ESports Στοίχημα: Τι είναι, πως να παίξεις

Ανανεώθηκε:
Betarades esports

Τα Esports είναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία, η οποία απέκτησε ακόμη περισσότερους φίλους την περίοδο της πανδημίας, αφού εκεί η δράση συνεχίζεται κανονικά. Εντυπωσιακές διοργανώσεις και μεγάλα έπαθλα με ικανότατους παίκτες να διαγωνίζονται σε πολλά video games, με τα πιο δημοφιλή να είναι τα CounterStrike, League of Legends και Dota 2.

Για όσους δεν είναι μυημένοι στον κόσμο των Esports, στο παρακάτω άρθρο θα περιγράψουμε τα τρία δημοφιλέστερα παιχνίδια του είδους. Οι γνώστες μπορείτε να δείτε τα Προγνωστικά Esports.

Πλήθος αγορών για Esports στο Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

CounterStrike

Στο διάσημο CounterStrike συμμετέχουν δύο ομάδες των 5 παικτών και χωρίζονται σε Terrorists και Counter-Terrorists. Οι πρώτοι έχουν ως στόχο να βάλουν βόμβα ή να εξοντώσουν τους αντιπάλους και η δεύτερη ομάδα έχει ως στόχο την απενεργοποίηση της βόμβας ή την εξολόθρευση των αντιπάλων. Όταν οι Terrrorists ενεργοποιήσουν τη βόμβα, η αντίπαλη ομάδα έχει στη διάθεσή της 40 δευτερόλεπτα για να την εξουδετερώσει, αλλιώς χάνει το γύρο. Αν καταφέρει να εξουδετερώσει τη βόμβα μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο, τότε κερδίζει το γύρο.

Οι αγώνες κρίνονται όταν μία ομάδα κερδίσει (συνήθως) δύο χάρτες. Ο κάθε χάρτης έχει 30 γύρους, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν πλευρές στα μισά του παιχνιδιού. Η ομάδα που θα κερδίσει 16 από τους 30 γύρους κερδίζει τον χάρτη. Αν οι ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες με 15-15 γύρους, τότε διεξάγεται παράταση με 6 γύρους, όπου οι ομάδες αλλάζουν εκ νέου πλευρές στα μισά. Αν υπάρξει και πάλι ισοπαλία 3-3, η παράταση επεκτείνεται ωσότου αναδειχθεί ο νικητής του χάρτη.

Στοιχήματα

Νικητής αγώνα: Η ομάδα που θα πάρει 2 χάρτες (σε best out of 3) ή η ομάδα που θα πάρει 3 χάρτες (σε best out of 5)

Νικητής χάρτη: Η ομάδα που θα πάρει τους 16 γύρους

Συνολικοί χάρτες: Επιλογές Over/Under

Νικητής γύρου με πιστόλια στο χάρτη: ο 1ος και ο 16ος γύρος κάθε χάρτη διεξάγεται με αυτή τη μορφή.

League of Legends

Στο LoL, όπως είναι ευρέως γνωστό, συμμετέχουν δύο ομάδες των 5 παικτών,  οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες στον χάρτη Summoner’s Rift. Οι παίκτες των ομάδων έχουν τις εξής θέσεις: Bottom, Mid, Top, Jungle, Support. Οι δύο ομάδες ενισχύουν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μέχρι να γίνει η τελική μάχη, η οποία θα αναδείξει και το νικητή του αγώνα. Ο σκοπός της κάθε ομάδας είναι να καταστρέψει τη βάση των αντιπάλων. Οι βάσεις αποτελούνται από Πύργους, inhibitors και minions. Τα inhibitors είναι κτίρια πίσω από τους πύργους σε κάθε βάση. Όταν καταστραφεί ένα inhibitor εμφανίζοντα τα Super Minions μέχρι να επανέλθει ένα άλλο inhibitor.

Εκτός από τον στόχο της καταστροφής της αντίπαλης βάσης, μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν και υπό-στόχοι όπως την εξόντωση δράκων, του Rift Herald και του Baron. Όταν μία ομάδα εξοντώσει κάποιον από τους τέσσερις elemental δράκους τότε αποκτά έξτρα δύναμη. Το Rift Herald είναι ένα τέρας που βρίσκεται στη θέση του Baron για τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Ο Baron είναι το πιο δυνατό τέρας και συχνά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς όποια ομάδα τον εξοντώσει αποκτά μεγάλο προβάδισμα για την τελική νίκη.

Στοιχήματα

Νικητής αγώνα: Η ομάδα που θα πάρει 2 χάρτες (σε best out of 3) ή η ομάδα που θα πάρει 3 χάρτες (σε best out of 5)

Νικητής χάρτη: Η ομάδα που θα καταστρέψει την αντίπαλη βάση

Συνολικοί χάρτες: Επιλογές Over/Under

Dota 2

Στο Dota 2 συμμετέχουν και πάλι δύο ομάδες των 5 παικτών και όπως στο LoL, ο κάθε παίκτης έχει ξεχωριστή θέση, μία από τις εξής: Carry, Mid, Offlane, Supportκαι Hard Support. Ο στόχος της κάθε ομάδας είναι να καταστρέψει το κεντρικό κτίριο (Ancient) της αντίπαλης ομάδας. Το Ancient βρίσκεται στο κέντρο της βάσης της κάθε ομάδας, στην οποία υπάρχουν και άλλα σημαντικά κτίρια όπως οι Towers και τα Barracks. Οι 3 Towers βρίσκονται κατά μήκος στο χάρτη, στραγηγικά τοποθετημένοι εντός και εκτός της κάθε βάσης.

Οι χάρτες στο Dota 2 χωρίζονται σε λωρίδες, με την κάθε μία να ένα melee και ranged barracks. Τα barracks είναι σημαντικά για κάθε ομάδα και όταν η αντίπαλη ομάδα καταφέρει να τα καταστρέψει, τότε τα creeps της λωρίδας ενισχύονται. Η κάθε ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει πλεονέκτημα πετυχαίνοντας υπό-στόχους, όπως η εξόντωση του Roshan. ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του κάθε χάρτη. Η ομάδα που θα καταφέρει να τον εξοντώσει, αξιοποιεί τα αντικείμενά του και αποκτά ισχυρό αβαντάζ για την τελική νίκη.

Στοιχήματα

Νικητής αγώνα: Η ομάδα που θα πάρει 2 χάρτες (σε best out of 3) ή η ομάδα που θα πάρει 3 χάρτες (σε best out of 5)

Νικητής χάρτη: Η ομάδα που θα καταστρέψει το αντίπαλο Ancient

Συνολικοί χάρτες: Επιλογές Over/Under

Πλήθος αγορών για Esports στο Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

To στοίχημα στα Esports συνδέεται άμεσα με το live streaming: Οι περισσότεροι παίκτες στοιχήματος που θα επιλέξουν να ασχοληθούν μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε ζωντανή μετάδοση είτε από κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως το YouTube και το Twitch, είτε από τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες που προσφέρουν αυτή την δυνατότητα.

Έτσι, όπως συμβαίνει παρακολουθώντας π.χ. μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση, θα διαμορφώσουν μία καθαρή άποψη για τον αγώνα ή την μάχη που εξελίσσεται μπροστά από τα μάτια τους και μπορόυν να ποντάρουν και Live!