Ο ρόλος των ποδοσφαιρικών σχηματισμών στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Έτσι όπως έχει γίνει πλέον το αθλητικό στοίχημα, με πολλές διαφορετικές αγορές διαθέσιμες, η κάθε λεπτομέρεια παίζει το δικό της ρόλο. Υπάρχουν οι προφανείς παράμετροι, όπως η αγωνιστική φόρμα, οι σημαντικές απουσίες, η αναγκαιότητα ενός θετικού αποτελέσματος. Συνήθως κανείς θα τα εξετάσει όλα αυτά πρώτα για προγνωστικά στοιχήματος.

Ωστόσο, προκύπτουν δεκάδες άλλα μικρά πραγματάκια όσο κανείς το ψάχνει περισσότερο. Τα οποία επηρεάζουν και ενδεχομένως καθορίζουν τις αποφάσεις των παικτών.

Αν πιάσουμε το ποδόσφαιρο συγκεκριμένα, μπορούμε να… γράψουμε ολόκληρους τόμους. Αλλά ας εστιάσουμε σε ένα κομμάτι με ενδιαφέρον που μπορεί να σας βοηθήσει για ποντάρισμα στα τέρματα μιας αναμέτρησης. Και αυτό έχει να κάνει με το πως παρατάσσονται οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ευκαιρίες για τα γκολ

Όταν μιλάμε για γκολ σίγουρα μια επιλογή τιμούν συχνά οι περισσότεροι. Σε ό,τι αφορά το ποντάρισμα στο ποδόσφαιρο, είναι σαφές ότι μια απ’ τις πιο δημοφιλείς αγορές είναι αυτές των Οver και Under. Τα αναζητά πολύ ο κόσμος του στοιχήματος, ψάχνοντας κυρίως τις ευκαιρίες. Είναι και σχετικά απλά σε κατανόηση και μπορούν να τα προτιμήσουν ακόμη και αρχάριοι.

Αν, επομένως, ανήκετε και εσείς σε αυτούς που τα προτιμούν, θα πρέπει να δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποια δεδομένα. Να έχετε, δηλαδή, τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί τα νούμερα θα σας βοηθήσουν. Αυτά θα σας οδηγήσουν στο να έχετε όσο γίνεται σταθερή επιτυχία αν είστε προσεκτικοί.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Τι ισχύει για τα Over και τα Under

Aν μελετήσετε διαχρονικά ορισμένα πρωταθλήματα θα δείτε κάποιες σταθερές αξίες όσον αφορά τα τέρματα. Υπάρχουν διοργανώσεις που τα γκολ μπαίνουν… με τα κιλά. Και άλλα που τα βρίσκεις με το σταγονόμετρο.

Όλα έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία του κάθε πρωταθλήματος, αλλά και τη δυναμική του. Οι πιο παρατηρητικοί παίκτες στοιχήματος θα έχουν ήδη κάποια παραδείγματα στο μυαλό τους.

Παραδείγματα πρωταθλημάτων για Over/Under

Σίγουρα θα δείτε κάποια πρωταθλήματα με έφεση στο Over 2,5 γκολ. Ένα από αυτά που μπορούμε να αναφέρουμε είναι, ας πούμε, η Β’ Ολλανδίας. Συχνά σημειώνονται τρία ή περισσότερα τέρματα στους αγώνες της κατηγορίας.

Περνώντας εντός συνόρων, μάλλον το ακριβώς αντίθετο θα δούμε. Στη Σούπερλιγκ θα παρατηρήσει κανείς να εμφανίζεται με σχετικά πιο μεγάλη συχνότητα το Under 2,5 γκολ.

Συστήματα στο στοίχημα ποδόσφαιρο

Αν ρίξουμε μια ματιά στις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης, ακόμη και οι λεπτομέρειες παίζουν το ρόλο τους. Ένα καθοριστικό στοιχείο για το που θα πάει το σκορ μιας αναμέτρησης είναι και οι σχηματισμοί των δύο αντιπάλων. Δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο παρατάσσονται οι ομάδες απ’ τους προπονητές.

Εδώ θέλει μια γερή κατανόηση τεχνικών πληροφοριών γύρω από το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε τα απολύτως απαραίτητα τουλάχιστον για τα ποδοσφαιρικά συστήματα.

Τα βασικά, δηλαδή, ποιο σύστημα θεωρείτε επιθετικογενές και ποιο περισσότερο αμυντικό. Που δίνεται το βάρος στο ένα και τι αποτέλεσμα έχει για τη συμπεριφορά του συνόλου των παικτών. Οι αναλυσεισ στοιχηματοσ, άλλωστε, δεν συνοδεύονται τυχαία από τις πιθανές ενδεκάδες. Θα δείτε και τα προγνωστικά στοιχήματος στο site μας να τις λαμβάνουν υπ’ όψιν.

Παραδείγματα σχηματισμών για ποντάρισμα

Κάποια συστήματα έχουν συνδεθεί με περισσότερα γκολ και άλλα με λιγότερα. Οι αριθμοί, άλλωστε, λένε πάντα την αλήθεια και αυτούς πρέπει να κοιτάτε πάντα πριν προχωρήσετε σε ποντάρισμα σε νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες.

Κατά καιρούς, έχουν βγει μελέτες εκ βαθέων για τα γκολ και πως τα επηρεάζουν οι σχηματισμοί. Σύμφωνα με έρευνες, λοιπόν, ο σχηματισμός που ευνοεί τη συχνότερη παρουσία του Over 2,5 είναι το 4-4-2. Πρόκειται για το παραδοσιακά αγαπημένο σύστημα των περισσότερων Άγγλων προπονητών, το οποίο όμως σπάνια βλέπουμε σε άλλες λίγκες. Το κλασικό 4-4-2 δεν το συναντούμε, βέβαια με την ίδια συχνότητα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, όμως έχει ακόμη και τώρα πιστούς φίλους.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Περνάμε σε ένα σύστημα που δείχνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Είναι γνωστό πως το 4-2-3-1 χρησιμοποιείται κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία. Εκεί, λοιπόν, παρατηρείται μια σχετική μείωση του Over 2,5 που δεν είναι τυχαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του Over 2,5 στις τελευταίες χώρες αυξήθηκαν σημαντικά μετά από μια συγκεκριμένη κίνηση. Όταν οι προπονητές αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη το σχήμα με έναν επιθετικό και έπαιξαν 4-4-2.

O ρόλος του προπονητή

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να μελετήσετε και το ποιος προπονητής κάθεται κάθε φορά στον πάγκο. Για να έχετε μια ιδέα για τους σχηματισμούς που προτιμάει.

Επομένως, όταν γίνεται αλλαγή του τεχνικού, θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τα στοιχεία. Δεν είναι μυστικό ότι κάποιοι προπονητές έχουν αγαπημένους προσανατολισμούς, επιθετικούς ή αμυντικούς. Δηλαδή, έχουν και πιο συχνά στα παιχνίδια τους υψηλά σκορ ή οι αναμετρήσεις στις οποίες συμμετέχουν είναι, όπως λέμε, πιο “σφιχτές”. Το όνομα του Φερνάντο Σάντος έρχεται, για παράδειγμα, στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό για τη δεύτερη περίπτωση.

Αν δείτε τη γενικότερη φιλοσοφία ενός προπονητή θα ξέρετε και τι περίπου να περιμένετε. Με στόχο, πάντα, να πάρετε τις όσο το δυνατόν πιο εύστοχες αποφάσεις στο στοίχημα που θα σας αποφέρουν κέρδη. Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση ότι τα νούμερα και οι αριθμοί… είναι φίλοι σας.

➡️ Πλήθος αγορών στο ποδοσφαιρικό στοίχημα από τη στοιχημαν