* 4η αγωνιστική.
* Αήττητη στα 4 τελευταία μεταξύ τους η Βιγιαρεάλ, κέρδισε 1.
* Under 2,5 οι 5/6 συναντήσεις τους εντός δεκαετίας.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 1-0 από την Αλαβές εκτός έδρας, από το γκολ του Μπογέ (31’).
Η πρώτη ήττα ήρθε εκεί που ούτως ή άλλως έχανε παραδοσιακά βαθμούς, το ότι δεν πήρε όμως ούτε έναν βαθμό στη Βιτόρια ήταν μια μικρή αποτυχία. Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως τον άξιζε με τη συνολική εμφάνισή της, όμως στο τέλος η ευκαιρία που χάνει με δύο δοκάρια στην ίδια φάση και το ένα από θέση εξ επαφής, αρκεί για να κάνει τον Ίνιγο Πέρεθ και τους παίκτες του να νιώθουν μεγάλη πικρία για το αποτέλεσμα.
Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί ο Πέρεθ στο “Θεράμικα” και σε μια ομάδα με πιο αναβαθμισμένους στόχους σε σχέση με τη Ράγιο στην οποία βρισκόταν μέχρι πέρυσι και αναμένεται να δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο. Ο λόγος, η έναρξη των υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα πάρει το… βάπτισμα του πυρός με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία, την ερχόμενη Τρίτη.
Δύσκολα τα πράγματα γενικότερα, στον Καναδό χαφ, Σαλιμπά έμεινε μεταγραφικά το “κίτρινο υποβρύχιο”, δεν ενισχύθηκε περαιτέρω επιθετικά, όπου έχει παίκτες προχωρημένες ηλικίας ποδοσφαιρικά και επιρρεπείς στους τραυματισμούς, όπως οι Αγιόθε Πέρεθ και Ζεράρ Μορένο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στην άμυνα, δέχεται πολύ εύκολα γκολ σε πρώτη φάση κι αυτό είναι βασικό που πρέπει να διορθώσει ο Ίνιγο Πέρεθ εν όψει “Ντέπορ”, η οποία έχει και έναν Ομπεμεγιάνγκ σε… άγρια κατάσταση.
Ένας ακόμα επιρρεπής στους τραυματισμούς ο Αργεντινός μπακ Φόιτ, αποκόμισε πρόβλημα από το παιχνίδι στη Βιτόρια και θα απουσιάσει.
Στατιστικά
* G/G τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.
* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 4 τελευταία.
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ Α ΚΟΡΟΥΝΙΑ
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 3-1 εντός έδρας τη Βαλένθια, με δύο αυτογκόλ από Τάρεγα (13’) και Ντιακαμπί (59’) και ενδιάμεσα ένα γκολ του Ομπαμεγιάνγκ (17’), είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 η Βαλένθια με τον Σαντίκ (26’). Στις καθυστερήσεις έχασε με αποβολή τον χαφ της, Αλτιμίρα.
Οι δικοί της, με εξαίρεση τον Ομπαμεγιάνγκ, τα έχαναν, οι αντίπαλοι όμως έκαναν τη δουλειά για εκείνη και νίκησε τη Βαλένθια σαφώς πιο δύσκολα απ’ όσο φαίνεται από το τελικό σκορ. Στάθηκε πάντως καλύτερα από τη Βαλένθια, η οποία δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, ιδίως από τη μέση και μπροστά, διότι στα μετόπισθεν αντιμετώπισε πάλι δυσκολίες, από άλλη μια προβληματική ομάδα, μετά την Έλτσε.
Το ότι είναι αήττητη είναι πολύ πιο σημαντικό από το γεγονός ότι πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από χρόνια, έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από τις ομάδες που ανέβηκαν φέτος από τη Σεγούντα, αλλά σε αυτό υπάρχει μια λεπτομέρεια. Το πρόγραμμα που είχε, αντιμετώπισε τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που έχουν μόνο έναν βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, Έλτσε, Μάλαγα και Βαλένθια, λεπτομέρεια που μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.
Θα δείξει τι από τα δύο ισχύει στο “Θεράμικα”, απέναντι σε μια ομάδα που θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει νίκη ακόμα στη Λα Λίγκα, προερχόμενη μάλιστα από την πρώτη της ήττα. Πραγματιστής κόουτς ο Αντόνιο Ιντάλγκο, δεν θα πάρει ρίσκο, θα παίξει για την ισοπαλία, όπως έκανε και στη “Ροσαλέδα” με τη Μάλαγα, κόντρα στην οποία κατάφερε και πήρε τον βαθμό, αν και υστέρησε στα “σημεία”.
Μπαράζ κινήσεων ενίσχυσης στο τέλος των μεταγραφών, αποκτήθηκαν ο στόπερ Χιμένες από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο χαφ Κασαδό από την Μπαρτσελόνα, αμφότεροι δανεικοί. Έγιναν όμως και αποδεσμεύσεις, των χαφ Πατίνιο και Χουράδο, οι οποίοι ήταν εκτός πλάνων.
Τιμωρημένος ο μπακ/χαφ Αλτιμίρα που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Βαλένθια.
Στατιστικά
* Under 2,5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.
* G/G τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.