Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ανανεώθηκε:
Poker News

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει να δίνεται περισσότερη προσοχή και ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μια κερδοφόρα στρατηγική εκεί; Διαβάστε παρακάτω τα όσα έχει να πει:

Τις περισσότερες φορές το short handed πόκερ, το παιχνίδι δηλαδή με έξι παίκτες ή και λιγότερους, είναι πιο έντονο και πιο επιθετικό σε σχέση με την full-ring “έκδοσή” του.

Με δεδομένο το παραπάνω, το πιο σημαντικό που οφείλετε να έχετε ανά πάσα στιγμή στο μυαλό σας είναι ότι το εύρος φύλλων σας πρέπει να είναι ευρύτερο απ’ ότι συνήθως. Το πιο πιθανό αν παίζετε tight σε τέτοιου είδους καταστάσης είναι να δείτε το stack σας να ροκανίζεται όσο περνάει η ώρα.

Τι άλλο λοιπόν χρειάζεται να έχετε κατά νου ώστε να συνθέσετε μια κερδοφόρα στρατηγική στα short-handed παινχίδια;

Preflop

Η εικόνα που έχουν οι αντίπαλοι στο τραπέζι για εσάς είναι κομβικής σημασίας και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την preflop τακτική σας. Όσο περισσότερα hands παίζετε (ιδίως αυτά στα οποία δε φτάνετε σε showdown), τόσο πιο loose θα σας θεωρούν οι υπόλοιποι.

Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται δυσκολότερο να μπλοφάρετε οπότε πρέπει να περιορίσετε το range των φύλλων που ποντάρετε. Το να καταλάβετε τη σχέση μεταξύ της εικόνας σας στο τραπέζι και της πραγματικής σας συμπεριφοράς είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της θεωρίας του short handed παιχνιδιού.

Post-flop

Όποιος σας πει ότι το σκεπτικό κατά τη λήψη αποφάσεων post-flop είναι το ίδιο με αυτό sta full-ring games, απλά δεν ξέρει τι λέει. Επειδή ακριβώς τα preflop ranges είναι πιο δύσκολο να ερμηνευτούν, οι αποφάσεις σας όταν ανοίξουν τα κοινά φύλλα είναι πολύ δυσκολότερες.

Για παράδειγμα, ένα 3-bet σε 9-handed τραπέζι θα είναι αρκετά συχνά σημάδι δύναμης το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα υποθετικό range φύλλων. Από την άλλη, στα six-max games συναντάμε 3-bets με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα, κάτι που μαρτυρά ευρύτερα ranges. Άρα λοιπόν πρόκειται για πολύ πιο απαιτητικές καταστάσεις όσο αφορά στο “διάβασμα” του αντιπάλου.

Μάθετε τον αντίπαλο

Αν θέλετε να αυξήσετε τις επιτυχίες σας και να είστε πιο ακριβής όταν προσπαθείτε να βάλετε τον αντίπαλο σε ένα hand, πρέπει να είστε συνεχώς συγκεντρωμένοι ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Επιπλέον, σκεφτείτε κάθε σας κίνηση πολύ περισσότερο και μην παίρνετε καμία κίνηση των αντιπάλων σας για δεδομένη.

Κάτι άλλο που είναι καλό να θυμάστε είναι ότι το preflop raise δε φανερώνει πάντα δύναμη. Συνεπώς, πράγματα όπως το set mining ή τα implied odds αποκτούν λιγότερη σημασία στο six-max. Τέλος, όταν είστε post-flop, να λαμβάνετε υπ’ όψην την αυξημένη επιθετικότητα που λογικά υπάρχει στο τραπέζι. Και άρα να είστε διατεθειμένοι να κάνετε re-raise ή call down πολύ πιο light συγκριτικά με το full-ring.

Ισορροπία και παραπλάνηση

Σε γενικές γραμμές, τα full-ring έχουν να κάνουν περισσότερο με το καλό και δομημένο παιχνίδι, παρα΄με την παραπλάνηση του αντιπάλου. Παρ’ όλα αυτά, στα short-handed πρέπει να είστε πολύ πιο προσανατολισμένοι προς τον αντίπαλο. Προσπαθείτε να τους μπερδέψετε με τις κινήσεις σας, δεδομένου ότι πρόκειται γαι ικανούς και σκεφτόμενους παίκτες.

Πηγαίντε τη σκέψη σας ένα βήμα πιο πέρα από αυτούς. Και για να τα πετύχετε όλα αυτά, πρέπει να ξεκινήσετε από δύο άλλα βασικά πράγματα: να παίζετε σε λιγότερα τραπέζια (στο multitabling) απ’ ότι συνήθως και επιπλέον να ψάχνετε για συγκεκριμένα reads πάνω στους αντιπάλους σας, ώστε να μπορέσετε κάποια στιγμή στο μέλλον να τα χρησιμοποιήσετε.

Διακύμανση και bankroll

Το variance εδώ είναι αναπόφευκτα μεγαλύτερο εδώ. Επειδή έχετε μεγαλύτερο κομμάτι του bankroll σας εκτεθειμένο, καλό είναι να παίζετε στα πλαίσια μιας πιο συντηρητικής διαχείρισης του κεφαλαίου σας. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε stakes $0.25/$0.50, καλό θα ήταν να έχετε bankroll τουλάχιστον $1.250.

Να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για περισσότερα bad beats και πιο έντονα swings. Εκτός από τον οικονομικό κίνδυνο, το short-handed αποτελεί και μεγαλύτερη δοκιμασία από άποψη ψυχολογικής αντοχής. Α ναι. Και μείνετε μακριά από το tilt!

Κλείνοντας

Η ενδεδειγμένη διαδρομή για να φτάσετε στα short-handed παιχνίδι περνάει πρώτα μέσα από τα full-ring τραπέζια. Ακονίστε τις ικανότητές σας σε αυτά, εισχωρήστε σιγά-σιγά σε μικρότερα games και μάθετε πως να επικρατείτε, υιοθετώντας μια επιθετική στρατηγική που βασίζεται στο καλό timing, το image, τα reads και την αντίληψη.

Πηγή: Pokercity