίας, αν και θα έδινε ιδέες σε εν δυνάμει εγκληματίες.

Ο Ταν κάποτε είχε περιγραφεί ως η κεφαλή του πιο επιθετικού συνδικάτου στημένων αγώνων στον κόσμο! Ωστόσο, δεν ήταν ένας αρχηγός που κρυβόταν σε κάποια καλά φυλασσόμενη έπαυλη. Αντιθέτως, είχε κανονική καθημερινή δουλειά και έμενε σε πολυκατοικία στην Σινγκαπούρη. Παράτησε το σχολείο και του άρεζαν οι επενδύσεις και ο τζόγος.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους  εγκληματικούς εγκέφαλους, ξεκίνησε από χαμηλά και πέρασε από όλα τα επίπεδα. Κατέληξε στη φυλακή πίσω στη δεκαετία του 1990 για εγκλήματα που είχαν σχέση με τον τζόγο, συμπεριλαμβανομένης μίας παράνομης στοιχηματικής εταιρείας που “έτρεχε”.

Ο Ταν σε μερικά χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο “κύκλο” που τον βοηθούσαν να χειραγωγεί ποδοσφαιρικά παιχνίδια σε πολλές διαφορετικές χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Νιγηρία και πολλές ακόμη. Δεν κατάφερε να διαφύγει από τις αρχές για πολύ και είχε μπει στις “μάυρες” λιστες της αστυνομίας στην Ουγγαρία και την Ιταλία, πριν διαλυθεί το κύκλωμα το 2013.

Ένας συνάδελφος του Ταν, που είχε σημαντικό ρόλο στο στήσιμο των αγώνων, ο Ουίλσον Ραζ Περουμάλ, συνελήφθη στην Ουγγαρία πριν ξεσκεπαστεί το κύκλωμα. Είχε συλληφθεί το 2011 και αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος και ο Ταν σκόπευαν να αγοράσουν την φινλανδική ομάδα ποδοσφαίρου Τάμπερε Γιουνάιτεντ. Ο στόχος τους δεν ήταν να επενδύσουν στην ομάδα, αλλά να τη χρησιμοποιήσουν ώστε να στήνουν παιχνίδια.

Ο Ραζ κατηγόρησε τον Ταν ότι τον “κάρφωσε” στις αρχές μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Ο Ταν από την άλλη υποστήριξε ότι ο Ραζ τον “έδωσε” στην αστυνομία για να σώσει το τομάρι του. Ο Ραζ αυτή τη στιγμή είναι υπό κατ’οίκον περιορισμό στην Ουγγαρία.

Ο Ταν θα πρέπει να είναι πλέον πολύ προσεκτικός τώρα που κυκλοφορεί ελεύθερος. Αποφυλακίστηκε υπό όρους και η επιτροπή αποφυλάκισης τον υποχρέωσε να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα και να ακολυθεί πιστά το ωράριο του.

Δημήτρης Βασιλάκος
Ο Δημήτρης Βασιλάκος γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος βρετανικής σχολής ΜΜΕ, με μεταπτυχιακό στο marketing, το οποίο έμεινε στο ράφι, αφού το μυαλό του ήταν στα σπορ και το στοίχημα. Ενεργός στα κουπόνια από το πρώτο που κυκλοφόρησε το Γενάρη του 2000, με αξέχαστες νίκες και αναπόφευκτους “κουβάδες”. Διαβαστερός σε... Διαβάστε Περισσότερα
Δημήτρης Βασιλάκος

Διάβασε επίσης

χρυση βιβλος τσαμπιονσ λιγκ

Champions League: Η χρυσή βίβλος

Φέτος, ο τελικός του Champions League είναι το Λίβερπουλ – Ρεάλ στο Παρίσι! Το Betarades.gr ετοίμασε για το… αρχείο...