* 22η αγωνιστική.

* Χωρίς νίκη φιλοξενούμενου τα 10 τελευταία μεταξύ τους, η Αθλέτικ πέτυχε 4 νίκες, η Ρεάλ Σοσιεδάδ 3.

* Η Αθλέτικ κέρδισε τα 4 τελευταία μεταξύ τους στην έδρα της, δέχτηκε μόλις 1 γκολ συνολικά.

* Στον πρώτο γύρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2 (02/11).

* Το μεγάλο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων, με σημαντική αντιπαλότητα.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-3 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας εντός έδρας, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκε με τον Σανθέτ (3’), ισοφάρισε η Σπόρτινγκ με Ντιομάντ (12’), πέτυχε δεύτερο με τον Γκουρουθέτα (28’), δέχτηκε ανατροπή από τα γκολ των Τρινκάο (62’) και Άλισον Σάντος (90’+4).

Η… περιπέτεια του Τσάμπιονς Λιγκ εξελίχθηκε σε εφιάλτη, όπως και όλη η μέχρι στιγμής παρουσία της στη σεζόν και η ήττα από τη Σπόρτινγκ απλώς της έδωσε ένα οριστικό τέλος. Νίκη ήθελε, ξεκίνησε δυνατά, για ακόμα μια φορά όμως δεν είχε διάρκεια, έτσι πήγε εντελώς στράφι η νίκη στην έδρα της Αταλάντα την προηγούμενη αγωνιστική.

Μια διοργάνωση φεύγει από πάνω της, άλλες δύο έχει να της απομένουν, την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια εκτός για το κύπελλο. Μόνο που αυτές οι πολλές παράλληλες υποχρεώσεις, σε συνδυασμού με τους πολλούς τραυματισμούς είναι η ξεκάθαρη αιτία που δεν πηγαίνει πουθενά καλά και αυτή τη στιγμή είναι κάτω από τη δεκάδα στη βαθμολογία της Λα Λίγκα. Κι αυτό ενώ ξεκίνησε ως φαβορί αλλά και με ξεκάθαρο στόχο την παρουσία στην πρώτη τετράδα, έχοντας πετύχει να κρατήσει στις τάξεις τον Νίκο Γουίλιαμς, παρ’ όλο που τον ήθελε η… μισή Ευρώπη.

Πιέζεται ο Βαλβέρδε, αλλά δεν είναι εύκολο να του δείξουν την έξοδο μετά από όλα όσα πέτυχε στον πάγκο της, τόσο αυτός, όσο και όλος ο οργανισμός προσδοκά “ανάσταση” στο μεγάλο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων με την… πελάτισσα στο “Σαν Μαμές”, Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είναι το παιχνίδι που αν το κερδίσει, αλλάζει άρδην το κλίμα, κάτι που το έχει άμεση ανάγκη για να φτάσει στον προημιτελικό με τη Βαλένθια στο “Μεστάγια”.

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη στο πρωτάθλημα, κατά καιρούς το θυμήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις σε κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, στη Λα Λίγκα όμως η τελευταία της νίκη ήταν στις 06/12 το 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης εντός. Έκτοτε μετράει τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες, πήρε απλώς έναν βαθμό στην έδρα της Οσασούνα, σε ένα ματς που επίσης είναι ντέρμπι, όχι φυσικά ίδιου πρεστίζ με αυτό.

Αγώνα δρόμου για να προλάβουν έκαναν ο στόπερ Λαπόρτ και ο επιθετικός, Νίκο Γουίλιαμς, πιο δύσκολα τα πράγματα για τον άλλο αδερφό Γουίλιαμς, Ινιάκι, ο οποίος μάλλον δεν προλαβαίνει. Εξω και ο χαφ Σανθέτ, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Σπόρτινγκ.

Στατιστικά

* Over 2,5 τα 6 τελευταία παιχνίδια της, με G/G τα 5 πιο πρόσφατα.

* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 8 τελευταία παιχνίδια της.

Κωδικός BBS250: Αποκλειστική Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Netbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 3-1 εντός έδρας τη Θέλτα, με τα γκολ των Ογιαρθάμπαλ (17’, 75’) και Μπράις Μέντεθ (90’+6 πεν.), είχε ισοφαριστεί προσωρινά από τον Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 72’. Αγωνιζόταν από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής του στόπερ, Τσαλέτα-Τσαρ.

Εκμεταλλεύτηκε το ροτέισον αλλά και την σωματική και πνευματική κόπωση όλων στη Θέλτα και πέτυχε μια σπουδαία νίκη, σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Δεν την επηρέασε, όπως δεν την επηρεάζει τίποτα από τότε που ανέλαβε ο Ματαράτσο, το μόνο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι η διαφορά στο σκορ, η οποία προήλθε από ένα από μια μετάβαση στο τέλος.

Για τον Αμερικανό τεχνικό αυτά είναι λεπτομέρειες, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι την παρέλαβε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και την ανέβασε όγδοη! Αήττητος, ακόμα, έχει κερδίσει τα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα, έχει και μια πρόκριση στο κύπελλο στο ενεργητικό του, επί της Οσασούνα εντός στα πέναλτι. Γενικότερα έδωσε πολλά παιχνίδια στη “Ρεάλε Αρίνα”, ένα μόνο εκτός, στην έδρα της Χετάφε, κόντρα στην οποία πήρε νίκη με γκολ στην τελευταία φάση, έχοντας προηγουμένως ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις.

Πρώτη πραγματική δοκιμασία για το αήττητό του, κόντρά σε παράδοση δεκαετίας και πλέον πάει στο Μπιλμπάο για το μεγάλο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων, με “αέρα” έξι θέσεων αλλά και μόλις τριών βαθμών από τους “λέοντες” στη βαθμολογία. Μεγάλη πρόκληση να ανατρέψει και εδώ τα προγνωστικά, όπως πριν από λίγες εβδομάδες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όμως και η ισοπαλία μετά από τέσσερις σερί ήττες των “τσούρι-ούρντιν” στο συγκεκριμένο γήπεδο, σαφώς και δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα.

Νέο απόκτημα ο 20χρονος εξτρέμ Γουέσλεϊ, δανεικός από την Αλ-Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, αποκτήθηκε καθαρά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Τάκε Κούμπο. Πρώτη απόπειρα του Βραζιλιάνου να σταδιοδρομήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δεν υπολογίζεται προς το παρόν σε αυτό το παιχνίδι, δεν έχει καν εγγραφεί, αν και έχει κάνει μια πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Νέο πρόβλημα, στην άμυνα αυτή τη φορά, ο τιμωρημένος στόπερ, Τσαλέτα-Τσαρ.

Στατιστικά

* Αήττητη στα 7 τελευταία, κέρδισε 3/4 πιο πρόσφατα.

* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 9 τελευταία παιχνίδια της, τα 8 πιο πρόσφατα με G/G.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ στην Netbet
Netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ