*League Phase Τσάμπιονς Λιγκ. 1η αγωνιστική.
*Δύο φορές έχουν συναντηθεί μεταξύ τους, το 2011 στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Παρί κέρδισε με 1-0 ενώ στη Σλοβακία η αναμέτρηση έληξε με 0-0.
*Η Σλόβαν έχει παίξει άλλες πέντε φορές κόντρα σε γαλλικές ομάδες όμως δεν έχει νίκη (0-2-3).
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα με 1-2 από τη Μονακό, με ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δύο στο δεύτερο.
Ούτε στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας κατάφερε να κάνει σεφτέ. Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, έχασε με 1-2 εντός έδρας από τη Μονακό και η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε πολύ νωρίς φέτος. Δείχνει να έχει πρόβλημα στην άμυνα καθώς δέχτηκε δύο γκολ σε τρίτο σερί ματς.
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν είναι πως δεν έκανε καλή εμφάνιση, ίσα ίσα ήταν εξαιρετική. Ωστόσο αμυντικά δεν ήταν συμπαγής και έχασε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή της. Η Παριζιάνα κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, έχασε αρκετές ευκαιρίες και στο 31΄ο Μαρκίνιος με το στήθος από κοντά άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη ήταν και πάλι ανώτερη όμως αφού δεν μετουσίωσε τις ευκαιρίες της σε γκολ, το πλήρωσε. Στο 58′ έγινε το 1-1 και ο κόουτς Λουίς Ενρίκε έκανε δύο διπλές αλλαγές στο 64′ και στο 69′. Λούκας Ερναντές και Γκοντς βοήθησαν, όμως σοτ 72′ η Μονακό έκανε την ανατροπή. Η Παρί πίεσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει, με κορυφαία ευκαιρία του Ντεμπελέ στις καθυστερήσεις.
Για να μπει στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί σεν Ζερμέν βγήκε πρώτη στο περσινό πρωτάθλημα Γαλλίας ενώ κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Αυτή είναι η 19η συμμετοχή της Παρί σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συμμετέχει ανελλιπως από τη σεζόν 2012-2013, έχει φτάσει στα νοκ-άουτ 14 φορές. Πέρυσι στη League Phase τερμάτισε 11η και αναγκάστηκε να παίξει στα νοκ-άουτ.
Η Παρί έχει χάσει σε πρεμιέρα μόλις δύο φορές από τα 14 παιχνίδια της (9 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες). Την περσινή χρονιά διέλυσε με 4-0 εντός έδρας την Αταλάντα στην πρεμιέρα.
10 ποδοσφαιριστές της Παρί προτάθηκαν για τη Χρυσή Μπάλα ενώ ο κόουτς Λουίς Ενρίκε προτάθηκε για προπονητής της χρονιάς.
Την Κυριακή (13/9) φιλοξενείται από την Μπρεστ για το πρωτάθλημα Γαλλίας.
Στατιστικά
*Αήττητη (7-4-0) στα 11 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της.
*2-3 Goals τα 6/10 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Ντουνάισκα Στρέντα, με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα Σλοβακίας και φαίνεται πως από νωρίς μένει μακριά από την κορυφή και κάνει «γκέλες». Το Σάββατο (5/9) έχασε με 2-0 εκτός έδρας από τη Ντουνάισκα Στρέντα και είναι στην 4η θέση με 12 βαθμούς.
Μέτρια εμφάνιση, άντεξε στο πρώτο μέρος που δεν απείλησε. Στην επανάληψη βελτιώθηκε και ισορρόπησε το ματς, όμως η αντίπαλός της ήταν πιο αποτελεσματική. Στο 78′ έγινε το 1-0 και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στις καθυστερήσεις δέχτηκε και δεύτερο τέρμα.
Για να βρεθεί στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα Σλοβακίας για μία ακόμη φορά. Ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό και άφησε εκτός τις Ιμπέρια, Μιάλμπι και Τσέλιε.
Αυτή είναι η 2η φορά που συμμετέχει στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, πρόπερσι τερμάτισε στην 35η θέση χάνοντας και τα οκτώ παιχνίδια, με τέρματα 7-27 εις βάρος της.
Την Κυριακή (13/9) υποδέχεται τη Ζίλινα για το πρωτάθλημα Σλοβακίας.
Στατιστικά
*2-3 Goals τα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
*2-3 Goals τα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια της.