Θεωρία Στοιχήματος: Δημοφιλή είδη πονταρίσματος

Ανανεώθηκε:
Θεωρία Στοιχήματος

Σε προηγούμενο άρθρο της σειράς “Θεωρία στοιχήματος” αναλύσαμε πως βοηθούν και πως αναπτύσσονται οι στρατηγικές στοιχήματος. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις δημοφιλέστερες στοιχηματικές στρατηγικές ανάμεσα στους παίκτες, που βλέπουν το στοίχημα με πιο σοβαρή ματιά. Δηλαδή τι είδους πονταρίσματα έχει αξία να κάνουμε και με τι τρόπο.

Είναι καλό ο κάθε παίκτης να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για τα πονταρίσματά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθά τυφλά μία στρατηγική, δίχως παραλλαγές και πειραματισμούς. Αναζητούμε στρατηγικές, αναλύουμε τι ζητάει η κάθε μία και ανάλογα με το μπάτζετ και τα γούστα μας επιλέγουμε ποια θέλουμε να ακολουθήσουμε

Ας δούμε λοιπόν μερικά δημοφιλή είδη πονταρίσματος:

Back & Lay

Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι πολύ δημοφιλής στο online στοίχημα. Τα “back” πονταρίσματα είναι τα πιο κοινά στον κόσμο του στοιχήματος, δηλαδή καθαρό ποντάρισμα στο αποτέλεσμα ενός αγώνα. Τα “lay” πονταρίσματα σημαίνουν ότι ο παίκτης ποντάρει και εναντίον του ίδιου αποτελέσματος. Είτε στο live είτε αν αλλάξουν οι αποδόσεις μέχρι την έναρξη του αγώνα. Αυτό που κάνει ενδιαφέρουσα αυτή τη στρατηγική είναι ότι ο παίκτης μπορεί να βρει αξία αγοράζοντας διαφορετικά σημεία στον ίδιο αγώνα.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Διπλή Ευκαιρία

Η διπλή ευκαιρία είναι γνωστή από τότε που υπήρχε μόνο το ΠΡΟ-ΠΟ και συνίσταται για τους παίκτες που δεν αρέσκονται στο ρίσκο. Προφανώς οι πιθανότητες νίκης σε αυτή τη στρατηγική είναι μεγαλύτερες, αφού επιλέγουμε 2 από τα 3 πιθανά σημεία ενός αγώνα. Έχουμε 67% πιθανότητες να επιβεβαιωθεί το στοίχημα μας. Όμως η χρήση της διπλής ευκαιρίας θα πρέπει να γίνεται μελετημένα και σε αποδόσεις που πραγματικά αξίζουν. Πρόκειται προφανώς για συντηρητική στρατηγική/ποντάρισμα, που αν γίνει μελετημένα μπορεί να αποφέρει κέρδος μακροχρόνια.

Ημίχρονα/Τελικά

Εδώ, το ρίσκο είναι συνώνυμο της συγκεκριμένης στρατηγικής. Ποντάρουμε ουσιαστικά σε δύο αποτελέσματα μέσα στον ίδιο αγώνα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τη δυσκολία επιβεβαίωσης του πονταρίσματος. Και εδώ χρειάζεται μελέτη και όχι τυφλά πονταρίσματα. Παρατηρούμε τις τάσεις των ομάδων, αν έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους μέσα στα παιχνίδια. Αν έχουν την επιθετική ισχύ ή την αμυντική αδυναμία για να συνεισφέρουν σε μία δραστική αλλαγή της ροής του αγώνα. Και φυσικά λαμβάνουμε υπόψη τους αντίπαλους, την έδρα και την απόδοση, αν πραγματικά αξίζει το ποντάρισμα σε ημίχρονα/τελικά.

Χάντικαπ

Σε παλαιότερο άρθρο μας έχουμε αναλύσει τα χάντικαπ ξεχωριστά και τις διαφορές ανάμεσα στο Ασιατικό και το Ευρωπαϊκό χάντικαπ. Η γενική ιδέα του στοιχήματος με χάντικαπ είναι το ποντάρισμα σε μεγάλα φαβορί (κυρίως) που περιμένουμε να επικρατήσουν επιβλητικά και θέλουμε να ανεβάσουμε την απόδοσή του. Επιλέγουμε δηλαδή το μεγάλο φαβορί με -1, -2 ή ακόμη και -3 προσπαθώντας να δώσουμε αξία στη νίκη του. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κυνηγάμε τα αουτσάιντερ και επιλέγουμε το +1 ή το +2, αλλά αυτό συμβαίνει σε πιο σπάνιες περιπτώσεις.

Head to Head

Το όνομα μαρτυρά την ιδέα της στρατηγικής. Εδώ επιλέγουμε να υποστηρίξουμε μία ομάδα ή έναν αθλητή απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο. Η αγορά Head to Head έχει γίνει πολύ πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια online και με τη σωστή μελέτη μπορεί κανείς να βρει επιλογές με μεγάλη αξία. Η συγκεκριμένη αγορά ποικίλλει, από ημερήσια σε μακροχρόνια και από ομαδική σε ατομική, όμως συχνά βγάζει αξία, αφού δεν περιοριζόμαστε στα κλασικά σημεία.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Multibet/MatchCombo/BetBuilder

O στόχος της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι να δώσουμε μεγαλύτερη απόδοση στο στοίχημά μας προσθέτοντας πολλαπλές επιλογές από ένα παιχνίδι. Προφανώς όσες περισσότερες επιλογές προσθέτουμε στο δελτίο μας τόσο αυξάνεται η απόδοση και συνάμα μειώνονται οι πιθανότητες επιβεβαίωσης. Το συγκεκριμένο στοίχημα συνίσταται μόνο για αγώνες που ο παίκτης γνωρίζει καλά τις ομάδες και τις τάσεις τους. Το multibet ή combo ή betbuilder βρίσκει εφαρμογή σε πολλά αθλήματα, αλλά το κυρίαρχο είναι η ενδελεχής γνώση των παραγόντων ενός αγώνα.

Γκολ στα τελευταία λεπτά

Η συγκεκριμένη στρατηγική έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζεται κυρίως σε αγώνες που ο παίκτης βλέπει ζωντανά στην τηλεόραση. Εδώ, επιλέγουμε την αγορά του να μπει γκολ στα τελευταία λεπτά, της  οποίας η απόδοση αυξάνεται όσο ο χρόνος στο ταμπλό μειώνεται. Για να είναι κανείς εύστοχος στη συγκεκριμένη στρατηγική εκτός από τη ζωντανή εικόνα του αγώνα θα πρέπει να έχει γνώση και για τις τάσεις των ομάδων, όπως και για το βαθμολογικό τους ενδιαφέρον. Αν δηλαδή η εκάστοτε ομάδα τη συμφέρει να ρισκάρει στο φινάλε αν για παράδειγμα το παιχνίδι είναι ισόπαλο εκείνη τη στιγμή.

Over/Under

Προφανώς αυτή η στρατηγική είναι ίσως και η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους παίκτες του στοιχήματος, αφού η κρίση για νικητή αγώνα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) με την ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες να μειώνεται διαρκώς. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ασχοληθούν με το σύνολο τερμάτων ή πόντων αδιαφορώντας για την τελική έκβαση του αγώνα. Επίσης, το over/under έχει αποκτήσει πλέον τόσες πολλές πτυχές, με υπο-επιλογές για ημίχρονα, ακόμη και χρονικά διαστήματα των αγώνων.

Συστήμα

Από τις πιο παλιές στρατηγικές του στοιχήματος και τις πλέον πολύπλοκες. Οι επιλογές είναι πολλές και με τη δική τους αξία. Η βασική λογική του στοιχήματος με σύστημα είναι η επιλογή μεγάλων αποδόσεων και το κέρδος ακόμη και αν δεν επιβεβαιωθούν όλες οι επιλογές ενός δελτίου. Ανάλογα με τις αποδόσεις των αγώνων που θα μπουν στο σύστημα θα πρέπει να επιλέγονται και τα ζητούμενα, δηλαδή 4/5, 4-5-6, 3-4-5-6 κ.ο.κ. Όσο περισσότερα ζητούμενα επιλέγουμε τόσο μεγαλύτερες θα πρέπει να είναι οι αποδόσεις που βάζουμε στο σύστημα.

Ακριβές σκορ & Scorecast

Για τελευταία αφήσαμε την πλέον ρισκαδόρικη στρατηγική. Όπως καταλαβαίνει κανείς το να προβλέψεις το ακριβές σκορ ενός αγώνα είναι τρομερά δύσκολο και γι’ αυτό οι αποδόσεις του είναι παραδοσιακά πολύ υψηλές. Ακόμη μεγαλύτερες είναι αποδόσεις στο Scorecast, στο οποίο για να κερδίσει κανείς θα πρέπει να προβλέψει σωστά τον πρώτο σκόρερ του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη στρατηγική δε συνίσταται φυσικά για μεγάλο ποντάρισμα και την επιλέγουν πιο ψυχαγωγικοί παίκτες που θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη.

Bet365 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική