Live στοίχημα: Πόσο επηρεάζουν οι αλλαγές

Ανανεώθηκε:
Θεωρία Στοιχήματος

Το live betting αποτελεί το “βασιλιά” του στοιχήματος τα τελευταία χρόνια. Με την επικράτηση του online στοιχήματος, όλο και περισσότεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν ποντάρουν πριν από την έναρξη των αγώνων, αλλά το κάνουν κατά την εξέλιξή τους. Επιλέγουν να ποντάρουν ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό. Άλλωστε, πολλά παιχνίδια εξελίσσονται με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, γενικότερα υπάρχει αγωνιστική ισορροπία και δεν προκύπτει «καθαρό» σημείο.

Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που “κυνηγάνε” τις ανατροπές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο παίκτης παρατηρεί την αναμέτρηση και συνήθως οι αντιδράσεις του εξαρτώνται από οποιαδήποτε (μικρή ή μεγάλη) διαφοροποίηση της κατάστασης. Μια τέτοια μπορεί να είναι οι παίκτες που έρχονται απ’ τον πάγκο, ωστόσο είναι μια «παρέμβαση» αρκετά σημαντική για να μας ωθήσει να ποντάρουμε τα λεφτά μας; Έχει βάση αυτή η θεωρία;

Αλλαγές & Live Betting

Συνηθίζεται όταν ένα παιχνίδι δεν πάει καλά, να έρχονται κινήσεις απ’ τον πάγκο. Το λογικό είναι οι νεοεισελθόντες παίκτες να είναι επιθετικοί ή τουλάχιστον παίκτες με επιθετικά χαρακτηριστικά για την ομάδα που δεν εξυπηρετείται απ’ το τρέχον αποτέλεσμα και θέλει να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν είναι παράλογο να θεωρήσει κάποιος ότι μια τέτοια αλλαγή μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς ο παίκτης που έρχεται απ’ τον πάγκο είναι ξεκούραστος, μπαίνει σε σημείο όπου συνηθίζεται να σημειώνονται γκολ (μετά το 65’), είναι πιθανό να αντιληφθεί πιο γρήγορα λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Ωστόσο, έρευνες έχουν αποφανθεί ότι η αν η ομάδα που προχώρησε σε μια τέτοια αλλαγή τελικά σκοράρει, το πιθανότερο είναι ότι θα τα κατάφερνε ακόμη και χωρίς τον νεοεισελθόντα. Μια απλή αλλαγή επιθετικού είναι δύσκολο να έχει μεγάλη επίδραση σε μια αναμέτρηση και αποτελεί μια «παγίδα» την οποία ο παίκτης του live στοιχήματος οφείλει να αποφύγει.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν ορισμένες ακόμη περιπτώσεις που οφείλουμε να εξατάσουμε για το στοιχημα ποδοσφαιρο. Για παράδειγμα, πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει όλοι σε ρεπορτάζ ότι ο τάδε παίκτης είναι αμφίβολος ή ότι μπορεί να αγωνιστεί μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η είσοδος ενός ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ιδιαίτερα αν αυτός αποτελεί ένα από τα αστέρια της ομάδας.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα τον Μέσι. Ενδεχόμενη απουσία του είναι λογικό να επηρεάσει τα μέγιστα την ομάδα του. Αν περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 60′, οι περισσότεροι θα αναμένουν ότι θα αλλάξει άρδην η εικόνα του αγώνα. Αυτό μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα ο παίκτης θα επηρεαστεί, ενώ το ίδιο δεν αποκλείεται να συμβεί και με τις αποδόσεις.

Οι πέντε αλλαγές

Την τελευταία περίοδο, μετά την έξαρση της πανδημίας, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη δεδομένο. Οι προπονητές πλέον έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν – αν εξαιρεθεί ο τερματοφύλακας – τη μισή ομάδα! Είναι κάτι πρωτοφανές στα ποδοσφαιρικά δεδομένα, το οποίο σίγουρα επηρεάζει και το live betting. Το θέμα εδώ, είναι να έχει ο παίκτης του στοιχήματος την ικανότητα να “διαβάσει” το αν οι αλλαγές θα λειτουργήσουν ευεργετικά ή όχι. Για παράδειγμα, τα “φρέσκα” πόδια είναι πιθανόν να δώσουν περισσότερα τρεξίματα, μεγαλύτερη πίεση και να αλλάξουν τη ροή του αγώνα υπέρ μίας ομάδας. Από την άλλη, οι πολλές αλλαγές ενδέχεται να χαλάσουν την ομοιογένεια ενός συνόλου, να την κάνουν να χάσει το ρυθμό της κλπ. Σε κάθε περίπτωση, πριν ποντάρουμε στο live, πρέπει να έχουμε υπόψη μας και να αναλύουμε μία σειρά δεδομένων και οι αλλαγές είναι ένα από αυτά.

➡️ Γρήγορο live betting στην εφαρμογη bet365

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ