*4η αγωνιστική
*Under 2,5 τα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί της Λιέσταλ για το Κύπελλο Ελβετίας, με ένα γκολ στο πρώτο και τρία στο δεύτερο ημίχρονο.
Φαίνεται να είναι εντελώς απελευθερωμένη χωρίς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη χρονιά. Στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας τη Λιέσταλ (ομάδα 5ης κατηγορίας) για το Κύπελλο Ελβετίας. Ο κόουτς Σεοάνε έβαλε κατά κύριο λόγο βασικούς.
Μόλις στο 7′ ο Βούτριχ άνοιξε το σκορ ενώ στο 60′ ο Φάσναχτ έγραψε το 2-0. Στο 71ο λεπτό ο Σμιντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Εσέντε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.
Στο πρωτάθλημα η Γιουνγκ Μπόις έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, με επτά βαθμούς σε τρία ματς (2-1-0). Στο πιο πρόσφατο απέσπασε 2-2 στην έδρα της Λωζάννης, πληρώνοντας πως έπαιζε στο τελευταίο μισάωρο με παίκτη λιγότερο.
Λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, στην επανάληψη η Γιουνγκ Μπόις μπήκε μπροστά στο σκορ με το καλησπέρα (48′). Ο Σέζιγκερ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ πέτυχε το 1-0 και στο 58′ ο Φερνάντες αποβλήθηκε. Παρόλα αυτά η ομάδα του Σεοάνε κρατούσε το προβάδισμα και στο 75′ ο Πεχ σε μια αντεπίθεση έγραψε το 2-0. Δεν μπόρεσε να το χαρεί ιδιαίτερα καθώς δύο λεπτά αργότερα έγινε το 2-1 ενώ στο 89′ ήρθε και το 2-2.
Η Γιουνγκ Μπόις απέκτησε τον Καλί Σενέ (φορ) δίνοντας 1 εκατ.ευρώ στη Μίντλεσμπρο. Ο Σενεγαλέζος ξέρει την κατηγορία καθώς έχει παίξει σε Λωζάννη, Γκρασχόπερς και Βασιλεία. Επίσης, η ομάδα της Βέρνης πούλησε τον νεαρό Τσίμπα (στράικερ) έναντι 2 εκατ.ευρώ στη βελγική Βέστερλο.
Τιμωρημένος ο βασικός Φερνάντες (μέσος).
Στατιστικά
*No Goal τα 4/6 φιλικά παιχνίδια της.
*Over 2,5 τα οκτώ τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
ΒΑΝΤΟΥΖ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Ίντερ Τούρκου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Η τελευταία αγωνιστική της υποχρέωση ήταν πριν δέκα μέρες, όταν παραχώρησε 2-2 στην Ίντερ Τούρκου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ που έφερε τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.
Δεν έκανε άσχημη εμφάνιση, προηγήθηκε στο 5′ με τον Σιμάνι αλλά ισοφαρίστηκε στο 13′. Στην επανάληψη πήρε το προβάδισμα εκ νέου στο 56′ με τον Νταλίπι ωστόσο το 2-2 ήρθε στο 76′.
Στο πρωτάθλημα Ελβετίας πάντως έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα καθώς μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, το μόνο θετικό είναι πως σκόραρε σε όλα. Μοιραία βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Στο πιο πρόσφατο έχασε με 3-2 εκτός έδρας από τη Σιόν πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση.
Μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ με τον Σταρκ αλλά στο 21′ η Σιόν ισοφάρισε. Η Βαντούζ στο 36′ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Μονσμπέργκερ και το κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην επανάληψη όμως ήταν αγνώριστη, δέχτηκε πίεση και με δύο γκολ στο τέλος (83′ – 94′) έμεινε με άδεια χέρια.
Η Βαντούζ παραχώρησε τον Ακινόλα (επιθετικός) με ελεύθερη μεταγραφή στη Λωζάννη Ουσί.
Στατιστικά
* Over 2,5 τα 7/8 τελευταία παιχνίδια της, τα 6 με G/G.
* Σύνολο 2 ή 3 γκολ είχαν τα 5/6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.