Η σημασία του διαιτητή στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
διαιτητης στοιχημα

Ο κόσμος του στοιχήματος έχει διανθιστεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την εμφάνιση αρκετών διαδικτυακών νόμιμων ιστοσελίδων. Οι επιλογές προς διάθεση των παικτών είναι πολλές και δεν περιορίζονται στο κλασικό 1Χ2, το Under/Over ή το Goal/Goal. Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα για το Live στοίχημα, τις κίτρινες κάρτες, τα Over/Under στο ημίχρονο, ακόμη και τα κόρνερ. Για όλα αυτά, απαιτείται μελέτη, περισυλλογή και ανάλυση –ενίοτε βαθιά-, προκειμένου να καταλήξουμε σε επιλογές που έχουν αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Εξάλλου, το σημαντικό είναι να αποκομίσουμε οφέλη ή στη χειρότερη των περιπτώσεων, να περιορίσουμε τη ζημιά.

Ένας απ’ τους παράγοντες που λίγοι λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πριν καταλήξουν στις επιλογές τους για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι ο διαιτητής. Στην Ελλάδα κυριαρχεί μια διαιτητολαγνεία, η συζήτηση γύρω απ’ τους ρέφερι είναι μόνιμη και επαναλαμβανόμενη, πολλάκις κρύβει σκιές και ενδεχομένως όχι άδικα. Βέβαια, τα χαρακτηριστικά του διαιτητή δεν αποτελούν καθοριστικό παράγοντα μόνο στα εν Ελλάδι παιχνίδια, αλλά γενικότερα σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως επίσης και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες που προσφέρουν τις στατιστικές επιδόσεις των διαιτητών, ενώ τέτοιου είδους στοιχεία μπορείτε να βρείτε και στους ιστότοπους των περισσότερων διοργανωτριών αρχών. Απ’ τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες, μέχρι τον αριθμό φάουλ, τα πέναλτι, αλλά και φυσικά τα αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας, η γκάμα των στατιστικών αναφορικά με τους ρέφερι είναι αρκετά πλούσια και μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά συμβουλευτική. Έχει αξία να παρατηρήσετε αν ο διαιτητής του αγώνα που σας ενδιαφέρει είναι «εδράκιας», αν δηλαδή υποκύπτει στην πίεση που ασκεί ένα «καυτό» γήπεδο και συνηθίζει να «γέρνει» τα σφυρίγματα του προς τον γηπεδούχο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι είναι αν θεωρείται «βολικός», δηλαδή προτιμά να συνδυάζει την παρουσία του με νίκες των φαβορί, προκειμένου να μη συνδέσει το όνομα του με πιθανή γκέλα (συχνό φαινόμενο στη Σούπερλιγκ). Σε γενικές γραμμές, η παρακολούθηση των χαρακτηριστικών των διαιτητών σίγουρα απαιτεί περισσότερη αφοσίωση και χρόνο, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να σας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.