*Τρίτος προκριματικός γύρος του Κόνφερενς Λιγκ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της ΤΣΣΚΑ 1948.
*Με χρήση VAR.
*O Τζέικομπ Νίστρουπ έκανε 3Χ3 προκρίσεις σε καλοκαιρινά προκριματικά για τρία σερία χρόνια με την Κοπεγχάγη (2023, 2024, 2025)! Πλέον μετρά 10 σερί προκρίσεις ως προπονητής, μάλιστα όντας αήττητος (13-7-0)!
*4/6 εντός έδρας νίκες μετρά ο Παναθηναϊκός κόντρα σε ομάδες της Βουλγαρίας, υπέστη τις δύο ήττες του το 1972 και το 1988 απ’ την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
*Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον ηττημένο του ζευγαριού Χράντετς Κράλοβε – Μπεσίκτας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Πάκσι για το Κόνφερενς Λιγκ. Το 0-1 ο Πέτο στο 35’, το 1-1 ήρθε απ’ τον Γιάγκουσιτς στο 44’. Ο Γκιόρφι έκανε το 1-2 στο 57’, ωστόσο ο Ραστόντερ ισοφάρισε στο 85’ για τον Παναθηναϊκό.
Έπαιξε με τη «φωτιά» ο Παναθηναϊκός την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν… κάηκε. Πήρε την πρόκριση κόντρα στην Πάκσι, παρότι δεν κέρδισε (2-2), σε ματς που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και αγχώθηκε για αρκετά λεπτά. Δεν είχε την εικόνα του πρώτου αγώνα, δυσκολεύτηκε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο δεν πατούσε καλά ούτε αμυντικά. Δίκαιο το 0-1 της Πάκσι, η ισοφάριση του Γιάγκουσιτς στο 44’ ήταν καθοριστική, στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πήρε αρκετές βοήθειες απ’ τους παίκτες που ήρθαν απ’ τον πάγκο. Πίεσε πολύ τους Ούγγρους, που πλέον ήταν ακίνδυνοι, αλλά απ’ το πουθενά έκαναν το 1-2 στο 57’. Αγχώθηκαν οι πράσινοι, έβλεπαν ότι η μπάλα δεν έμπαινε, τελικά η λύση δόθηκε απ’ τον Ραστόντερ στο 85’.
«Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο παιχνίδια με την Πάκσι. Στο πρώτο παιχνίδι που τα πήγαμε καλά και στο δεύτερο που θα έπρεπε να είμαστε καλύτεροι. Δεν υποσχέθηκα όμορφο ποδόσφαιρο από την πρώτη μέρα. Υποσχέθηκα να πάρουμε τα αποτελέσματα χτίζοντας μία νέα ομάδα. Βάζω πίεση γι’ αυτό σε μένα και τους παίκτες μου. Όταν παίζεις προκριματικά δεν μπορείς να εκπλήσσεσαι με το γεγονός ότι τα ματς δεν είναι εύκολα. Εμείς είμαστε φαβορί, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο», είπε ο κόουτς Νίστρουπ.
Το θετικό για τον Δανό προπονητή είναι ότι το επίπεδο του αντιπάλου δεν αυξάνεται ιδιαίτερα στον επόμενο γύρο, η ΤΣΣΚΑ 1948 δε γεμίζει το μάτι και ασφαλώς απέχει παρασάγγας απ’ την ποιότητα των πρασίνων. Χτύπησε ο εξτρέμ Παντελίδης, που θα χάσει αρκετούς μήνες, ενώ εκτός για το αποψινό ματς είναι και ο άρρωστος Τετέι. Βλέπει ενδεκάδα ο στόπερ Φαν Ντρόχελεν.
Στατιστικά
*Μετρά 6/6 Over 2.5 σε φιλικά και επίσημα ματς.
*Μετρά 4/6 G/G σε φιλικά και επίσημα ματς.
ΤΣΣΚΑ 1948 (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-1 επί της Αρντά για το πρωτάθλημα. Το 1-0 ο Ντιαλό στο 6’, ισοφάρισε η Αρντά στο 22’. Το τελικό 2-1 ήρθε απ’ τον Ντιαλό στο 57’, με δέκα παίκτες απ’ το 67’ η ΤΣΣΚΑ.
Χωρίς ιδιαίτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, ξέρει ότι οφείλει να κάνει μεγάλη υπέρβαση αν θέλει να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό. Πήρε οριακή πρόκριση την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Σπαρτάκ Τρνάβα, έμεινε σε δύο «λευκές» ισοπαλίες, η δεύτερη στην έδρα της, χωρίς πολλές φάσεις και με περισσότερη κινητικότητα από πλευράς Σλοβάκων. Στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση, εκεί η ΤΣΣΚΑ είχε 5/5 εύστοχα χτυπήματα! Ο τρίτος προκριματικός του Κόνφερενς Λιγκ είναι το «ταβάνι» της σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, πέρυσι έφτασε εκεί για πρώτη φορά, αλλά αποκλείστηκε απ’ την Πάφο.
Μετρά ήδη πέντε επίσημα ματς, το τελευταίο εκ των οποίων δόθηκε την περασμένη Παρασκευή για το πρωτάθλημα Βουλγαρίας. Επικράτησε χάρη σε δύο γκολ του φορ Ντιαλό, που μετρά τρία γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις και είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει. Είχαν προηγηθεί η νίκη επί της Μπότεφ Βράτσα (2-1) και το εκτός έδρας 2-2 με τη Σπαρτάκ Τρνάβα στην πρεμιέρα.
Πρόκειται για ομάδα που ιδρύθηκε το 2016 και μέχρι το 2022 χρησιμοποιούσε μονο Βουλγαρους παικτες. Το 2020 ανεβηκε πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη, αφήνοντας τρίτη τη Λουντογκόρετς, ενώ το 2023 βγήκε τρίτη και πήγε στον τελικό Κυπελλου. Το 2023 έπαιξε πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Στατιστικά
*Over 2.5 στα 5/7 φιλικά παιχνίδια.
*G/G στα 5/7 φιλικά παιχνίδια.