Euroleague: Έχει «ξύλο» στην Τουρκία

Lida_Betarades
Λήδα Χούκλη
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5133. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:45, NOVASPORTS PRIME)

H Φενέρ παίζει στην Ευρωλίγκα ξανά μετά από 19 μέρες. Στο τελευταίο της ματς έχασε στο καλάθι με 84-82 στο Αστρομπάλ από τη Βιλερμπάν. Από εκεί και πέρα οι αναβολές ήρθαν για όλες τις ομάδες στην Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας πέρασε από την έδρα της Τουρκ ανήμερα τα Χριστούγεννα με 72-63 για να χάσει πριν τρεις μέρες εντός από την Νταρουσάφακα. Αυτό που έχει αλλάξει συνταρακτικά είναι η απώλεια των δύο κορυφαίων παικτών της, καθώς είναι τραυματίες τόσο οι Ντε Κολό, όσο και ο Βέσελι. Κενά που δεν μπορούν να καλυφτούν στα καναρίνια. Αποκτήθηκε ο σέντερ Φλόιντ που είδαμε στον Παναθηναϊκό, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι δύο νίκες μακριά από την οκτάδα.

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός έδωσε την ίδια ημερομηνία ματς για την Ευρωλίγκα. Στις 23 Δεκέμβρη λοιπόν ήταν εξαιρετικός στο ΟΑΚΑ και κέρδισε τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό με 84-65. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κάνει μία πολύ καλή χρονιά και είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τους δύο Ισπανούς γίγαντες. Μετά από εκείνο το ματς έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι, αυτό με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα, στο οποίο επικράτησε με 110-85.  Κρατά γερά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αν συνεχίσει έτσι και στον δεύτερο γύρο θα περιμένει γκέλες από Μπάρτσα και Ρεάλ για να ανέβει ακόμη ψηλότερα. Δεν έχει απουσίες σήμερα.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

Θα πάει χαμηλά το ματς σε σκορ. Αμφότερες δεν έχουν ρυθμό, ενώ από τη Φενέρ λείπουν και οι δύο κορυφαίοι της. Ο Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει κι αυτός από τη μεριά του να μην ξεφύγει η κατάσταση και μπει και ο κόσμος στην εξίσωση. Ένα σκληρό, κλειστό ματς, με πολύ «ξύλο» στο παρκέ, είναι προ των πυλών. Το Line είναι στους 153.5 πόντους και βλέπουμε τον νικητή να φτάνει με το ζόρι στους 75 πόντους. Πάμε λοιπόν με το Under 153.5 που προσφέρεται στο 1.90 στην πλατφόρμα της stoiximan.


5210. ΜΠΑΓΕΡΝ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (20:00, NOVASPORTS 6)

Η Μπάγερν δεν είναι καλά φέτος. Η μπουνιά του Τρινκιέρι στον παίκτη του δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Βγάζει όλη την ένταση που υπάρχει φέτος. Και πάνω που η ομάδα είχε αρχίσει να στρώνει, τραυματίστηκε ο κορυφαίος της παίκτης, ο Χίλιαρντ. Ο Κέι Σι Ρίβερς που ήρθε στη θέση του προσφέρει στο σκοράρισμα, αλλά δεν είναι καθόλου αθλητικός για να προσφέρει σε άλλους τομείς όπως ο συμπατριώτης του. Μετρά τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, τελευταία εντός από την Μπασκόνια που είχε χίλιες-δυο απουσίες. Εκεί έγινε και το περιστατικό με τον Τρινκιέρι. Επέστρεψε ο Ραντόσεβιτς, παραμένει εκτός ο Χίλιαρντ.

Μπάγερν – Ζαλγκίρις Κάουνας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ζαλγκίρις παραμένει ουραγός με μόλις τρεις νίκες σε 16 ματς. Δεν είχε θέματα με τον κορονοϊό, αλλά αναβλήθηκαν όλα της τα ματς ελέω της κατάστασης στους αντιπάλους της. Στο τελευταίο της ματς έχασε με 66-53 από την Ούνικς στο Καζάν. Από εκεί και μετά έκανε τέσσερις νίκες στο λιθουανικό πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς, παίζοντας καλή άμυνα. Στην επίθεση όμως έχει θέμα. Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Σλοβένος Ζόραν Ντράγκιτς καθώς δεν τα βρήκε με τον Ζντοβτς και αποχώρησε.

Είναι αρκετά ψηλά το χάντικαπ. Υπάρχει και η αποχή, το κλίμα στην Μπάγερν δεν μοιάζει και ιδανικό, αλλά και η Ζαλγκίρις φέτος είναι πολύ ανίσχυρη. Δεν θα μπλέξουμε με το ματς.


5216. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ (22:00, NOVASPORTS 5)

Αφήνει πια πίσω της τον κορονοϊό, ή έτσι θέλει να ελπίζει τουλάχιστον, και μπαίνει στη μάχη της Ευρωλίγκας. Η Μπάρτσα έπαιξε για τελευταία φορά στις 30 Δεκέμβρη και έχασε εκτός έδρας από την Μπασκόνια με 94-75. Με αυτήν την ήττα έχει πλέον όσες ήττες έχει και η Ρεάλ, είναι μαζί με την αιώνια αντίπαλό της στην κορυφή της βαθμολογίας. Από εκεί και μετά έπαιξε μόλις ένα ματς, αυτό με τη Μανρέσα εντός έδρας και έχασε στην παράταση με 96-95. Σίγουρα έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι νόσησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες, αλλά και από τις απουσίες Καλάθη, Χίγκινς. Ο δεύτερος έχει γυρίσει αλλά δείχνει ότι είναι εκτός ρυθμού. Παραμένουν εκτός ο Έλληνας γκαρντ και ο Αμπρίνες.

Μπαρτσελόνα – Μιλάνο στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρωλίγκα η Μιλάνο ήταν στις 16 Δεκεμβρίου. Εκεί η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έχασε εντός έδρας σε ένα ματς θρίλερ με 75-73 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την απουσία του Μήτογλου και μετά έχει ξεκινήσει και η πτωτική της πορεία στην Ευρωλίγκα. Όταν τραυματίστηκε ο Έλληνας φόργουορντ, η Μιλάνο είχε μόλις μία ήττα και ήταν πρώτη. Τώρα έχει ήδη έξι και είναι εκτός τετράδας αφού την εκτόπισε από εκεί η φοβερή Ούνικς. Εκτός ο Μήτογλου και ο Σιλντς, ενώ απόφαση τελευταίας στιγμής δίνεται ο Ντιλέινι. Αποκτήθηκε ο σκόρερ Κελ από τη Βαρέζε.

Πολύ δύσκολο ματς για εκτιμήσεις όσον αφορά το αποτέλεσμα. Κι εδώ θα πάμε με την ίδια λογική που πήγαμε στο ματς του Ολυμπιακού. Σάρας και Μεσίνα αγαπούν την άμυνα. Έχουν απουσίες που δυσκολεύουν την επίθεση. Το ματς είναι κρίσιμο και για τις δύο. Θα πάμε ξεκάθαρα με το under 151.5 στο 1.90 από τη bwin.