Αρνείται κατηγορίες για απάτη $25 εκ. γνωστός παίκτης πόκερ

Ανανεώθηκε:
ποκερ ειδησεις

Μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται γνωστός παίκτης πόκερ σχετίζεται με αθλητικό στοίχημα και αφορά απάτη ύψους 25 εκατομμύριων δολαρίων.

Ο Κόρι Ζάιντμαν, που έχει μάλιστα κερδίσει βραχιόλι World Series of Poker, κατηγορείται και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σχέδιο απάτης.

Η νεότερη εξέλιξη είναι πως ο ίδιος αρνείται τα πάντα και στο δικαστήριο δήλωσε αθώος.

Η υπόθεση απάτης $25 εκ.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο παίκτης πόκερ που κατηγορείται για απάτη είχε ηγετικό ρόλο στην “Οργάνωση Φοίνιξ”. Ο ίδιος και συγκατηγορούμενοί του, με βάση το κατηγορητήριο, έβαζαν διαφημίσεις σε ραδιόφωνα των ΗΠΑ, με την υπόσχεση για στοίχημα ως επένδυση και όχι για τζογάρισμα υψηλού κινδύνου.

Ο Ζάιντμαν κατηγορείται ότι ισχυριζόταν ψευδώς πως είχε εμπιστευτικές πληροφορίες για στημένα παιχνίδια. Έπειτα, αυτός και συνεργάτες του ζητούσαν από τα θύματα να πληρώσουν σε αντάλλαγμα για την αποκάλυψή τους. Κατηγορούνται ότι εισέπραξαν συνολικά περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2004 και 2020.

Όσον αφορά την πορεία του στον χώρο του πόκερ, έχει σχεδόν $700.000 σε μετρητά σε ζωντανά τουρνουά. Η μεγαλύτερη νίκη του ήταν σε εκδήλωση $1.500 Seven Card Stud Hi-Lo 8 or Better το 2013 για $201.559, όταν κέρδισε βραχιόλι WSOP.