*3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Μπακού και θα τον δουν από κοντά 31.000 άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι Τούρκοι.

*Η Ελβετία για να βγει δεύτερη θέλει νίκη, ήττα της Ουαλίας και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων (+2 Ουαλία, -3 Ελβετία). Με νίκη τερματίζει σίγουρα 3η και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στα νοκ άουτ. Η Τουρκία δεν μπορεί να τερματίσει στην 2η θέση, θέλει όμως τη νίκη σε περίπτωση που προκριθεί ως μια απ’ τις τέσσερις καλύτερες τρίτες (δύσκολο σενάριο, έχει διαφορά τερμάτων -5).

*Σε περίπτωση ισοβαθμίας εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια: α) μεταξύ τους παιχνίδια, β) συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, γ) καλύτερη επίθεση στον όμιλο, δ) περισσότερες νίκες στον όμιλο, ε) μικρότερος βαθμός ποινών (κόκκινη κάρτα: 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα: 1 βαθμός, αποβολή με δύο κίτρινες: 3 βαθμοί).

*Αυτή θα είναι η δεύτερη τους συνάντηση σε μεγάλο τουρνουά. Η πρώτη τους ήταν στη φάση των ομίλων του Euro 2008, με τη συνδιοργανώτρια τότε Ελβετία να γνωρίζει την ήττα με 2-1 απ’ την Τουρκία.

*Στις πέντε τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων μπήκαν 17 γκολ, δηλαδή 3.4 μέσο όρο ανά παιχνίδι.

*Η Ελβετία αγνοεί τη νίκη στα πέντε πρόσφατα παιχνίδια της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (0-3-2).

*Η Τουρκία γνώρισε την ήττα στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της σε τελική φάση Euro (1-0-5), έμεινε άσφαιρη στα τέσσερα εξ αυτών. Η μοναδική της επιτυχία σε αυτή τη σειρά αγώνων το 2-0 επί της Τσεχίας το 2016.

Δείτε τα Προγνωστικά Euro

ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων τη 2η αγωνιστική του ομίλου η Εθνική Ελβετίας, η οποία υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ιταλίας, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 στο “Ολίμπικο”. Παρατάχθηκε με τους ίδιους έντεκα της πρεμιέρας, όμως τίποτα δεν λειτούργησε καλά εξ αρχής, ζορίστηκε να δημιουργήσει απέναντι σε μια εξαιρετική αντίπαλο, που την πίεσε ασφυκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Δεν έβγαλε ενέργεια, ούτε αντίδραση στα γκολ που δέχθηκε, χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το ματς με μόλις μια κλασική ευκαιρία.

“Αντιμετωπίσαμε μια πολύ ισχυρή Ιταλία, μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και δεν αποφύγαμε τα πολλά λάθη. Η διαφορά μας με την Ιταλία είναι πως έτρεξε έξι χιλιόμετρα παραπάνω από εμάς, έδωσε γρήγορο τέμπο στο ματς και δεν καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις”, είπε φανερά προβληματισμένος ο κόουτς Πέτκοβιτς. Σε δεινή θέση πλέον η Ελβετία, επιστρέφει πίσω στο Μπακού και παίζει μόνο για τη νίκη την τελευταία αγωνιστική. Αυτή θα της δώσει την πρόκριση ως μια απ’ τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Ο γκολκίπερ Ζόμερ ταξίδεψε άμεσα στη Γερμανία προκειμένου να βρεθεί κοντά στη γέννηση του παιδιού του. Ενσωματώθηκε με την αποστολή και παραμένει άγνωστο αν προλάβει το ματς με τους Τούρκους, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Εμβογκό. Το πιθανότερο είναι ότι ο Πέτκοβιτς δε θα προβεί σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα και θα συνεχίσει με τριάδα στα στόπερ (3-4-1-2). Ο προβληματικός Σεφέροβιτς αναμένεται να καθίσει στον πάγκο και θα τον αντικαταστήσει ο Γκαβράνοβιτς.

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε 3-0 από την Ιταλία την 2η αγωνιστική. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 26’, δέχθηκε το 2-0 στο 52’, με την Ιταλία να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 89’.

ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Under 2.5 τα 6/7 πρόσφατα παιχνίδια (Δες το στην Betshop).

*G/G τα 11/16 τελευταία ματς.

*Η Ελβετία σκόραρε πάνω από ένα γκολ μόλις σ’ ένα απ’ τα τελευταία 15 ματς τελικής φάσης Euro.

Παίξε νόμιμα στην Betshop (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ ΚΕΘΕΑ: 1114 Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Μια ανάσα απ’ τον αποκλεισμό βρίσκεται η Εθνική Τουρκίας, μετά τη νέα ήττα που υπέστη στον όμιλο, αυτή τη φορά με 2-0 από την Ουαλία στο Μπακού. Δεν πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα, είχε κενά στην άμυνα, ένιωσε τον κίνδυνο σε 2-3 περιπτώσεις, πήγε δίκαια με το εις βάρος της σκορ στην ανάπαυλα. Είχε μια μεγάλη φάση στο δεύτερο 45λεπτο, λίγο αργότερα στάθηκε τυχερή (χαμένο πέναλτι για την Ουαλία), πήρε ρίσκα στο φινάλε, άφησε κενά στα μετόπισθεν και η Ουαλία “κλείδωσε” τη νίκη στις καθυστερήσεις.

“Αποδείχθηκε πως δεν ξεπεράσαμε την ήττα στην πρεμιέρα από την Ιταλία. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα. Έχουμε καλή ομάδα, οι ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα και δεν είναι σωστό να δέχονται κριτική”, είπε ο κόουτς Γκουνές για τη γκρίνια του κόσμου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης και δεν έχει άδικο. Βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ουσιαστικά παίζει το τελευταίο της χαρτί με την Ελβετία. Πάντως, ακόμη και η νίκη να έρθει για τους Τούρκους, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να περάσουν στα νοκ άουτ, αφού πιθανότατα θα υπάρξουν καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση (έχει διαφορά τερμάτων -5).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Σενιόλ Γκουνές να αλλάξει το σύστημα και να επιστρέψει στο 4-4-2 αντί του 4-2-3-1. Ο Ντεμιράλ θα πάρει ξανά φανέλα βασικού μετά την προβληματική εμφάνιση του Αϊχάν. Ο μπακ Μεράς έγινε αναγκαστική αλλαγή και τέθηκε νοκ άουτ. Τη θέση του διεκδικούν οι Μουλντούρ και Ριντβάν Γιλμάζ. Στην κορυφή θα βρεθεί ξανά ο Μπουράκ Γιλμάζ και σε ελεύθερο ρόλο από πίσω του ο Γιαζιτσί.

Προηγούμενο ματς: Γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ουαλία την 2η αγωνιστική. Δέχθηκε το 0-1 στο 42’ και το 0-2 στο 90’+5’.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

*N/G τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

*Έμεινε άσφαιρη στα δύο παιχνίδια της στο Euro.

Ελβετία – Τουρκία στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ