Poker Strategy: Ο παράγοντας του bubble στα τουρνουά

Ανανεώθηκε:

Το τουρνουά έχει προχωρήσει, και στον ορίζοντα αρχίζει να φαίνεται το bubble, τα χρήματα, η επιβράβευση για τις ώρες και τα χρήματα που επενδύθηκαν. Οι παίκτες που δεν είναι εξοικιωμένοι με αυτή την κατάσταση, αρχίζουν να μπαίνουν σε λειτουργία –δε-θέλω-να-χάσω–, περισσότερο από το –θέλω-να-κερδίσω–. Και φυσικά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Στην κατάσαση –δε-θέλω-να-χάσω– ο παίκτης αρχίζει να κάνει call αντί για raise, να φοβάται σε οριακές καταστάσεις και γενικά να παίζει μουδιασμένα και φοβισμένα, δίνοντας την ευκαιρία στους πιο έμπειρους παίκτες να «κλέψουν» pots τα οποία δεν θα είχαν καμία ελπίδα να κερδίσουν στο showdown. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπου σε καταστάσεις πίεσης και άγχους. Ο άνθρωπος «παγώνει» και μένει σφιγμένος και ακίνητος, μέχρι να «περάσει η μπόρα».

Στο πόκερ αυτό σημαίνει ότι το καλό πόκερ πάει …βόλτα για τσιγάρα και αφήνει στη θέση του το άγχος και το φόβο. Ο παίκτης που παίζει έτσι, φοβάται να αντιμετωπίσει μεγάλα πονταρίσματα, αφήνοντας τον έλεγχο των παρτίδων στους αντιπάλους του. Οι πιθανότητες να κερδίσει το τουρνουά μειώνονται δραματικά και αντίστοιχα αυξάνονται για τους παίκτες που παίζουν επιθετικά και εκμεταλλεύονται την διστακτικότητα των «φοβισμένων». Εκμεταλλεύονται δηλαδή τον παράγοντα του bubble, ο οποίος στην αγγλική ορολογία είναι γνωστός ως «bubble factor».

Μην γίνεσαι κι εσύ θύμα του bubble factor και προσπάθησε να μην δείξεις φόβο πλησιάζοντας στα χρηματικά έπαθλα ενός τουρνουά. Υπάρχουν καρχαρίες εκεί έξω, που μυρίζουν τον φόβο από χιλιόμετρα. Μη γίνει ο υποψήφιος …μεζές τους!

Σε συνεργασία με το