Στοίχημα: Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (EH) | Πως Παίζεται (Παράδειγμα)

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Τα χάντικαπ είναι ένας πολύ ενδιαφέρον και συχνά αποδοτικός τρόπος στοιχήματος. Ωστόσο, πολλοί παίκτες μπερδεύονται και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα ασιατικά από τα ευρωπαϊκά χάντικαπ. Οι δύο αυτές αγορές έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους και ο μη σωστός διαχωρισμός τους μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος πονταρίσματα.

Η βασική διαφορά ανάμεσα σε Ευρωπαϊκά και Ασιατικά Χάντικαπ είναι ο αριθμός των προσφερόμενων αποτελεσμάτων. Στα ευρωπαϊκά χάντικαπ υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα (1Χ2), ενώ στα ασιατικά μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα (1 ή 2). Για να επιλεχθούν τα χάντικαπ εν γένει θα πρέπει πρώτα ο παίκτης να έχει μελετήσει σωστά τον αγώνα που πρόκειται να στοιχηματίσει. Πάντως, αν χρησιμοποιηθούν με σωστό τρόπο μπορούν να αποφέρουν σημαντικές νίκες. Σε άλλο άρθρο μας μπορείτε να βρείτε την επεξήγηση για τα ασιατικά χάντικαπ.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Τα δύο ειδών χάντικαπ μπορείτε πολύ εύκολα να τα ξεχωρίσετε από τον αριθμό αποτελεσμάτων που θα δείτε να σας προσφέρει ο εκάστοτε bookmaker. Οι περισσότερες στοιχηματικές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη αγορά στις ποδοσφαιρικές τους αναμετρήσεις.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για το ευρωπαϊκό χάντικαπ.

Εάν στον αγώνα Λίβερπουλ – Τσέλσι επιλέξετε:

  • Λίβερπουλ (-1), θα πρέπει η Λίβερπουλ να επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω.
  • Τσέλσι (+1), θα πρέπει είτε η Τσέλσι να επικρατήσει είτε ο αγώνας να λήξει ισόπαλος.
  • Ισοπαλία (Λίβερπουλ -1), θα πρέπει η Λίβερπουλ να επικρατήσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά

Η ξεκάθαρη διαφορά με τα ασιατικά χάντικαπ είναι ότι στα ευρωπαϊκά δεν υπάρχει VOID, αλλά η ισοπαλία. Δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται με τον αριθμό που υπάρχει μέσα στην παρένθεση δίπλα στην κάθε ομάδα.

Φυσικά, οι επιλογές των ευρωπαϊκών χάντικαπ δεν περιορίζονται στο (-1) ή στο (+1). Οι αγορές συνήθως φτάνουν ως το +/- 4 και συμβαίνει ότι ισχύει και στο παράδειγμά μας. Αν παίξετε δηλαδή Λίβερπουλ (-3), θα πρέπει οι “κόκκινοι” να κερδίσουν με 4+ γκολ διαφορά για να επιβεβαιωθεί το στοίχημά σας.

Πότε επιλέγουμε ευρωπαϊκά χάντικαπ;

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ συνίσταται για μεγάλα φαβορί. Όταν δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικής, τότε προφανώς η απόδοση στο φαβορί θα προσφέρεται πολύ χαμηλά από τους bookmakers. Με το ευρωπαϊκό χάντικαπ στο (-1) ή ακόμη και στο (-2) η απόδοση του φαβορί θα ανέβει κατακόρυφα, πάντα με το ανάλογο ρίσκο.

Επίσης μία ακόμη συμφέρουσα περίπτωση για ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι ουσιαστικά η πρόβλεψη νίκης μίας ομάδας με ακριβή διαφορά τερμάτων. Συχνά συναντάμε παιχνίδια που μας φαίνεται πολύ πιθανό, για παράδειγμα η γηπεδούχος, να επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά. Τότε επιλέγουμε γηπεδούχο με (-1) ευρωπαϊκό χάντικαπ. Άρα θέλουμε νίκη του οικοδεσπότη με ένα γκολ διαφορά ακριβώς. Μπορεί η συγκεκριμένη επιλογή να έχει υψηλό ρίσκο, όμως εξίσου ψηλά είναι και η απόδοση στην προκειμένη περίπτωση.

Bet365 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική