Σαν σήμερα: Ο Τζέιμι Γκολντ κέρδισε το μεγαλύτερο WSOP Main Event!

Ανανεώθηκε:
poker jamie gold

Μπορεί να μη θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες πόκερ, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τακτικές του Τζέιμι Γκολντ αποδείχθηκαν αποτελεσματικές το 2006 όταν και κατέκτησε το WSOP Main Event!

To πόκερ ήρθε στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δίχως τη μαθηματική γνώση του Κρις Φέργκιουσον ή τη μεγάλη πείρα του Ντόυλ Μπράνσον, ο Γκολντ εστίασε στο δικό του ειδικό skill. Ο ίδιος φαίνεται πως έχει ταλέντο στον ψυχολογικό “πόλεμο”. Ξανά και ξανά έδειξε την ικανότητα να αποσπά πληροφορίες από τους αντιπάλους του, τους οποίους εκνεύριζε και οδηγούσε σε λάθη.

Στο φινάλε του τουρνουά είχε στην αγκαλιά του 12 εκατομμύρια δολάρια! Και κυριολεκτικά άλλαξαν του κανόνες σε απάντηση των τακτικών του Γκολντ, ο οποίος με σκληρή γλώσσα αποσπούσε την προσοχή των αντιπάλων του.

Σε ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά χέρια του Γκολντ από το WSOP 2006 Main Event, κατάφερε μία απλή αλλά αποτελεσματική μπλόφα σε ένα διπλωμένο ταμπλό με 6 high, δίχως ζευγάρι δίχως draws. Ενώ πολλές παρόμοιες μπλόφες έχει μεταδοθεί ζωντανά, ο τρόπος με τον οποίο την εκτέλεσε ο Γκολντ εδραίωσε το στυλ του.

“Έχεις ρήγα, τότε είμαι δύσκολα. Θα σου δείξω, δεν θέλεις να αποκλειστείς έτσι” είπε στον αντίπαλό του ο Γκολντ.

Όταν ο αντίπαλος έκανε πάσο το AJ του για ζευγάρια βαλέδες – ρηγάδες ο Γκολντ έδειξε υπηρέφανος την μπλόφα του. Συνέχισε να παίζει με θράσος, συγκεντρώνοντας σχεδόν 300 big blinds την 5η Μέρα. Ένα stack που δεν είχε συγκεντρωθεί ξανά στην ιστορία του event! Σπουδαίοι επαγγελματίες όπως ο Ουμπέρτο Μπρένες και Φραλάντ Φρίντμαν δεν είχαν απάντηση για το επιθετικό παιχνίδι του Γκολντ.

Φυσικά ο Γκολντ είχε και την τύχη με το μέρος του. Φαινόταν ότι κάθε φορά που η κάμερα πήγαινε στον Γκολντ αυτός εμπλεκόταν σε ένα τεράστιο χέρι. Με κέντα απέκλεισε τον Φρίντμαν και με δύο ζευγάρια έβγαλε εκτός τον Ντέιβιντ Έινχορν. Και αν τα 300 BBs είναι εντυπωσιακά στην 5η Μέρα, τα 300+ στην 6η μέρα είναι εξωφρενικός αριθμός! Ναι, τόσα είχε ο Γκολντ στο τέλος της έκτης ημέρας του τουρνουά και πήγε εύκολα στο τελικό τραπέζι, όπου το προβάδισμά του ήταν τεράστιο.

“Μ’ αρέσει πολύ το χέρι μου” είπε κρατώντας τα “nuts” απέναντι στον Έρικ Φρίμπεργκ ποντάροντας στην προηγούμενη αποτυχημένη μπλόφα. “Θα σου δείξω” συνέχισε. Και δούλεψε, όπως στις περισσότερες παρτίδες του Γκολντ στο τουρνουά. Ο Φρίμπεργκ τον διάβασε λάθος και έπεσε στην παγίδα.

Όταν έμειναν 5 παίκτες στο τραπέζι ο Γκολντ είχε περισσότερες μάρκες και από τους άλλους τέσσερις μαζί!

Το προβάδισμα του Γκολντ ήταν τόσο μεγάλο που πλέον ήταν θέμα χρόνου να κατακτήσει το event. Κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει, ούτε ο εξαιρετικός Άλεν Κάνιγχαμ, που για αρκετή ώρα είχε το δεύτερο μεγαλύτερο stack.

Και στο τελικό χέρι, απέναντι στον Πολ Γουασίκα, έπεισε τον αντίπαλό του να μπει στο χέρι με το χειρότερο φύλλο.

To πόκερ ήρθε στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ