Τελικά, η Ευρώπη επηρεάζει τις ομάδες;

Ανανεώθηκε:
UEFA logo

Για όλους τους παίκτες του πάμε στοίχημα υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι κανόνες. Ένας εξ αυτών αναφέρει ότι οφείλουν να ποντάρουν «κόντρα» στις ομάδες που μεσοβδόμαδα είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και το Σαββατοκύριακο παίζουν για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Η ατάκα «θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την κόπωση του αντιπάλου» έχει ειπωθεί από πλείστους όσους προπονητές, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι τους που δε «στέκονται» σ’ αυτή την παράμετρο και προσεγγίζουν το παιχνίδι σαν να μην υφίσταται. Άλλωστε, οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη διαθέτουν αρκετά καλά στελεχωμένα ρόστερ, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν πολλούς παίκτες και να μην επηρεάζεται η απόδοσή της.

21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Από πλευράς στοιχήματος όμως, ισχύει η θεωρία ότι αξίζει η κόντρα; Σίγουρα όχι, αφού μια ματιά σε αρκετές έρευνες (συνήθως οι Άγγλοι ασχολούνται τόσο επισταμένα) θα μας καταδείξει ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των ομάδων. Σίγουρα υπάρχουν αυξομειώσεις, εντούτοις το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι οι πιο σπουδαίες ομάδες που συμμετέχουν πάντα στην Ευρώπη διαθέτουν τα κατάλληλα «όπλα» (γεμάτο ρόστερ, σούπερ εγκαταστάσεις, ευκολία μετακινήσεων, υπερστελεχωμένα τμήματα φυσιοθεραπείας και εκγύμνασης) για να μην επηρεαστούν από τα σερί παιχνίδια. Συνεπώς, ο άγραφος κανόνας ότι παίζουμε κόντρα σε ομάδες που προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν ισχύει.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις