*Στον πρώτο γύρο: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-2
*Αήττητος ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 8 εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης (5-3-0), στα 5/6 τελευταία στην Τούμπα οι Αρκάδες δε σκόραραν.
*Ο ΠΑΟΚ κάνει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες απ’ όλους, περίπου 14,7 ανά παιχνίδι, αλλά σκοράρει περίπου 1 γκολ ανά 10. Παράλληλα, επιτρέπει τις λιγότερες τελικές προσπάθειες απ’ όλους, περίπου 6 ανά παιχνίδι.
*Ο ΠΑΟΚ έρχεται από 11/12 νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις, με επιμέρους σκορ 31-2.
ΠΑΟΚ
Ούτε στη Λάρισα έκανε στάση το «τρένο» του ΠΑΟΚ, που είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ελλάδας. Μετέτρεψε ένα θεωρητικά επικίνδυνο παιχνίδι σε… περίπατο, καθώς πίεσε απ’ την αρχή τους Θεσσαλούς, δε δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους και να σκοράρει στο 9’, στη συνέχεια είχε τον πλήρη έλεγχο και δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Το 0-2 του Μάτος (6 γκολ) στο 61’ τελείωσε τη… βόλτα του ΠΑΟΚ στον κάμπο. Ήταν η έκτη σερί νίκη σ’ όλες τις διοργανώσεις για τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι κέρδισαν τα 11/12 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, δεχόμενοι μόλις 2 γκολ! Στους 32 πόντους οι γηπεδούχοι, «πάτησαν» στην στη δεύτερη θέση μαζί με Πανιώνιο και Ξάνθη, σήμερα θέλουν νέο «τρίποντο» για να παραμείνουν εκεί.
«Πριν από ένα μήνα ήμασταν στην 9η θέση, δεν θέλω να τη σκέφτομαι αυτή τη θέση. Τώρα είμαστε δεύτεροι και υπάρχουν κι άλλες ομάδες μαζί μας. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν κερδίσαμε κάποια παιχνίδια κερδισμένα, αν μπορώ να το πω έτσι, χάσαμε κάποιους βαθμούς χωρίς λόγο, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί μας», επεσήμανε ο Βλάνταν Ίβιτς. Θα ήθελε να κάνει αλλαγές ο Ίβιτς, καθώς οι υποχρεώσεις είναι διαδοχικές και είναι λογικό να υπάρξει κόπωση, ωστόσο οι επιλογές του απ’ τη μέση και μπροστά δεν είναι πολλές.
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 0-2 για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα. Ο Μυστακίδης το 0-1 στο 9’, το 0-2 ο Λέο Μάτος στο 61’.
Στατιστικό: Από 17/20 NG προέρχεται ο ΠΑΟΚ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (παίξτο στον Stoiximan).
*Μόλις μια εκτός έδρας νίκη έχει ο Αστέρας Τρίπολης στη φετινή Σούπερλιγκ, μετράει ρεκόρ 1-1-7, δέχτηκε γκολ σε όλα τα ματς, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα με 18 γκολ παθητικό.
Κέρδισε 50€ στα παιχνίδια της Κυριακής (05/02)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Αν ο ένας πόντος με Ολυμπιακό (0-0 εντός) και ΑΕΚ (2-0 ήττα εκτός) ήταν αποδεκτή και φυσιολογική συγκομιδή, το εντός έδρας 1-1 με τον Πανιώνιο δεν ήταν καλό για τον Αστέρα Τρίπολης. Μέτρια η παρουσία των Αρκάδων απ’ την αρχή ως το φινάλε, θα πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» που δεν ηττήθηκαν, αφού προηγήθηκαν μ’ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο πρώτο μέρος, ισοφαρίστηκαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και στη συνέχεια δέχτηκαν ασφυκτική πίεση για περίπου 20 λεπτά. Τρίτη σερί αγωνιστική που δεν κερδίζει ο Αστέρας, που έμεινε στους 20 πόντους και βρίσκεται στο -11 απ’ την πεντάδα, διαφορά που δύσκολα θα καλύψει.
«Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά, είχαμε σε 24 ημέρες οκτώ παιχνίδια. Ανά τρεις ημέρες είχαμε αγώνα. Τα παίξαμε όλα και τώρα μας περιμένουν τρεις δύσκολες αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Αυτό που με απασχολεί είναι η βελτίωση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια», επεσήμανε ο Ελευθερόπουλος. Απελπισία οι Αρκάδες μακριά απ’ το γήπεδο τους, έρχονται από 3/4 ήττες στη Σούπερλιγκ, δέχτηκαν γκολ σ’ όλες τις εξόδους τους.
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 για τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Μάσα με πέναλτι το 1-0 στο 43’, ισοφάρισε ο Ταποκό στο 47’.
Στατιστικό: Από 4/5 εκτός έδρας G/G προέρχεται ο Αστέρας Τρίπολης στη Σούπερλιγκ, τα τρία συνοδεύτηκαν από Over 2,5.
Αριστοτέλης Σαββίδης