*Αγώνας ρεβάνς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο παιχνίδι, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι.

*Η ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το νικητή του Τορπέντο Κουταΐσι – Κουκέσι.

*Στο πρώτο παιχνίδι (Λουντογκόρετς – Ζρίνσκι Μόσταρ 1-0): Σε ένα μονόπλευρο ματς, όπου η Λοντογκόρετς είχε την κατοχή και αρκετές ευκαιρίες για γκολ, το τελικό 1-0 την εικόνα του ματς δεν αντικατοπτρίζει. Ο Μότι στο 16′ σημείωσε το τέρμα αυτό για την ομάδα του, με τον τερματοφύλακα της Ζρίνσκι να κρατάει το σκορ ως έχει, αρκετές φορές.

ΖΡΙΝΣΚΙ ΜΟΣΤΑΡ (Βοσνία, 257)

Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις με πέντε βασικούς στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η ήττα με 1-0 από τη Λουντογκόρετς αφήνει ελπίδες για ανατροπή και πρόκριση στα πλέι οφ. Για να μείνει το σκορ ως έχει, χρειάστηκε η εξαιρετική εμφάνιση του Σόλντο (ΤΕ) που είπε αρκετές φορές “όχι” σε προσπάθειες των αντιπάλων του. Πλέον, άπαντες στις τάξεις γνωρίζουν πως πρέπει να δείξουν πιο επιθετικοί από ότι στη Βουλγαρία, με σκοπό να κάνουν την ανατροπή, με τη νίκη να είναι και ο στόχος.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ξεκίνησε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και έμεινε εκτός από τον πρώτο προκριματικό γύρο, από την Σπάρτακ Τρνάβα (1-1 εντός, 1-0 εκτός), συνεχίζοντας έτσι στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου απέκλεισε τη Βαλέτα (1-1 εντός, 1-2 εκτός). Αυτή είναι και η καλύτερη πορεία που έχει κάνει ποτέ στην Ευρώπη, κάτι που είχε κάνει και τη σεζόν 2010-2011, όταν και αποκλείστηκε στην ίδια φάση της διοργάνωσης, από την Οντένσε (0-0 εντός, 5-3 εκτός). Ηττήθηκε μια μόλις φορά στα δώδεκα τελευταία εντός της, μετρώντας ακόμη πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες.

Την περασμένη Κυριακή, η Ζρίνσκι γνώρισε ακόμη μια ήττα, από την Τσέλικ (1-0) για το πρωτάθλημα, που ήταν και η τρίτη διαδοχική της σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κροάτη τεχνικό Άντε Μίσα, που είδε την πόρτα της εξόδου. Αντικαταστάτης του είναι ο Μπλαζ Σλίσκοβιτς, που πέρυσι είχε οδηγήσει τη Ζρίνσκι στην κατάκτηση του τίτλου. Στα θετικά πάντως για τον ίδιο, είναι η επιστροφή του Γκάλιτς (ΑΜ 6/0), που εξέτισε την τιμωρία του.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Τσέλικ για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: N/G & Under 2.5 τα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια. (δες το στη Vivobet)

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βουλγαρία, 39)

Με όπλο τη νίκη της με 1-0 στο εντός έδρας πρώτο παιχνίδι, ταξίδεψε στη Βοσνία η Λουντογκόρετς. Το τελικό αυτό αποτέλεσμα, προβληματίζει τους Βούλγαρους, που αντιμετωπίζουν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, κάτι το οποίο ενδεχομένως να τους στοιχίσει. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμη περισσότερα τέρματα, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε εξαιρετική βραδιά.

Το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και απέκλεισε την Κρουσέιντερς (7-0 εντός, 0-2 εκτός), για να μείνει εκτός στη συνέχεια από την Βίντι (0-0 εντός, 1-0 εκτός). Αυτή είναι η έβδομη και μάλιστα διαδοχική φορά που συμμετέχει στην Ευρώπη, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έφτασε μέχρι τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Σε 23 συνολικά παιχνίδια για τη διοργάνωση, έχει απολογισμό δέκα νίκες, εφτά ισοπαλίες και έξι ήττες.

Την Κυριακή, η ομάδα του Πάουλο Αουτουόρι φιλοξενήθηκε από την Βίτοσα Μπίστριτσα, για το πρωτάθλημα Βουλγαρίας, στην έδρα της οποίας επικράτησε με 0-2, χάρη στα τέρματα των Μισιντιάν (65′) και Κεσέρου (75′). Έφτασε έτσι τους εφτά βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές. Στα αγωνιστικά, εξέτισε οπ Βιργκίλ Μισιντιάν (ΕΠ 8/1), ενώ εκτός είναι οι Ντράγκος Γκριγκόρε (ΑΜ 0/0) και Ανισέτ (ΜΕ 0/0).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 0-2 επί της Βίτοσα Μπίστριτσα για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Under 2.5 τα οκτώ τελευταία επίσημα παιχνίδια.

Γιάννης Καλαϊτζίδης