Τα παιδιά του Ολυμπιακού έδειξαν τον δρόμο σε όλη την Ελλάδα

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση ολυμπιακος 2304
Photo Credits: intime sports

Τα παιδιά του Ολυμπιακού κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ευρώπης. Τεράστια επιτυχία, που δείχνει πως γίνεται σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου. Μία επιτυχία που ελπίζουμε το μέγεθος της να το καταλάβουμε τα επόμενα χρόνια.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πιο δύσκολο κομμάτι

Καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι είναι, η μετάβαση των ποδοσφαιριστών από τους μικρούς στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός . Τα παιδιά μπορούν να χαρούν την επιτυχία τους, που στην πράξη είναι μία ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών που έχουν κάνει από πολύ νεαρή ηλικία. Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, να προσπαθείς για να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα, πόσο μάλλον όταν στο αντικείμενο που ανήκει το ταλέντο σου μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα της ζωής σου, δίχως να χρειαστείς οτιδήποτε άλλο. Πολλές φορές, αν καταφέρεις να φτάσεις στο υψηλό επίπεδο να λύσεις το βιοποριστικό πρόβλημα των ανθρώπων που αγαπάς και σε έχουν στηρίξει.

Η πρώτη ανταμοιβή

Μόνο που ο πρωταθλητισμός σε μεγαλώνει γρήγορα. Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών, χρειάστηκε από πολύ μικρή ηλικία να αφήσουν το σπίτι τους, την οικογένεια τους, για να πολεμήσουν για το όνειρο τους. Το Ευρωπαϊκό που κατέκτησαν είναι μία πρώτη ανταμοιβή, μία πρώτη τεράστια επιτυχία δικαίωσης όσων θυσιών έχουν κάνει, όσα έχουν αφήσει πίσω τους για να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

Το ταξίδι τους τώρα ξεκινάει

Πρέπει όμως να γνωρίζουν πως δεν βρίσκονται καν στην αρχή, το ταξίδι τους ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και δεν θα είναι ίδιο για όλα τα παιδιά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σκληρό άθλημα, που ο χρόνος τρέχει με τον δικό του ρυθμό. Θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν έχοντας στο μυαλό τους, πως πρέπει να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα, να δουλέψουν για να κρατήσουν το σώμα τους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ώστε να τους επιτρέψει να καταφέρουν να κάνουν αυτό που έχουν ονειρευτεί. Να ζήσουν το όμορφο ταξίδι του να είσαι ποδοσφαιριστής. Όλα αυτά τα παιδιά απέδειξαν πως έχουν ταλέντο. Στην Ελλάδα γίνεται μία παρανόηση, όταν βλέπουμε ένα ταλαντούχο παιδί αμέσως βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Απο τους γονείς, μέχρι και τα ΜΜΕ τον φανταζόμαστε στο πιο υψηλό επίπεδο και με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα δύσκολο βάρος που φέρνει συνθήκες αποτυχίας. Στην πραγματικότητα όποιο παιδί, που ακόμη δεν έχει ενηλικιωθεί έχει την δυνατότητα, να ζήσει, να βιοποριστεί μέσα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ορίζεται σαν ταλέντο.

Πρώτος άνθρωπος ο προπονητής και όχι ο μάνατζερ τους

Το που μπορεί να φτάσει το ταξίδι του, θα το δείξει ο χρόνος και δεν έχει να κάνει μόνο με την πρώτη ύλη που διαθέτει. Θα πρέπει κι αυτά τα παιδιά να παραδειγματιστούν, από ιστορίες ταλαντούχων παιδιών που χάθηκαν. Να δουν τι πήγε λάθος και να βάλουν σωστές προτεραιότητες στην ζωή τους. Να καταλάβουν πως σε αυτήν την ηλικία, δεν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που εμπιστεύονται να είναι ο μάνατζερ τους, πολύ απλά γιατί αυτός κοιτάει να κάνει μαζί τους ντιλ χωρίς να έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο να δικαιούνται  να πουλήσουν τον εαυτό τους. Ο πιο σημαντικός άνθρωπος για αυτά τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνει ο προπονητής τους και η μόνη σκέψη τους, να είναι πως να βελτιωθούν, πως να φέρουν τον εαυτό τους όσο γίνεται σε πιο υψηλό επίπεδο για να καταφέρουν να αγωνιστούν με τους άνδρες, εκεί που παίζεται το πραγματικό ποδόσφαιρο. Πρώτα θα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο, να μάθουν καλά τον εαυτό τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να μάθουν το όρια τους τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

Δες όσα πρέπει να γνωρίζεις για την βετ365!

Ο χρόνος σε αυτές τις ηλικίες δεν γυρίζει πίσω

Δόξα το θεό στον χώρο που απευθύνονται αν γίνεις καλός το μόνο που δεν  χρειάζεται να σκέφτεσαι, είναι το χρήμα, αυτό θα έρθει άφθονο, αλλά για να έχει διάρκεια θα πρέπει να έρθει στην ώρα του. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα λεφτά, έρχονται από μόνα τους και αν ανήκεις στο υψηλό επίπεδο είναι πάρα πολλά, οπότε το μόνο που χρειάζεται να σκέφτονται είναι τον τρόπο που θα ανεβάσουν το επίπεδο τους και να κάνουν όσα ζητάνε οι προπονητές τους. Είναι πολλά παιδιά που παρασύρθηκαν τα τελευταία χρόνια, κάνοντας άλματα, έχοντας λανθασμένους συμβουλάτορες και έχασαν χρόνο, σε μία ηλικία που ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Όσα πρέπει να αποκτήσεις μέχρι τα 21 σου χρονια, δεν γίνεται να τα βρεις στην πορεία, για αυτό χρειάζεται αποκλειστικά προσήλωση στο στόχο.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει ταλέντο και σκληρό χαρακτήρα

Το σίγουρο είναι, πως η επιτυχία των παιδιών του Ολυμπιακού, για ακόμα μία φορά έδειξε πως υπάρχει στην χώρα μας πραγματικό ταλέντο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, έχει έναν σκληρό χαρακτήρα και μία καπατσοσύνη, που επιτρέπει όταν δημιουργείται ένα αξιόλογο σύνολο να κυνηγηθούν υπερβατικοί στόχοι, άλλωστε είναι κάτι που σε αυτά τα παιδιά έχει γίνει ήδη κατανοητό. Το σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο, που να παίζει κάτι συγκεκριμένο, όταν αυτό συμβεί η επιτυχία είναι δεδομένη.

Να αξιοποιηθεί η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα

Το δύσκολο βέβαια είναι, το πως θα καταφέρουν οι ομάδες αυτά τα παιδιά να τα ανεβάσουν στην πρώτη ομάδα. Δεν υπάρχει πιο σκληρο πράγμα, πιο δύσκολο από το να απορροφηθεί ένα νέο παιδί, στην ανδρική ομάδα. Δυστυχώς στην χώρα μας τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, με την ευκολία που οι ομάδες μας καταφεύγουν στην λύση του ξένου ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό, πως για να πετύχει μία ομάδα χρειάζεται να έχει έναν κορμό, μία βάση γηγενών ποδοσφαιριστών. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, γίνεται εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, όχι μόνο σε υψηλό συλλογικό επίπεδο. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν αξιόλογες εγκαταστάσεις προπονητές που λειτουργούν σαν παιδαγωγοί. Είναι δεδομένο πως αυτή η διαδικασία που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, θα βγάλει σημαντικό ταλέντο, θα πρέπει όμως να υπάρξει και ένας τρόπος αξιοποίησης του. Θα βοηθήσει πολύ να κοιτάξουν οι παράγοντες όλων των ομάδων, να βελτιωθούν οι συνθήκες που παίζονται τα πρωταθλήματα της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας. Να γίνουν ξανά ελκυστικά αυτά τα πρωταθλήματα, να μαζέψουν κόσμο στα γήπεδα, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες, πολλά από αυτά τα παιδιά να απορροφηθούν σε αυτές τις κατηγορίες σε μικρή ηλικία και να παρουσιάσουν το ταλέντο τους.

Θα λειτουργήσει θετικά το παράδειγμα των Ιωαννίδη, Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη

Οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να καταλάβουν πως στο ποδόσφαιρο βρέχει χρήμα και πως είναι για δικό τους συμφέρον να κοιτάξουν να φέρουν στις ομάδες τους νέα παιδιά, που είτε προέρχονται από την ακαδημία, είτε απο σκάουτινγκ. Δεν έχει νόημα, όλο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, που επιλέγουν οι ομάδες να γεμίζουν με αμφιβόλου αξίας ξένους ποδοσφαιριστές για να καλύψουν θέσεις στο ρόστερ. Θα πρέπει πρώτα να κοιτάνε τι μπορούν να πάρουν από νέα παιδιά, που αν καταφέρουν να σταθούν μόνο κέρδος μπορούν να φέρουν στους συλλογους που αγωνίζονται. Πιστεύω πως για τα παιδιά του Ολυμπιακού και για όσα παιδιά είναι σε αυτήν την ηλικία και σκέφτονται με αγωνία, λαχτάρα και αβεβαιότητα το επόμενο βήμα, θα λειτουργήσει θετικά το παράδειγμα των Ιωαννίδη, Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια.

Αυτά τα παιδιά είναι δεδομένο πως σύντομα θα χρυσώσουν τις ομάδες τους και θα κάνουν όλους τους παράγοντες που δεν έχουν την κουλτούρα να ασχοληθούν με τα νέα παιδιά να κοιτάξουν προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί θα καταλάβουν πως είναι για δικό τους συμφέρον. Είναι μία διαδικασία που από μόνη της, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ώστε ένας σύλλογος να έχει τεράστια οικονομικά οφέλη, αλλά και να αποκτήσει συγκεκριμένη αγωνιστική νοοτροπία την οποία δεν μπορείς να την έχεις παίζοντας με ένα σύνολο μισθοφόρων. Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, μία ομάδα γεμάτη με ξένους ποδοσφαιριστές που στο σύνολο τους έχουν είτε μονοετή, είτε διετή συμβόλαια, ποτέ δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ούτε αγωνιστική ταυτότητα, ούτε σύνδεση με τους οπαδούς τους.

Επιτυχία που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη

Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Ολυμπιακού, στις οικογένειες τους αλλά και στον σύλλογο για την δουλειά που έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα για να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Αυτή η επιτυχία όμως ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά σε όλους. Καθώς υπάρχει η υποχρέωση να αξιοποιηθεί και το ταμείο για όλους θα γίνει σε λίγα χρόνια, θα είναι αμαρτία και παράλογο να μην είναι θετικό και να μην υπάρχουν από αυτή την δουλειά, από αυτή την επιτυχία πολλαπλά κέρδη στον Ολυμπιακό αλλά και συνολικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς αυτά τα παιδιά έκλεισαν το μάτι σε όλη την Ελλάδα και έδειξαν παντού τον δρόμο.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ