Euroleague (05/01): «Διπλό» αντίδρασης στο Μόναχο

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:

5634.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (21:30, NOVASPORTS PRIME)

Mετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό και την αναταραχή που αυτή έφερε, ο Παναθηναϊκός, με ανανεωμένη την εμπιστοσύνη στον προπονητή Ράντονιτς, δοκιμάζεται στο Μόναχο με την δυνατή, αλλά «λαβωμένη» σήμερα, Μπάγερν, με στόχο μια νίκη εξιλέωση.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

Χαρακτηριστικές για την προσέγγιση στο παιχνίδι οι δηλώσεις του Ράντονιτς, που δε θέλησε όμως να σχολιάσει τη συνάντησή του με τον Δ.Γιαννακόπουλο: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με αυτό που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σκληρό ματς. Παράλληλα επιβάλλεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά ώστε να κάνουμε πολλά πράγματα σωστά και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

«Σύμμαχος» σε αυτή την προσπάθειά του τα προβλήματα των γηπεδούχων, αφού χθες έγινε γνωστό ότι οι Λούτσιτς και Ομπστ δε θα παίξουν, σε αντίθεση με τους Χάντερ και Γκιφάι που επιστρέφουν στη διάθεση του Αντρέα Τρινκιέρι. Ιδίως η απουσία του πρώτου είναι σημαντική για τα πλάνα του Τρινκιέρι, όπως βέβαια είναι σημαντική και η επιστροφή του Χάντερ, που δίνει δύναμη στα καλάθια.

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τρινκιέρι, πάντως, αφήνει υπονοούμενα για τα συνεχή παιχνίδια που καλείται να παίξει (και) η ομάδα του: «Παίξαμε πριν από 48 ώρες και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κόντρα στον Παναθηναϊκό και στην άμυνα και στην επίθεση. Όπως πάντα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, αν και αυτό δεν θα είναι εύκολο. Ως ομάδα οφείλουμε να κάνουμε το ό,τι χρειαστεί και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και ατομικά».

Οι Γερμανοί προέρχονται από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα (από Παρτιζάν 83-77 και από Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 75-67) και από μια «επαγγελματική» νίκη με τη Ροστόκ για τη ΒΒL (65-78, Ουίνστον 14), ενώ ο ΠΑΟ μετά τη συντριβή απ’ τον Ολυμπιακό (71-95) διέλυσε τον Προμηθέα με 44-75 (Καλαϊτζάκης Π. 16, Παπαγιάννης και Ουίλιαμς από 10), όπου έπαιξε 13 λεπτά μόνο ο Μπέικον.

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει μέσα στο Μόναχο. Δε θα είναι εύκολο, αλλά μπορεί να το κάνει και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να «σταθεί» μέσω του μπασκετικού εγωισμού που πρέπει να επιδείξουν οι παίκτες. Ο τρόπος που παίζει η Μπάγερν είναι ιδιαίτερος, αλλά θα πάμε με το «διπλό» του σε απόδοση 2,20 που βρίσκουμε στη Stoiximan. Ενδιαφέρουσες οι αποδόσεις στο over στα lines πόντων του Ουίνστον, στα τρίποντα του Λι και του Γκριγκόνις, αλλά και τα d/d του Ρούμπιτ και του Παπαγιάννη (που επιτέλους πρέπει να κάνει ένα καλό ματς).


5631.ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (20:00, NOVASPORTS START)

Οι Γερμανοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από 12 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα την προηγούμενη εβδομάδα με «διπλό» μέσα στη Λυών επί της Βιλερμπάν (79-91) με πρωταγωνιστή τον Τζαλίν Σμιθ που είχε 21 πόντους.

Υποδέχονται σήμερα μέσα σε… πανηγυρικό κλίμα την φοβερή και τρομερή Μπασκόνια που είναι πρώτη στην κατάταξη και με σερί 12-0 σε Ισπανία και Ευρωλίγκα! Τελευταία της νίκη με 92-86 επί της Ρεάλ Μαδρίτης (Χάουαρντ 28 με 6/11 τρίποντα, Γκιεντράιτις 21) ενώ και στην Ισπανία η κατάσταση είναι όμοια! Εκεί έκανε δύο σερί εκτός έδρας νίκες, με Γρανάδα (84-95) και Μπρεογκάν (77-86), που παρά το ότι είναι μάλλον μέτριες ομάδες, δείχνει τον χαρακτήρα των Βάσκων, που δεν… καταλαβαίνουν από έδρες.

Άλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια Μπασκόνια που χωρίς να έχει το τεράστιο όνομα έχει καταφέρει να κάνει όλη τη μπασκετική Ευρώπη να στρέψει πάνω της το βλέμμα της, αφού δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα (κι άλλοι έχουν κάνει σερί νίκες), αλλά είναι και το μπάσκετ που παίζει και ο τρόπος που παίζει άμυνα, με την υπογραφή φυσικά του προπονητή της, Χοάν Πεναρόγια, ενός απ’ τους καλύτερους νέους προπονητές στην Ευρώπη.

Προφανώς και μπασκετικά οι φιλοξενούμενοι έχουν το «πάνω χέρι» και σαν απόδοση, και σαν φόρμα, και σαν ποιότητα, αλλά πάντα στην Ευρωλίγκα υπάρχουν και κακές βραδιές και εκπλήξεις. Οι Γερμανοί παίζουν ελεύθερα, έχουν δηλώσει πως κάθε ματς θα μπαίνουν για να το χαίρονται, οπότε όλα μπορούν να γίνουν. Ιδίως τώρα που έχουν απαλλαγεί απ’ το άγχος της νίκης στην Ευρωλίγκα, αφού είχαν να κερδίσουν προ… 12 αγωνιστικών.

Είναι, με βάση όλα τα παραπάνω, μια λογική επιλογή η νίκη των Βάσκων με under 166.5 σε απόδοση 2,95 που βρίσκουμε στη Stoiximan, την οποία και θα υποστηρίξουμε, βάσει φόρμας και εικόνας των δύο ομάδων. Καλή μοιάζει και η επιλογή για το εύρος πόντων 160-173 σε καλή απόδοση (2,70) στην ίδια εταιρία.


5632.ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (20:00, NOVASPORTS 6)

Άλλη μια γιορτή του μπάσκετ στο Κάουνας με τους γηπεδούχους να έχουν ήδη αποδείξει ότι, πέραν του… μπασκετικού πάρτι που στήνουν οι φίλαθλοι τους σε κάθε ματς, είναι σκληρό καρύδι για όλους. Και μάλιστα βρίσκουν μια Φενέρ που στην Ευρωλίγκα δεν πατάει καλά και έχει 4 σερί ήττες. Οπότε ευκαιρία να κερδίσουν! Μπορούν;

Η Ζαλγκίρις έχει επτά νίκες στα τελευταία της δέκα παιχνίδια, όμως στην Ευρωλίγκα προέρχεται από δύσκολη ήττα 84-82 (Σμιτς 18, Έβανς 17) από τη Μονακό, έχοντας πριν δύο σερί νίκες στην «Ζαλγκίριο Αρένα» με Μπάγερν (75-67) και Ρεάλ Μαδρίτης (81-72). Οι νίκες στη εντός συνόρων Λίγκα είναι περισσότερο για «ζέσταμα» για την Ευρωλίγκα (79-95 τη Γουλβς τη Δευτέρα), όμως γενικά οι Λιθουανοί είναι σε καλή κατάσταση.

Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενερμπαχτσέ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Φενέρ είναι μια περίεργη ιστορία τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού έχει σερί ηττών, κέρδισε δύο ματς στην Τουρκία, εκ των οποίων το ένα με την Εφές, οπότε σήμερα θα έχει δύσκολο έργο στη δεδομένη προσπάθεια της για έναρξη ανάκαμψης. Μετά τη νίκη με την Εφές πήγε στη Μπολόνια και έχασε από τη Βίρτους (Μότλεϊ 26, Καλάθης 12, Κ.Αντετοκούνμπο 8) και μετά κέρδισε δύσκολα στην έδρα της Πετκίμ με 71-76. Κάτι… ανεξήγητο, σύμφωνα με πρόσσφατες δηλώσεις του ίδιου του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος «τα έριξε» και στις απουσίες που είχε πρόσφατα παικτών «κλειδιά», όπως π.χ. ο Γουίλμπεκιν.

Αμφίρροπο ματς με βάση όλα τα παραπάνω, η Ζαλγκίρις στην έδρα της είναι πολύ μαχητική και βελτιώνεται απ’ την ορμή του κόσμου, ενώ η Φενέρ είναι βεβαίως καλύτερη σαν ομάδα και περιμένουμε το ξέσπασμά της. Θα στηρίξουμε τη νίκη της Φενέρ σε ένα combo με το over 13,5 στους πόντους του Μότλεϊ, το οποίο πληρώνει 3,05, σύμφωνα με τις αποδόσεις της Stoiximan, μια και ο Αμερικανός είναι «σημείο» αναφοράς πλέον στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.


5633.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (21:30, NOVASPORTS 4)

Πήρε τη νίκη στο «Ελ Κλάσικο» με τη Ρεάλ (78-87) μέσα στη Μαδρίτη με φοβερό τον Χίγκινς στο τέλος (έβαλε 18, κι άλλους 19 ο Λαπροβίτολα) και πιο πριν μεγάλο διπλό στην παράταση (94-99) στο «καυτό» Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα (Σατοράνσκι 19 με 10 ασίστ) και έτσι είναι σε σούπερ κατάσταση. Σε σχέση τουλάχιστον με τις προηγούμενες εβδομάδες όπου υπήρχε αναταραχή, μετά από κάθε ήττα.

Οι νίκες, άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι τρέφουν κάθε ομάδα, πόσο μάλλον αυτές που έχουν στόχο, που έχουν το άγχος του must win σε κάθε αναμέτρηση κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται (και) η Μπαρτσελόνα.

Η Βίρτους, απ’ την πλευρά της προέρχεται από σπουδαία νίκη, την προηγούμενη αγωνιστική, στην Ευρωλίγκα με την Φενέρ (92-88) όμως τη Δευτέρα έχασε πολλά με… λίγα απ’ την Αρμάνι στο ντέρμπι του Ιταλικού πρωταθλήματος (74-96, Τεόντοσιτς 17, Μπελινέλι 10, Τζαϊτέ 9 με 10 ριμπ.), κάτι που «έριξε» την ψυχολογία, όπως είναι λογικό.

Μπαρτσελόνα – Βίρτους Μπολόνια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βεβαίως σήμερα θα παρουσιαστεί αποφασισμένη να παλέψει κι αν καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό (ριμπάουντ, δεύτερες ευκαιρίες, αιφινιδιασμοί της Μπάρτσα κλπ) τότε θα μείνει μέχρι τέλους στο ματς.

Οι γηπεδούχοι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, είναι στη 2η θέση της κατάταξης στην Ευρωλίγκα, όλοι γνωρίζουν ότι είναι απ’ τις καλύτερες ομάδες του θεσμού και δύσκολα θα «την πάθουν» από μια απλά καλή ομάδα όπως η Βίρτους. Μπάσκετ είναι, βέβαια, με μπάλα παίζεται που είναι στρόγγυλη και κάτι άλλο που είπε ο μεγάλος Όσιμ, αλλά εμείς θα πάμε με τον άσο και το over 156,5 σε απόδοση 2,30 που βρίσκουμε στη Stoiximan.

Πέραν αυτής της επιλογής, βεβαίως και θα κοιτάξουμε το over 14,5 πόντοι του Μίροτιτς αλλά και το over 13,5 πόντοι του Λαπροβίτολα, το over 4,5 ασίστ του Σατοράνσκι που έκανε προ δύο αγώνων double double (με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι), το fun bet να βάλει ένα τρίποντο ο Βέσελι (10 απόδοση) όπως και το double double του Τζαϊτέ της Βίρτους, που πληρώνει επίσης καλά (8,75).


5637.ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΜΟΝΑΚΟ (22:00, NOVASPORTS 5)

Πολύ ενδιαφέρον αγώνας στο Βελιγράδι, με την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να υποδέχεται την δυνατή Μονακό του… Σάσα Ομπράντοβιτς, σε ένα γήπεδο που και πάλι θα είναι κατάμεστο και θα αποτελέσει παράγοντα, το δίχως άλλο, για την «οικονομία» του.

Η Παρτιζάν έχει μια εξαιρετική πορεία τον τελευταίο μήνα, με σερί νίκες, εκ των οποίων τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα (83-77 με την Μπάγερν, μεγάλο «διπλό» στην Πόλη επί της Φενέρ με 72-73 και επίσης μεγάλη νίκη με την Εφές 82-79), ενώ τη Δευτέρα συνέτριψε τη Ζαντάρ στην Αδριατική Λίγκα (114-77), έτσι για… «ζέσταμα».

Παρτιζάν Βελιγραδίου – Μονακό στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απ’ την πλευρά της η Μονακό έχει επτά νίκες στα τελευταία δέκα ματς, έχει δύο σερί ήττες προ δύο εβδομάδων, από τη… Λε Πορτέλ (89-81) για το πρωτάθλημα και από την Αρμάνι Μιλάνο (79-71) και μετά «επέστρεψε» σε νίκες, μία με την Φος Σουρ Μερ (53-97) και μία με την Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα, με 84-82 (Οκόμπο 22, Ντιαλό 14), που ήρθε με ανατροπή σημαντική. Οι Λιθουανοί ήταν «επάνω» σε μεγάλο μέρος του αγώνα, και με διαφορές, αλλά η Μονακό το «γύρισε» και μάλιστα με κακό, αν όχι κάκιστο, τον Μάικ Τζέιμς.

Είναι απ’ αυτούς τους αγώνες που λες ότι είναι αμφίρροπος, απ’ όπου κι αν τον «πιάσεις», καθώς απ’ τη μία υπάρχει μια ομάδα με πολύ δυνατή έδρα και φόρμα εξαιρετική, με έξι σερί νίκες, εντός κι εκτός συνόρων, κι απ’ την άλλη μια απ’ τις διεκδικήτριες θέσης στο Final Four, με ποιοτικό ρόστερ και προσωπικότητα (και στις ήττες μακριά απ’ το Μονακό ήταν μέχρι τέλους «μέσα» στο παιχνίδι).

Γι’ αυτό και θα επιλέξουμε να πάμε με το να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους, σε πολύ καλή απόδοση 2,80, που βρίσκουμε στη Stoiximan. Θα γίνει ντέρμπι, κατά την εκτίμησή μας, κι ελπίζουμε να κρατήσει μέχρι τέλους, όπως συχνά συμβαίνει στα ευρωπαϊκά ματς και των δύο.