Στημένα Παιχνίδια

στημένα παιχνίδια

Φάκελος στημένα παιχνίδια: Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το στοίχημα, και όχι μόνο, είναι βέβαιος ότι υπάρχουν. Επιπλέον, τα αναζητά και βλέπει παντού, η σχεδόν παντού, “σκιές”. Υπάρχουν στημένα παιχνίδια; Και αν ναι, μπορεί ο απλός παίκτης του στοιχήματος να τα εντοπίσει;

Στημένα παιχνίδια: Μία παγκόσμια μάστιγα

Τα στημένα παιχνίδια ή η χειραγώγηση αγώνων είναι ένα φαινόμενο συνυφασμένο με τα σπορ. Αποδείξεις υπάρχουν, κυκλώματα έχουν εξαρθρωθεί, ενώ ακόμη περισσότερες είναι οι φήμες γύρω από αυτά. Η άποψη ότι το στοίχημα έχει συμβάλει στη γιγάντωση του φαινομένου είναι ευρέως διαδεδομένη. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που πρέπει να πάρει όλο το ανάθεμα πάνω του.

Το ποδόσφαιρο, για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, έχει μεγάλη, τεράστια, κοινωνική και πολιτική απήχηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ή έχουμε ακούσει για αναμετρήσεις οι οποίες ήταν τουλάχιστον “ύποπτες”. Βολικές ισοπαλίες ή εν γένει αποτελέσματα, τα οποία άπαντες είχαν προβλέψει αποτελούν κοινό τόπο. Τα έχουμε δει ακόμη και στο κορυφαίο επίπεδο, σε Μουντιάλ ή σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Αυτά, βέβαια, αν και μη αποδεκτά, συμβαδίζουν με τη φύση του αθλήματος. Για να είμαστε δίκαιοι, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά όλων γενικότερα.

Πέρα από τα παραπάνω, όμως, το φαινόμενο έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια. Και όλα αυτά παρά τις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες των επίσημων φορέων να ελέγξουν και να εξαλείψουν, στο μέτρο του δυνατού, το “στήσιμο” αγώνων στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στημένα παιχνίδια: Ο παράγοντας Ασία

Στους περισσότερο μυημένους στα του αθλητικού στοιχήματος, μία από τις πρώτες λέξεις που τους έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα της φράσης “στημένα παιχνίδια” είναι η Ασία. Κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο… δίκαιο, αλλά σίγουρα δεν είναι και τυχαίο! Στις αγορές της συγκεκριμενης Ηπείρου εντοπίζονται συχνά – πυκνά ύποπτες κινήσεις και πονταρίσματα μεγάλης αξίας. Αυτό που προκαλεί την περιέργεια, για να το θέσουμε κομψά, αποτελεί το γεγονός ότι πολλές φορές στα συγκεκριμένα στοιχήματα οι παίκτες επιβεβαιώνονται.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, οτι οι στοιχηματικές εταιρίες σε όλο τον πλανήτη έχουν στραμμένη την προσοχή τους και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το τι συμβαίνει στις ασιατικές αγορές. Μία τάση που δημιουργείται εκεί, μπορεί να σημάνει συναγερμό, να οδηγήσει σε “κλείδωμα” αγώνων ή συγκεκριμένων αγορών.

Στημένα παιχνίδια: Μπορώ να μάθω ποια είναι;

Το “έχεις κανένα στημένο” ακούγεται τόσες φορές – έστω και καθ’ υπερβολή – στο στοιχηματικό κόσμο, όσο και το “έχεις κανένα… σιγουράκι” ή το “δώσε μία τριάδα”. Οι μύθοι και η πραγματικότητα μπλέκονται σε μεγάλο βαθμό. Το που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια είναι θολό. Ωστόσο, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Οι κατά καιρούς αστυνομικές και δικαστικές έρευνες το έχουν αποδείξει πολλάκις κατά το παρελθόν.

Οι περισσότεροι που ψάχνουν ένα “ύποπτο” ματς, το κάνουν για να ποντάρουν σε αυτό. Η προσέγγιση φαίνεται σωστή, αλλά αξίζει να γίνουν και ορισμένες δεύτερες σκέψεις. Κι αυτό διότι όταν κάποιος “κυνηγά” στημένα, το μοναδικό που καταφέρνει είναι να μπλέκει σε ένα φαύλο κύκλο. Πρόκειται, άλλωστε για πληροφορίες, οι οποίες δεν διαχέονται εύκολα από όσους τυχόν εμπλέκονται. Κι αν ένα ματς… βρωμίσει, αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Σε τελική ανάλυση, αυτό που προέχει είναι να προστατευθείτε, ώστε να μην εμπλακείτε σε κάτι το οποίο από μόνο του υπάρχει η πιθανότητα είναι ιδιαίτερα ύποπτο ή και επικίνδυνο.

Ίντερνετ και στημένα

Στην εποχή του ίντερνετ, οι πληροφορίες αποκτούν μορφή τσουνάμι! Κάτι τέτοιο ισχύει και για τα στημένα παιχνίδια. Οι συζητήσεις καφενειακού επιπέδου γίνονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο. Σίγουρα, αν ασχολείστε με το στοίχημα, θα σας έχει ενοχλήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων ένας… καλός σαμαρείτης από τόπους μακρινους για να μοιραστεί μαζί σας πληροφορίες για αγώνες των οποία γνωρίζει από πριν το αποτέλεσμα. Αυτοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά απατεώνες. Ο μοναδικός στόχος των οποίων είναι να σας αποσπάσουν ένα χρηματικό ποσό.

Όπως ισχύει για κάθε τι στη ζωή, έτσι και εδώ η γνώση είναι δύναμη. Με την κατάλληλη μελέτη και την απόκτηση εμπειρίας, μπορείτε να αξιολογείτε τις πληροφορίες που λαμβάνετε. Μία αλλαγή απόδοσης από μόνη της, δε λέει τίποτα. Οι αποκλειστικές πληροφορίες του κάθε τυχόντα στο διαδίκτυο επίσης. Άλλωστε, αποτελεί άγραφο κανόνα: Αυτός που γνωρίζει πραγματικά ότι ένα παιχνίδι είναι στημένο, δε θα πει τίποτα. Θα διαφυλάξει το μυστικό ως κόρη οφθαλμού.

Παρακάτω, θα βρείτε μία σειρά από άρθρα σχετικά με τα στημένα παιχνίδια τα οποία θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μία καλή άποψη γύρω από το ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 • Για δικαίωση στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια κάνει λόγο η ΚΟΠ
  Betarades Team
  30 Νοέ 2023
 • Στημένα παιχνίδια στο κρίκετ, ύποπτοι παίκτες και ιδιοκτήτες ομάδων
  Betarades Team
  21 Σεπ 2023
 • Ύποπτα για χειραγώγηση 2 ματς του Κόνφερενς Λιγκ που ερευνά η UEFA
  Betarades Team
  30 Αυγ 2023
 • Ποδοσφαιριστής της Πάφου παραδέχτηκε συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια
  Betarades Team
  17 Αυγ 2023
 • Στημένα παιχνίδια: Επιστολή ΕΠΟ στον Υπουργό Επικρατείας για την έρευνα
  Betarades Team
  04 Αυγ 2023
 • Αποκλεισμός για 12 χρόνια σε διαιτητή τένις για στημένα παιχνίδια
  Betarades Team
  28 Ιούλ 2023
 • Στημένα παιχνίδια: Ύποπτα τρία ματς των play out της Super League
  Betarades Team
  27 Ιούλ 2023
 • “Βόμβα” στον Άρειο Πάγο: Πέντε πρόεδροι ΠΑΕ SL1 στοιχημάτιζαν σε στημένα ματς των ομάδων τους!
  Betarades Team
  12 Ιούλ 2023
 • Αποκλεισμός για 6 χρόνια σε διαιτητή τένις για στημένα παιχνίδια
  Betarades Team
  29 Μάι 2023
 • Στημένα παιχνίδια: Κύκλωμα στη Βραζιλία εμπλέκει Έλληνες παίκτες
  Betarades Team
  17 Μάι 2023