* 37η αγωνιστική.

* G/G & over 2,5 οι 5/6 τελευταίες συναντήσεις τους.

* Στον πρώτο γύρο: Θέλτα-Αθλέτικ 2-0 (14/12).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-0 εκτός έδρας από την Εσπανιόλ, από τα γκολ των Πέρε Μίγια (69’) και Κίκε Γκαρθία (90’+2).

“Κατάφερε” κάτι ακόμα που δεν ήθελε ποτέ, να γίνει η πρώτη ομάδα που χάνει από την Εσπανιόλ μέσα στο 2026. Για άλλη μια φορά, το άσχημο δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, όσο το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού η αντίπαλος έπαιξε και έβγαλε πάθος και η ίδια είχε την ίδια άνευρη στάση που είχε στα προηγούμενα.

Εξακολουθεί να παραμένει με ελπίδες να βγει στο Κόνφερενς Λιγκ αλλά δεν τις διεκδικεί ούτε η ίδια. Πια βέβαια, τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ, χρειάζεται 2/2 και να έχει τουλάχιστον μια απώλεια βαθμών η Χετάφε. Το τελευταίο είναι πιθανό, το να κάνει όμως η ίδια 2/2 όταν την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης στο “Μπερναμπέου” την τελευταία αγωνιστική, δεν φαντάζει και τόσο εύκολο…

Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τη σεζόν, το “Σαν Μαμές” ήταν όλο το χρόνο γεμάτο, παρά την πολύ κάτω των προσδοκιών πορεία της ομάδας, θα είναι ενδεχομένως και ασφυκτικά στο τελευταίο εντός, του πιο επιτυχημένου προπονητή στη σύγχρονη ιστορία της, του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αμφότερες οι πλευρές θέλουν ο “Τσινγκούρι” να αποχαιρετήσει το “Κατεντράλ” με νίκη, οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν περισσότερο πάθος σε σχέση με τα προηγούμενα.

Επιστροφή του μπακ Μπερτσίτσε που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο προηγούμενο, αναμένεται να είναι και βασικός. Απεναντίας ο νεαρός Εγιλούθ δεν πρόλαβε να επιστρέψει από μακροχρόνιο τραυματισμό και υπέστη νέο… Συνεχίζει με τις ίδιες απουσίες κατά τ’ άλλα, αμφίβολος ο εξτρέμ Μπερενγκέρ.

Στατιστικά

* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 5/7 τελευταία.

* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 4 τελευταία.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* 🎁 1.265 Δώρα* με Κωδικό BOD250
Netbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΘΕΛΤΑ

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 2-3 εντός έδρας από τη Λεβάντε, με ανατροπή, από τα γκολ των Αριάγα (43’), Αδριάν ντε λα Φουέντε (57’) και Μπρουγέ (63’), είχε προηγηθεί δύο φορές με ισάριθμα γκολ του Γιουτγκλά (4’, 48’).

“Αυτοκτονία” στο Βίγκο, μπορούσε ήδη να είχε εξασφαλίσει τη θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ηττήθηκε από τη Λεβάντε. Φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ ο τερματοφύλακας, Ράντου, από ‘κει και πέρα όμως δεν υπάρχει κάποιος να φταίει για την ανατροπή, η Λεβάντε δεν έπαιξε σαν ομάδα που παλεύει να σωθεί, αλλά σαν ισάξια που διεκδικεί θέση στην Ευρώπη!

Από την πλήρως συγκεντρωμένη στον στόχος και φορμαρισμένη Λεβάντε, πάει στο άκρο αντίθετο, την πιο απαθή ομάδα του πρωταθλήματος, την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να φοβάται πολύ, διότι εκτός των άλλων, στις τρεις τελευταίες επισκέψεις στο “Σαν Μαμές” έφυγε με… κατεβασμένο το κεφάλι, έχοντας δεχτεί και πολλά γκολ. Στην παρούσα φάση όμως, έχει κάθε λόγο να ελπίζει ακόμα και σε νίκη.

Αν τα καταφέρει, θα πρόκειται για μισό “κλείδωμα” της έκτης θέσης και θα ελπίζει σε απώλεια βαθμών της Χετάφε στην Έλτσε την ίδια ώρα, ώστε το μισό να γίνει ολόκληρο. Αν όχι, η απώλεια βαθμών της Χετάφε θα γίνει απόλυτη ανάγκη, διότι μπορεί από το να μειωθεί περισσότερο από τους δύο βαθμούς η μεταξύ τους διαφορά, μέχρι και να πέσει η ίδια από την έκτη θέση και να χάσει το προβάδισμα για τη διατήρηση των κεκτημένων, τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το βασικό για τον Χιράλδεθ και τους παίκτες του είναι να μείνουν στη θέση ισχύος που βρίσκονται ήδη. Αν αυτό συμβεί, τότε την τελευταία αγωνιστική, εντός, κόντρα στη Σεβίλλη που ενδέχεται να είναι και πλήρως αδιάφορη, θα είναι πολύ δύσκολο να χάσουν βαθμούς.

Αγώνα δρόμου από τον χαφ Βεσίνο και όλα δείχνουν πως θα είναι έτοιμος να βοηθήσει αν χρειαστεί.

Στατιστικά

* Over 2,5 τα 8/10 τελευταία παιχνίδια της.

* N/G τα 3/4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΘΕΛΤΑ στην Netbet
Netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ