«Μπουκάλα» ο Μπόλονι

Ανανεώθηκε:
THOMAIDIS ARTHRO

Στις 11 Μαρτίου ο Λάζλο Μπόλονι έχει γενέθλια. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μπορεί να του κάνει το χειρότερο δώρο. Να ψηφίσει μία διάταξη που να βάζει ηλικιακό όριο στους προπονητές. Τα 68.

Όποιος έχει αντίρρηση, ας ρίξει μια ματιά στο ηλικιακό όριο που έβαλε ο Αυγενάκης στους παράγοντες. Τα 70. Ουδείς θα διαφωνήσει ότι ο προπονητής πρέπει να μπαίνει στο περιθώριο νωρίτερα από τον παράγοντα.

Το πιο εξελιγμένο παιχνίδι στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να έχει κλεισμένα τα 68 ο Μπόλονι, να φοράει φόρμα και να τρέχει μαζί με τους παίκτες στο γήπεδο και να κερδίζει τον Ολυμπιακό; Που ακούστηκε αυτό; Είναι βέβαιο ότι ο ακάματος υφυπουργός Αθλητισμού θα δράσει.

Να σοβαρευτούμε τώρα: Το χθεσινό κοουτσάρισμα του Μπόλονι εγκλώβισε τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος μόνο αφελής δεν είναι. Ασφαλώς και το rotation που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού ενόψει Αϊντχόβεν, άφησε κενά στην ομάδα. Όμως στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής και οφείλονταν κυρίως στο πλάνο του Ρουμάνου προπονητή.

Το αήττητο του Ολυμπιακού έσπασε και αυτό μπορεί να ενδιαφέρει μόνο τους στατιστικολόγους. Εκείνο που έχει αξία να συζητήσουμε είναι η νέα εποχή του Παναθηναϊκού, ο οποίος επιτέλους βρίσκει τον βηματισμό του και είναι η πρώτη φορά που στα 9 χρόνια της παρουσίας Αλαφούζου αχνοφαίνεται υγιής αντίδραση.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για τον Σκωτσέζο ρέφερι, αλλά δεν έχει δίκιο. Έτσι σφυρίζουν όλοι οι Σκωτσέζοι. Θεωρούν το ποδόσφαιρο παιχνίδι για άνδρες.

Στη Λεωφόρο έκλεψαν την παράσταση τα πυροτεχνήματα για τα 113 χρόνια του Παναθηναϊκού και ένα άκρως πολιτικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε πανό. Ευθεία κριτική για τις σχέσεις του Ολυμπιακού με τις αρχές. «Κάνουν πλάτες», ήταν το νόημα του πανό.

Κανείς δεν κατάλαβε χθες το μεσημέρι γιατί ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Μπουτσικάρης αρνήθηκε να πάρει την πρωτοβουλία ενώπιον μιας βέβαιης αναβολής. Το ΑΕΛ – ΑΕΚ δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει στο σκεπασμένο με χιόνι γήπεδο και ο πρόεδρος της SL1 άφησε παίκτες, προπονητές, επιτελεία και διαιτητές να ταλαιπωρηθούν.

Ο Κούγιας προέβλεψε ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο σήμερα και ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας θεώρησε απίθανο να γίνει αυτό το ματς. Το ποιος από τους δύο έχει δίκιο, θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Εντυπωσιάζει ο τρόπος που λειτουργεί επικοινωνιακά ο Αρης. Σε κατάφωρες αδικίες δεν μίλησε για τη διαιτησία. Χθες ξέσπασε εναντίον του Κλάτενμπεργκ, δηλώνοντας επισήμως ότι στο Βικελίδης έρχονται διαιτητές – «εργαλεία». Ο Καρυπίδης πρέπει να μάθει να σκαρώνει παιχνίδι, εκτός κι αν έχει άλλες προτεραιότητες. Ειδικά αυτές τις μέρες. 

Μέσα στο συνωμοσιολογικό ορυμαγδό, νάτοι και οι Betarades! Τη Δευτέρα πήγαν στο Βόλο, συνεντευξιάστηκαν με τον Μπέο και την Παρασκευή πρόβλεψαν το ακριβές σκορ του αγώνα ΟΦΗ – Βόλου. Έκαναν μάλιστα την γκάφα να διαφημίσουν την πρόβλεψή τους σε βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο. Οσονούπω ο εισαγγελέας χτυπάει την πόρτα τους.

Πάντως, η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε καλά. Σφραγίστηκε η επιταγή της ΑΕΛ, ο Κούγιας τρέχει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και η ουρά της βαθμολογίας έχει πάρει φωτιά. Ειδικά τώρα που ο Παναιτωλικός και η Λαμία έβαλαν στο σακούλι τους από έναν βαθμό και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες έδρες.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο τότε ταμίας Χρήστος Καραβασίλης πλήρωσαν το μάρμαρο. Για 10 χρόνια δεν θα τους επιτρέπεται να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τώρα αυτό αν είναι τιμωρία ή ευεργέτημα, είναι άλλη συζήτηση..

Μια και μιλήσαμε προηγουμένως για τα ηλικιακά όρια, ο 70άρης πια Σταύρος Ψαρρόπουλος επιμένει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ, παρά τη διάταξη Αυγενάκη. Άλλο θα κάνει και δεν το λέει. Θα βάλει προεδρική υποψηφιότητα, θα του απαγορεύσουν τη συμμετοχή στις εκλογές και θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να βγάλει το νόμο Αυγενάκη αντισυνταγματικό. Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, θα έχουν γίνει και οι μεθεπόμενες εκλογές.

Κορυφαίο θέμα η αθώωση του ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία. Συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:

  1. Η Ξάνθη έκανε πολυϊδιοκτησία με τον εαυτό της.
  2.  Η κυβέρνηση όταν πέρασε την τροπολογία Γεραπετρίτη «έσωσε» τον (από μόνο του) σωσμένο.
  3. Η Μαρούπα θα χρειαστεί να κάνει νέα αυτοψία στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης. Κάτι δεν πήγε καλά με το κινητό της.
  4. Αποδείχτηκε ότι οι πατάτες ούτε κατέχουν το μανάβικο, αλλά ούτε ασκούν κυριαρχική επιρροή στον μανάβη.
  5.  Το CAS έχει ευφυείς δικαστές.

Βέβαια την ΕΕΑ δεν την χαστούκισε μόνον ο ΠΑΟΚ. Φρόντισε και η Δόξα Δράμας.

Η ΕΠΟ αποφάσισε επιτέλους να δράσει. Θα πάει στη Νιόν της Ελβετίας ώστε να συναντήσει τους αξιωματούχους της UEFA. Θα παραπονεθεί για τον Αυγενάκη που παραβιάζει το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Τόσον καιρό κοιτούσε τ’ αστέρια…

Οι λοιμωξιολόγοι πάνε ανάποδα. Μεσούντος σκληρού lockdown, δίνουν την άδεια να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της Football League! Τον Σεπτέμβριο ούτε καν το συζητούσαν… 

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο φροντίζει για τη «ζώνη αγνότητας» της ΕΕΑ. Προβλέπει στο άρθρο 1 ότι τα μέλη της ΕΕΑ διώκονται μόνο για δόλο.

Κατά τα άλλα, η κρατική παρέμβαση στο αθλητικό αυτοδιοίκητο είναι κραυγαλέα. Στο τέλος ο Μητσοτάκης θα βαράει μέχρι και τα κόρνερ.  

Το πιο εξελιγμένο παιχνίδι στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ