*Προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022. Ο 1ος κάθε ομίλου προκρίνεται στα τελικά, ο 2ος παίζει μπαράζ.

*Στον πρώτο γύρο: Ελλάδα – Σουηδία 2-1.

*Από δύο νίκες οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (2-3-2), έρχονται από 4/5 μεταξύ τους G/G.

*Sold out το ματς, πάνω από 50.000 άνθρωποι θα είναι στις εξέδρες, μεταξύ των οποίων 1.500 Έλληνες.

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Μουντιάλ

ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στο Κόσοβο το Σάββατο. Δεν ήταν τόσο εύκολο το έργο της, το τελικό 3-0 είναι ίσως λίγο υπερβολικό με βάση την εικόνα του αγώνα, οι Κοσοβάροι άξιζαν σίγουρα ένα γκολ. Απείλησαν πρώτοι, είχαν μεγάλες φάσεις, η Σουηδία πήρε ανέλπιστο προβάδισμα με πέναλτι που κέρδισε από στατική φάση. Στο δεύτερο μέρος οι Σουηδοί ήταν πιο ζωηροί στο επιθετικό κομμάτι, σκόραραν δύο ωραία γκολ με Ισάκ και Κουάισον, απειλήθηκαν λιγότερο, κέρδισαν δίκαια.

Επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο (2-1 απ’ την Ελλάδα), ανέβηκαν στους 12 πόντους και παρέμειναν στο +3 απ’ την Ελλάδα, στο -1 απ’ την Ισπανία, που έχει ματς περισσότερο. Απόψε παίζουν για δύο αποτελέσματα, με την ισοπαλία κάνουν άλμα προς τη δεύτερη θέση, ενώ με νίκη περνούν στην πρώτη θέση. Υπολογίζεται ο στόπερ Λίντελεφ, που έχασε το ματς του Σαββάτου λόγω πατρότητας, σήμερα θα είναι βασικός. Νέο πρόβλημα ο Κουλουσέφσκι, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα κόντρα στο Κόσοβο και είναι τιμωρημένος. Ανακοίνωσε την ενδεκάδα ο κόουτς Άντερσον, δεν περιλαμβάνονται εκπλήξεις.

Εθνική Σουηδίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Όλσεν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Νόρντφελντ (ΑΙΚ), Ντάλμπεργκ (Ντονκάστερ) – Αμυντικοί: Κραφτ (Νιούκαστλ), Λίντελεφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνιελσον (Ντάλιαν), Όλσον (Μάλμε), Ογκουστίνσον (Σεβίλλη), Σούντγκρεν (Άρης), Στάρφελτ (Σέλτικ), Νίλσον (Μπίλεφελντ), Μιλόσεβιτς (ΑΙΚ) – Μέσοι: Κλάεσον (Κράσνονταρ), Έκνταλ (Σαμπντόρια), Φόρσμπεργκ (Λειψία), Σέμα (Γουότφορντ), Κάρλσον (Άλκμααρ), Καγιούστε (Μίντιλαντ), Σβάνμπεργκ (Μπολόνια), Όλσον (Άντερλεχτ), Έρικσον (Τζουργκάρντεν) – Επιθετικοί: Ισάκ (Σοσιεδάδ), Γκιόκερες (Κόβεντρι), Κουέισον (Αλ Ετιφάκ).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 3-0 επί του Κοσόβου. Το 1-0 στο 29’ με πέναλτι του Φόρσμπεργκ, το 2-0 έκανε ο Ισάκ στο 62’, το τελικό 3-0 έκανε ο Κουάισον στο 79’. Δίκαιη επικράτηση για τη Σουηδία, που ήταν ανώτερη, έστω κι αν άξιζε ένα γκολ το Κόσοβο.

ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Stoiximan).

*G/G στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Γεωργία, ήξερε ότι αν δεν κερδίσει θα έμεινε χωρίς ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Στο πρώτο ημίχρονο είχε ενέργεια, πλησίασε αρκετές φορές στο γκολ, είχε ακυρωθέν τέρμα και φάση που διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Στο δεύτερο μέρος δεν είχε τρόπο να φανεί απειλητική, έπεσε ο ρυθμός της, το θετικό ήταν ότι δεν απειλήθηκε. Πάνω που έχανε την ελπίδα της, ήρθε το πέναλτι στο φινάλε για να “ξεκλειδώσει” το ματς, το 0-2 ήρθε έπειτα από λάθος των Γεωργιανών.

“Πήγαμε καλά αμυντικά σήμερα και μας έδωσε δομή για να συνεχίσουμε στην επίθεση. Αξίζαμε να νικήσουμε”, είπε ο κόουτς Φαν ντε Σχιπ, ο οποίος έκανε επιλογές που σχολιάστηκαν, με κυριότερη την απόσυρση του στράικερ Παυλίδη και την είσοδο του Πέλκα. Έμεινε στο -3 η Ελλάδα απ’ τη Σουηδία, σήμερα παίζει μόνο για τη νίκη, η ισοπαλία δεν της αρκεί, αφού θα την κρατήσει στο -3 και θα μειώσει τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση. Η προκριματική φάση κλείνει με δύο σερί εντός έδρας ματς τον Νοέμβριο κόντρα σε Ισπανία και Κόσοβο.

Μεγάλο πρόβλημα η τιμωρία του βασικού στόπερ Τζαβέλλα, η απουσία του μάλλον δεν αλλάζει το σχήμα με τριάδα στην άμυνα, τη θέση του λογικά θα πάρει ο Σταφυλίδης. Ήταν άρρωστος ο Δουβίκας κόντρα στη Γεωργία, γι’ αυτό δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, σήμερα λογικά είναι διαθέσιμος.

Εθνική Ελλάδας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (Σέριφ) – Αμυντικοί: Σταφυλίδης (Μπόχουμ), Γιαννούλης (Νόριτς), Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Χατζηδιάκος (Άλκμααρ), Κούτρης (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη), Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα), Πούγγουρας (Παναθηναϊκός) – Μέσοι: Μάνταλος (ΑΕΚ), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Πέλκας (Φενερμπαχτσέ), Σιώπης (Τράμπζονσπορ), Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός) – Επιθετικοί: Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Μασούρας (Ολυμπιακός), Παυλίδης (Βίλεμ), Λημνιός (Τβέντε), Τζόλης (Νόριτς), Δουβίκας (Ουτρέχτη), Βρουσάι (Ολυμπιακός).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 2-0 επί της Γεωργίας. Το 0-1 ο Μπακασέτας με πέναλτι στο 90’, το 0-2 έκανε στις καθυστερήσεις ο Πέλκας με πλασέ. Καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα η Ελλάδα, ήταν επιθετική στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε ενέργεια στο δεύτερο μέρος.

ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια της.

*G/G στα 8/9 τελευταία παιχνίδια της.

Σουηδία – Ελλάδα στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ