Poker Strategy: Στρατηγική Rebuy Τουρνουά

Ανανεώθηκε:

Τα τουρνουά με rebuy και add-on, απαιτούν μια διαφορετική προσέγγιση και στρατηγική, σε σχέση με τα freezout τουρνουά. Στην πρώτη ώρα των rebuy tournaments, το παιχνίδι είναι συνήθως πολύ επιθετικό, καθώς όλοι προσπαθούν να χτίσουν ένα μεγάλο stack, όση ώρα επιτρέπονται τα rebuys.

Με το ξεκίνημα του τουρνουά, θα πρέπει – αν υπάρχει η δυνατότητα – να κάνεις αμέσως rebuy, έτσι ώστε αντί για τις π.χ. 1.500 αρχικές μάρκες, να ξεκινήσεις ουσιαστικά με 3.000. Θες να έχεις το διπλάσιο stack, καθώς αν παίξεις all in και κερδίσεις απέναντι σε κάποιον αντίπαλο που επίσης έχει 3.000 μάρκες, το stack σου να φτάσει αυτόματα στο 4πλάσιο του αρχικού. Σκοπός σου είναι να χτίσεις σύντομα ένα μεγάλο stack.

Στην πρώτη ώρα, θα πρέπει να δείχνεις αρκετή επιθετικότητα με τα πολύ καλά σου φύλλα καθώς σκοπός σου είναι να μπορέσεις να χτίσεις ένα μεγάλο stack, το οποίο θα εκμεταλλευθείς μετά την πάροδο του rebuy period. Δεν πρέπει σε αυτό το διάστημα να φοβάσαι να βάλεις τις μάρκες στο κέντρο του τραπεζιού, όταν πιστεύεις ότι πιθανότατα κρατάς το καλύτερο φύλλο.

Οι αντίπαλοί σου – φυσιολόγικα – θα είναι αρκετά επιθετικοί, θα κυνηγούν περισσότερα draws, θα κάνουν περισσότερες μπλόφες και θα πηγαίνουν all in, αρκετές φορές με μέτρια φύλλα, προκειμένου να διπλασιάσουν το stack τους. Θα πρέπει να βλέπεις περισσότερα flop με σχετικά καλά φύλλα για μικρά πονταρίσματα, όπως για παράδειγμα μικρά ζεύγη, καθώς όταν χτυπήσεις ένα πραγματικά δυνατό συνδυασμό, είναι πολύ πιο πιθανό να πληρωθείς, λόγω του πολύ loose παιχνιδιού.

Ο σημαντικότερος κανόνας στα rebuy τουρνουά, είναι να μην φοβάσαι να παίξεις all in, όταν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι μπροστά από το range του αντιπάλου σου.

Εφόσον καταφέρεις να διπλασιάσεις το stack σου – υποθέτωντας ότι έχεις κάνει από την αρχή του τουρνουά το πρώτο rebuy – μπορείς στη συνέχεια να μειώσεις ελαφρώς την επιθετικότητά σου, αλλά την ίδια στιγμή να μην αφήνεις ευκαιρίες, να εκτοξεύσεις τον αριθμό των μαρκών που έχεις στη διάθεσή σου.

Σημαντικά, συχνά λάθη που κάνουν οι παίκτες στα rebuy τουρνουά:

Eγκαταλείπουν το τουρνουά την ώρα του rebuy period, επειδή έχασαν για παράδειγμα 2-3 rebuy. Εφ’όσον το bankroll σου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο τουρνουά, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχεις εξ’αρχής. Η καλύτερη λύση είναι να κατέβεις stakes και να παίξεις σε τουρνουά τα οποία είναι μέσα στις δυνατότητες σου. Το πιο συχνό και μεγαλύτερο λάθος των παικτών, είναι να αντιμετωπίζουν ένα τουρνουά $20 Rebuy, ως ένα ίδιο freezout.

Δεν προσαρμόζονται ικανοποιητικά, μετά το τέλος του rebuy period. Μετά την προσθήκη του add on, τα rebuy τουρνουά, αλλάζουν εντελώς, καθώς πλέον είναι deepstacked. Πολλοί παίκτες παραμένουν στη λογική της πρώτης ώρας και κρίνουν το παίξιμο των αντιπάλων, από τη δράση τους σε αυτήν. Δεν είναι απαραίτητο – το αντίθετο μάλιστα – ότι ο maniac της πρώτης ώρας, θα συνεχίζει να παίζει πολλά μέτρια φύλλα. Περάστε μερική ώρα μετά το rebuy period, για να αντιληφθείτε πως παίζουν πλέον οι παίκτες στο τραπέζι σας.

Δεν κάνουν το add-on, με τη λογική “2.000 μάρκες δεν θα μου προσφέρουν τίποτα στις 12.000 που έχω”. Ακόμη και περισσότερες να έχεις, πρέπει κάθε φορά να κάνεις το add-on, καθώς σκοπός είναι να μαζέψεις όσο το δυνατόν περισσότερες μάρκες. Οι 2.000 μάρκες μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες, καθώς αν υποθέσουμε ότι διπλασιάζεις σε κάποιο hand, αυτές γίνονται 4.000 κ.ο.κ. Πιθανή εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση, αν το stack σου βρίσκεται πολύ πάνω από το average stack και το add-on σου προσφέρει ίσες μάρκες με ένα απλό rebuy.

Μετά την πρώτη ώρα και το τέλος της περιόδου των rebuys, θα πρέπει να επανέλθεις στον τρόπο παιχνιδιού των freezout τουρνουά. Όπως είπαμε, πολλοί παίκτες αργούν να προσαρμοστούν και μπορείς να βρεις σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσεις ακόμα περισσότερο το stack σου.

Σε συνεργασία με το