5η αγωνιστική

*Φάση των ομίλων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Αφρικής. Δέκα όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, την πρόκριση για τον τρίτο γύρο θα πάρουν οι πρώτοι του κάθε ομίλου.

*Η αναμέτρηση διεξάγεται στην Ταγγέρη του Μαρόκου.

*Χωρίς κίνητρο η Λιβερία, καθώς έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια. Τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή και ενδεχομένως θα της εξασφαλίσει και την πρόκριση, ψάχνει η Νιγηρία.

*Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, με τη Λιβερία να επικρατεί στην έδρα της με 2-1 και τη Νιγηρία στη δική της με 2-0.

*Στον πρώτο γύρο: Νιγηρία – Λιβερία 2-0

ΛΙΒΕΡΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Από δυο ήττες στα παιχνίδια κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήριο προέρχεται η Λιβερία. Στο πιο πρόσφατο εξ αυτών, τον περασμένο Οκτώβριο, η ομάδα του Πίτερ Μπάτλερ φιλοξενήθηκε από τους “μπλε καρχαρίες”, στην έδρα των οποίων ηττήθηκε με 1-0. Σε ένα ισορροπημένο ματς, δέχθηκε γκολ στο φινάλε και έμεινε με άδεια χέρια.

Με μια νίκη και τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο, είναι στην τελευταία θέση του ομίλου, έχοντας αποκλειστεί και τυπικά από τη συνέχεια. Χωρίς κάποιο κίνητρο πλέον, ο Άγγλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 1-0 από το Πράσινο Ακρωτήριο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το τέρμα που δέχθηκε στις καθυστερήσεις, έκρινε και την αναμέτρηση.

Λιβερία Στατιστικά

*No Goal και Under 2.5 τα 6/7 τελευταία επίσημα παιχνίδια της. (δες το στην Stoiximan)

*Under 2.5 τα 3/5 τελευταία επίσημα παιχνίδια της, ως γηπεδούχος.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τη Νιγηρία, στα προκριματικά. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Γκέρνοτ Ρορ φιλοξενήθηκε από την Κεντρική Αφρική, στην έδρα της οποίας κατάφερε να πάρει το διπλό, μετά και το τελικό 0-2. Μπορεί να μην έπιασε το μέγιστο της απόδοσης της, ωστόσο το πολύ δυναμικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να σκοράρει δις και να επικρατήσει.

Πήρε έτσι μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα με 0-1, εντός, στον πρώτο γύρο. Αυτή ήταν η τρίτη της νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, οπότε και με εννέα βαθμούς είναι μόνη πρώτη στον όμιλο. Σε περίπτωση που επικρατήσει απόψε και παράλληλα δεν κερδίσει το Πράσινο Ακρωτήριο στο άλλο ματς του ομίλου, τότε θα εξασφαλίσει και την πρόκριση.

Εθνική Νιγηρίας Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Οκογιέ (Σπάρτα Ρότερνταμ), Ακπεγί (Κάιζερ Τσιφς), Ουζόχο (Ομόνοια) – Αμυντικοί: Εκόνγκ (Γουότφορντ), Αβαζίμ (Αλάνιασπορ), Κόλινς (Πάντερμπορν), Αϊνά (Τορίνο), Ακπογκούμα (Χόφενχαϊμ), Μπαλογκούν (Ρέιντζερς), Ομερούο (Λεγανές), Ζαϊντού (Πόρτο), Σεχού (Ομόνοια) – Μέσοι: Εντιντί (Λέστερ), Αριμπό (Ρέιντζερς), Κ. Ιχεανάτσο (Λέστερ), Ονιεκά (Μπρέντφορντ), Ιβόμπι (Έβερτον) – Επιθετικοί: Μουσά (Καραγκουμρούκ), Σιμόν (Ναντ), Ιγκάλο (Αλ Σαμπάμπ Ριάντ), Οσιμέν (Νάπολι), Ονουάτσου (Γκενκ), Εζούκε (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τσουκουέζε (Βιγιαρεάλ)

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 0-2 επί της Κεντρικής Αφρικής, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πήρε προβάδισμα με τον Μπαλογκούν στο 29′, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Οσιμέν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Νιγηρία Στατιστικά

*No Goal τα 6/7 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.

*No Goal και Under 2.5 τα 3/4 τελευταία επίσημα παιχνίδια της, ως φιλοξενούμενη.

Λιβερία – Νιγηρία στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ