Επαγγελματίας παίκτης πόκερ εμπλέκεται σε απάτη με “στημένα παιχνίδια”

Ανανεώθηκε:

Επαγγελματίας παίκτης του πόκερ συνελήφθη κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με “όχημα” το στοίχημα. Ο λόγος για τον Κόρι Ζάιντμαν, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο σε ομάδα η οποία παγίδευε τα θύματά της ισχυριζόμενη ότι έχει προνομιακή ενημέρωση για αθλητικά γεγονότα και τους υποσχόταν ότι θα ποντάρουν χωρίς ρίσκο. Τους αποσπούσε χρήματα παρουσιάζοντας το στοίχημα ως μία μορφή επένδυσης.

Η απάτη στήθηκε μέσω διαφημίσεων στο ραδιόφωνο, όπου οι θύτες παρουσιαζόταν ως ειδικοί στο αθλητικό στοίχημα και ισχυριζόταν ότι είχαν βρει μία φόρμουλα που μετέτρεπε το ποντάρισμα σε επένδυση. Υποσχόταν, με άλλα λόγια, σίγουρα χρήματα.

Όταν κάποιος ανυποψίαστος “πελάτης” ερχόταν σε επαφή με τους ιθύνοντες του κυκλώματος, συνήθως τηλεφωνικά, αυτοί του ζητούσαν χρήματα προκειμένου να τα τοποθετήσουν σε “στημένα παιχνίδια”, για τα οποία είχαν προνομιακή ενημέρωση.

Φυσικά κάτι τέτοιο δε συνέβαινε και οι επιτήδειοι απλά κατάφερναν με αυτόν τον τρόπο να αποσπούν τεράστια ποσά από τα θύματά τους. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε από το 2004 έως το 2020 υπολογίζονται σε 25.000.000 δολάρια!