* 26η αγωνιστική.
* Πέρα από τη φετινή σεζόν, εντός δεκαετίας συναντήθηκαν μόνο το 2017/18. Η Σαραγόσα νίκησε με 1-0 εκτός έδρας, ισόπαλες χωρίς γκολ με τη Σαραγόσα.
* Στον πρώτο γύρο: Σαραγόσα-Κουλτουράλ Λεονέσα 0-5 (19/10).
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΛ ΛΕΟΝΕΣΑ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με ανατροπή από τη Μάλαγα εκτός με 2-1. Προηγήθηκε με τον Καλέρο στο 40’, δέχτηκε ανατροπή από δύο γκολ του Λαρούβια (63’, 90’+3).
Πικρή ήττα στη “Ροσαλέδα” από μια ανώτερη Μάλαγα, την οποία όμως είχε καταφέρει να εγκλωβίσει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Εκεί που δεν τα κατάφερε είναι να “δαμάσει” το ταλέντο κάποιων παικτών της αντιπάλου, ο Λαρούβια κάνει εκπληκτική ατομική προσπάθεια στο τέλος, οι περιορισμένων δυνατοτήτων αμυντικοί της δεν ήταν δυνατόν να τον σταματήσουν.
Ξεκίνησε ο Θιγάντα τις δηλώσεις που κάνουν οι τεχνικοί όταν βλέπουν την ομάδα τους να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, “δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ”. Στην πράξη ωστόσο φαίνεται το ακριβώς αντίθετο, η ομάδα του μέσα στο 2026 πήρε δύο βαθμούς στα δύο πρώτα του έτους και μετά τίποτα…
Στη ζώνη του υποβιβασμού, την προσπέρασε και η Ουέσκα αφήνοντάς την τρίτη από το τέλος, στο +2 από τη Σαραγόσα που υποδέχεται. Αυτονόητο το ότι αν δεν κερδίσει περιορίζονται οι πιθανότητες παραμονής, ασχέτως αν έχει διαφορά μόνο τριών βαθμών από τη Βαγιαδολίδ που σώζεται οριακά αυτή τη στιγμή.
Αμφίβολος ο μέσος Οχέδα, αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί, θα πρόκειται για μεγάλο πλήγμα για τον Θιγάντα. Τιμωρημένος ο βασικός αριστερός μπακ, Ινόχο.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 8 τελευταία, ηττήθηκε στα 5 πιο πρόσφατα.
* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 8 τελευταία, G/G τα 6.
ΣΑΡΑΓΟΣΑ
Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία εντός με την Έιμπαρ με 1-1. Προηγήθηκε με τον Ελ Γιαμίκ στο 26’, ισοφαρίστηκε από αυτογκόλ του ίδιου (55’), πάλι ο ίδιος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.
Ακόμα δύο χαμένοι βαθμοί στην έδρα της, το “Ιμπερκάχα” το οποίο πλέον δεν γεμίζει, με τον κόσμο να έχει απογοητευτεί πολύ. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως άξιζε κάτι παραπάνω, σπατάλησε ευκαιρίες, ειδικά μια διπλή για να κάνει το 2-0.
Δεν αρκούν οι εντυπώσεις, χρειάζεται και βαθμούς και εκεί υστερεί, γι’ αυτό και βρίσκεται δεύτερη από το τέλος. Ακόμα δεν έχει καταδικαστεί, η διαφορά όμως των πέντε βαθμών από τις θέσεις παραμονής είναι πολύ άσχημη συνθήκη, πόσο μάλλον σε ένα πρωτάθλημα λεπτών ισορροπιών, όπως το φετινό.
Στη Λεόν δεν αρκει να μην ηττηθεί, πλέον πρέπει να αρχίσει να βάζει ομάδες από κάτω της και θα το πράξει με την Κουλτουράλ, αν καταφέρει να τη νικήσει.
Μύνημα στήριξης στον κόουτς Σεγές και ενότητας από τη διοίκηση, δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης τεχνικής ηγεσίας. Διαθέσιμος και πάλι ο στόπερ Ραντοβάνοβιτς, πιθανή επιστροφή του Ινσούα και του εξτρέμ Κουένκα, ακολούθησε την αποστολή στην Καστίλλη ο Ελ Γιαμίκ σε αναμονή της απόφασης για την έφεση στην τιμωρία του.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία, ισόπαλη στα 3.
* Under 2,5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.