*1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

*Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

*Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών προκριματικών με 16 γκολ σε 10 παιχνίδια. Έχει 55 γκολ σε 95 εμφανίσεις με την Πολωνία.

*10/10 Over 2.5 είχε η Πολωνία στα προκριματικά, σκόραρε τουλάχιστον 2 γκολ στα 9/10 παιχνίδια!

ΠΟΛΩΝΙΑ

Επιστροφή σε Μουντιάλ έπειτα από 12 χρόνια για την Πολωνία, που μας έχει συνηθίσει σε συμμετοχές σε Euro, όμως απ’ το Μουντιάλ απέχει στις τελευταίες δύο διοργανώσεις. Έπαιξε μόνο στους ομίλους στα Euro 2008 και 2012, το 2016 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, στις τελευταίες δύο συμμετοχές της σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2002-2006) αρκέστηκε στη φάση των ομίλων, έχοντας σε αμφότερες ίδιο ρεκόρ (1-0-2). Πηγαίνει στη Ρωσία με υψηλές φιλοδοξίες, θέλει αρχικά να περάσει απ’ τον όμιλο, αν δεν τα καταφέρει θα θεωρηθεί αποτυχία.

Δείτε το Ρόστερ της Πολωνίας (Κλικ εδώ)

Διαθέτει από τη μια έναν από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ των προκριματικών, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 16 γκολ, αλλά από την άλλη είχε 14 τέρματα παθητικό. Ο Ναβάλκα, όμως, δείχνει να ξέρει πώς να διαχειριστεί την άμυνα στα μεγάλα ματς– άλλωστε, είχε τη δεύτερη καλύτερη στο τελευταίο Euro. Στις έξι φιλικές αναμετρήσεις που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τα προκριματικά σημείωσαν δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Αφού έμειναν στο «Χ» με την Ουρουγουάη (0-0) και δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Μεξικό (1-0) και Νιγηρίας (1-0), επικράτησαν 3-2 της Νότιας Κορέας στις 27 Μαρτίου. Στα φιλικά του Ιουνίου έμειναν στο 2-2 με τη Χιλή και επιβλήθηκαν 4-0 της Λιθουανίας στην πρόβα τζενεράλε.

«Πίεση; Πάντα υπάρχει πίεση και πάντα θα υπάρχει, αλλά ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε τον τρόπο και θα δώσουμε τα πάντα», είπε ο κόουτς Ναβάλκα. Με προβλήματα ο στόπερ Γκλικ, υπήρξαν ανησυχίες μήπως χάσει το Μουντιάλ, ωστόσο τελικώς μπήκε στην αποστολή, όμως ακόμη δεν είναι έτοιμος. Χτύπησε το χέρι του ο επιθετικός Μίλικ σε επίσκεψη της αποστολής σε… ενυδρείο (γλίστρησε), ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα είναι κανονικά διαθέσιμος.

Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση 4-0 για την Πολωνία κόντρα στη Λιθουανία στις 12 Ιουνίου.

Στατιστικό: Από 4/6 ΝG έρχεται η Πολωνία ανεξαρτήτως έδρας (δες το στην Sportingbet).

https://www.youtube.com/watch?v=lcwRLnXgCkY

Το Πολωνία – Σενεγάλη παίζει στην Sportingbet
sportingbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Μουντιάλ (Κλικ Εδώ)

*Η Σενεγάλη σκόραρε τουλάχιστον 2 γκολ στα 7/8 ματς των προκριματικών.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Επιστροφή σε Μουντιάλ έπειτα από 16 χρόνια για τη Σενεγάλη, που θα παίξει σε τελική φάση μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Έκανε μια απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης το 2002, όταν σόκαρε την πρωταθλήτρια Γαλλία στην πρεμιέρα και κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά σε μια «παραμυθένια» πορεία. Ένας εκ των πρωτεργατών εκείνης της ομάδας, ο Αλιού Σισέ, είναι ο κόουτς της φετινής Σενεγάλης, ενός ιδιαίτερα ποιοτικού συνόλου απ’ τη μέση και μπροστά, που είναι ικανό να κάνει αρκετές ζημιές.

Δείτε το Ρόστερ της Σενεγάλης (Κλικ εδώ)

Η αποστολή των «λιονταριών» δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη, αλλά σε κάθε περίπτωση, ούτε και ανέφικτη, μιας και η κλήρωση των ομίλων τους έφερε αντιμέτωπους με Πολωνία, Κολομβία και Ιαπωνία, όμιλος που χαρακτηρίζεται «ανοιχτός». Στα τελευταία φιλικά πριν το Μουντιάλ, η Σενεγάλη έφερε 0-0 με το Λουξεμβούργο, ηττήθηκε απ’ την Κροατία (2-1) και επιβλήθηκε 2-0 της Νότιας Κορέας, η ήττα απ’ τους Κροάτες ήταν η πρώτη έπειτα απ’ τον Αύγουστο και μόλις η δεύτερη στα τελευταία 30 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Ο Σισέ έχει την τύχη να έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό υλικό, ωστόσο η επιλογή του να πάρει οκτώ επιθετικούς στην τελική αποστολή κρίνεται λιγάκι περίεργη. Δεν έχει ισορροπία η 23αδα της Σενεγάλης, απομένει να φανεί αν αυτό καθορίσει το τουρνουά. Ξεχωρίζει ασφαλώς ο Μανέ που έρχεται από φανταστική σεζόν με τη Λίβερπουλ, από κοντά οι Μούσα Σο, Κονατέ, Γκεγιέ και Κουλιμπαλί, σχεδόν όλοι οι παίκτες της 23αδας αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση 2-0 της Σενεγάλης κόντρα στην Νότια Κορέα στις 11 του μηνός.

Στατιστικό: Από 6/8 2-3 Goal έρχεται η Σενεγάλη ανεξαρτήτως έδρας.

Αριστοτέλης Σαββίδης