Ο ρόλος της έδρας στο στοίχημα

Θεωρία Στοιχήματος

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται σοβαρά με το στοίχημα και να μην έχει ακούσει κάποιες κλασικές εκφράσεις. Όπως «το πήρε η κερκίδα» ή «εκεί μέσα είναι κόλαση, δεν περνάει κανείς». Μετράει, όμως, τελικά η εξέδρα για την έκβαση ενός παιχνιδιού; Και αν ναι, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δεδομένο στα προγνωστικά στοιχήματος; Οι απαντήσεις ακολουθούν πιο κάτω.

Ο ρόλος της κερκίδας

Η αναφορά γίνεται σε «καυτές» έδρες όπου οι γηπεδούχοι – θεωρητικά τουλάχιστον – έχουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των φιλοξενουμένων. Όμως, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της κερκίδας στο στοίχημα; Θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν μας τέτοιου είδους λεπτομέρειες; Πόσο πιθανό είναι μια πραγματικά καλή ομάδα να φανεί διστακτική σε μια «καυτή» έδρα; Και ακολούθως να χάσει απ’ το αουτσάιντερ; Βρείτε την απάντηση στα ερωτήματα αυτά και άλλα πολλά παρακάτω.

21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Τι μετράει στα προγνωστικά

Η προφανής απάντηση είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες της… λεπτομέρειας. Καμιά φορά, τα τόσο εξειδικευμένα στοιχεία μπορεί να μην επηρεάζουν και τόσο την εξέλιξη ενός παιχνιδιού. Άρα να μην ενδιαφέρουν και τόσο για τα προγνωστικά στοιχήματος.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι που να μην αξίζει τον κόπο να επισημανθεί όταν μιλάμε για στοίχημα. Το παραμικρό στοιχείο, το πιο ασήμαντο και ευτελές, μπορεί να μας οδηγήσει στα κατάλληλα συμπεράσματα. Γι’ αυτό τονίζουμε ξανά και ξανά πως ένας παίκτης πρέπει να συλλέγει όσα περισσότερα δεδομένα μπορεί για το ματς που τον ενδιαφέρει.

Ένας από τους τομείς που μπορεί κανείς να κοιτάξει σε αυτή την περίπτωση έχει να κάνει με την έδρα όπου διεξάγεται ένας αγώνας. Μιας και είναι στοιχείο που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην εξέλιξη του ματς.

Οι έδρες στο στοίχημα

Αρχικά, να λύσουμε μια κοινή παρεξήγηση που επικρατεί μεταξύ αρκετών όπως φαίνεται παικτών στοιχήματος. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι ακριβώς το μέγεθος του γηπέδου. Αλλά εκείνο που κυρίως μετράει είναι η πληρότητα της εξέδρας και το κλίμα που δημιουργούν οι οπαδοί.

Αυτό επηρεάζει την έκβαση της αναμέτρησης και άρα τον τρόπο παιχνιδιού σας στο πάμε στοίχημα. Όπως είναι κατανοητό, οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα γήπεδο μπορούν να αλλάξουν και τα δεδομένα για το ποντάρισμά σας.

Ποντάρισμα σε έδρες με παραδείγματα

Για παράδειγμα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παίζουν σε ΟΑΚΑ και «Απόστολος Νικολαΐδης» αντίστοιχα. Πρόκειται αναμφίβολα για δύο απ’ τις λαοφιλείς ομάδες της Ελλάδας. Ωστόσο, ο κανόνας είναι ότι οι πράσινοι παίζουν πολύ πιο συχνά όπως λέμε με συνθήκες έδρας. Καθότι αρκούν μερικές χιλιάδες οπαδοί τους για να κάνουν τη Λεωφόρο ένα δύσκολο γήπεδο για κάθε αντίπαλο.

Στον αντίποδα, ακόμη κι αν οι φίλοι της ΑΕΚ συρρεύσουν κατά χιλιάδες στο αχανές ΟΑΚΑ, η πληρότητα φαίνεται ότι έχει παραμείνει χαμηλά. Είναι απολύτως λογικό σε ένα γήπεδο όπως το συγκεκριμένο. Συνεπώς αυτό που λέμε κλασική «έδρα» δεν είναι εύκολο να γίνει.

Τι να προσέξετε όταν παίζετε έδρες

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα νούμερα δεν μπορούν να μας δώσουν πάντα τις απαντήσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για πρωταθλήματα διαφορετικών χωρών για τα οποία δεν γνωρίζουμε καταστάσεις εκ των έσω, όπως για το ελληνικό. Οφείλουμε να «ψαχτούμε» όσο περισσότερο γίνεται. Να παρακολουθήσουμε ολόκληρους αγώνες και να τσεκάρουμε τις συνθήκες διεξαγωγής τους.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, τίποτα δεν είναι απλό όταν μιλάμε για προγνωστικά στοιχήματος. Και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καθοριστικής σημασίας στοιχείο που επηρεάζει την έκβαση.

Με τον τρόπο αυτό, θα καταλήξουμε στα απαραίτητα συμπεράσματα για τις έδρες με τις οποίες αξίζει να ασχοληθούμε. Πρέπει να ξεχωρίσουμε τις απλά δύσκολες έδρες από εκείνες που πραγματικά αλλοιώνουν τις συνθήκες διεξαγωγής των αναμετρήσεων. Και καλύπτουν το χάντικαπ που ενδεχομένως υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Παράδειγμα έδρας για στοίχημα

Ας μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα για μια ελληνική ομάδα για πιο εύκολη κατανόηση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορούμε να δώσουμε από την Ελλάδα είναι η Λάρισα. Η οποία κι όταν δεν έχει και τόσο αξιόλογη ομάδα, βάζει πάντα δύσκολα σε όλες τις θεωρητικά ανώτερες ομάδες που επισκέπτονται την έδρα της. Ακόμη και όταν δεν αγωνίζεται στην ανώτερη κατηγορία.

Με απλά λόγια, είναι τέτοια τα δεδομένα που διαμορφώνονται, που η πιθανότητα να πάρουν οι Θεσσαλοί ένα θετικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν.

Τέτοιες περιπτώσεις ψάχνουμε, καθώς δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει σημειωθεί σφάλμα από τις εταιρίες. Έτσι ώστε να βρούμε τα λάθη των μπουκ στις αποδόσεις και να τα εκμεταλλευτούμε. Η αξία σε μια τέτοια περίπτωση είναι μεγάλη για ποντάρισμα και μπορεί να μας χαρίσει αυξημένα κέρδη.

Δείτε τις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες