Τι είναι το Value Bet στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία Στοιχήματος

Τι είναι το Value Bet; Συχνά το χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μία στοιχηματική επιλογή μας, αλλά πότε ισχύει; Έχει να κάνει με την απόδοση της επιλογής μας και την αξία που παίρνουμε όταν αυτό επιβεβαιωθεί.

Δείτε την κατηγορία προγνωστικών Value Bets

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στο στοίχημα είναι πως οι αποδόσεις σε κάθε άθλημα κρύβουν από πίσω τους έναν μηχανισμό. Αυτός εγγυάται με μαθηματικό τρόπο το κέρδος του bookmaker, το οποίο αποτελεί και το βασικό τους «όπλο». Δεν είναι άλλο από την γκανιότα, την οποία οι ιστοσελίδες μπορούν να την προσαρμόσουν με τον τρόπο που επιθυμούν. Κόβοντας και ράβοντας την στα μέτρα τους, ανάλογα πάντα με το περιθώριο κέρδους στο οποίο προσδοκούν.

Promofever: *Προσφορές στο στοίχημα. Betshop.gr
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την άλλη, όμως, ο παίκτης πρέπει να βρει το «αντίδοτο» στην γκανιότα και να αποκομίσει κέρδη από τον μπουκ. Αυτό είναι το λεγόμενο Value Bet, ένας όρος που σίγουρα έχουν δει οι περισσότεροι σε Στοιχηματικές Εταιρίες.

Οι Στοιχηματικές Εταιρίες όταν καθορίζουν τις αποδόσεις για κάποιο παιχνίδι είναι σχετικά ακριβείς στις προβλέψεις τους. Αλλά ποτέ δεν είναι δυνατό να προβλέψουν σωστά το 100% των «πραγματικών» αποδόσεων σε κάθε αγώνα και σε κάθε σπορ. Από εκεί προκύπτει ένας όρος που χρησιμοποιείται πολλές φορές στο στοίχημα, ο όρος Value Bet. Και τι είναι, τελικά, το Value Bet; Είναι εκείνο το σημείο, το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση του κάθε παίκτη έχει μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης από αυτές που δείχνουν οι αποδόσεις. Δηλαδή παίρνουμε αξία από το ποντάρισμα μας. Αξία μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.

Τι είναι τελικά το Value Bet

Επομένως, πρόκειται, ουσιαστικά για την «αξία» ενός στοιχήματος, η οποία αξία βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την απόδοση στην οποία προσφέρεται ένα σημείο. Κάθε προσφερόμενη απόδοση αντιπροσωπεύει και μία πιθανότητα, την οποία μπορούμε να την υπολογίσουμε με τον τύπο: 100/απόδοση = πιθανότητα %.

Value bet σίγουρα δεν είναι τα μεγάλα φαβορί. Σε τέτοια παιχνίδια συνήθως οι στοιχηματικές ρίχνουν τις αποδόσεις διότι γνωρίζουν καλά ότι η πλειοψηφία των παικτών θα ποντάρει στο φαβορί είτε για τη δυναμική του είτε γιατί είναι η ομάδα που γνωρίζει καλά ο μέσος παίκτης στοιχήματος. Value bet συναντάμε συνήθως σε φιλοξενούμενους που υποτιμούνται από τις στοιχηματικές ή από ομάδες που περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ έχουν την ποιότητα να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες και να τρέξουν πιθανώς ένα θετικό σερί. Το Value bet επίσης δεν σημαίνει αποκλειστικά σημείο, δηλαδή 1Χ2. Αξία βρίσκουμε και στις επιλογές με γκολ. Για παράδειγμα συχνά βρίσκουμε αξία στα Goal/Goal των μεγάλων φαβορί, τα οποία δεν φημίζονται για την αμυντική τους συγκέντρωση. Συχνά συναντάμε δυνατές ομάδες που επικρατούν, αλλά δέχονται γκολ αφού “καθαρίσουν” τις νίκες και κατά συνέπεια χαλαρώσουν.

Ένα χαρακτηριστικό των value bet σημείων είναι ότι δεν επιλέγονται από τη μεγάλη μάζα παικτών. Δεν συναντάμε δηλαδή value σημεία σε εμπορικές επιλογές, οι οποίες από ένα σημείο και μετά δέχονται και μείωση στις τιμές τους.

Για να βρει ο παίκτης τέτοιες αποδόσεις, απαιτείται αρκετός χρόνος, καθημερινή μελέτη και πολύ καλή γνώση του εκάστοτε αθλήματος, όσο και εμπειρία σε συνδυασμό με σωστές πληροφορίες για κάθε παιχνίδι. Τα παραπάνω, μας εξασφαλίζουν μία όσο γίνεται πιο ακριβή πιθανότητα για το σημείο που έχουμε επιλέξει, προκειμένου να θεωρηθεί «Value Bet».

Promofever: *Προσφορές στο στοίχημα. Betshop.gr
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ