Η ακολουθία Fibonacci και η εφαρμογή της στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
ακολουθία Fibonacci στοιχημα

Τι είναι η ακολουθία Fibonacci και πως εφαρμόζεται στο στοίχημα; Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις στο Betarades.gr, το στοίχημα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί μελέτη, αφοσίωση και υπομονή. Υπάρχουν αρκετοί μαθηματικοί κανόνες που κυκλοφορούν εκεί έξω και δεν είναι λίγοι αυτοί που τους εμπιστεύονται, καθότι τους βάζουν σε «καλούπια» και ενδεχομένως να τους βοηθούν να συγκρατήσουν τον παρορμητισμό τους. Ένα απ’ αυτά τα μαθηματικά συστήματα είναι η ακολουθία Fibonacci, η οποία έχει κάποιους φανατικούς οπαδούς, αλλά και ορισμένους που δεν την εμπιστεύονται. Πάμε να δούμε τι ακριβώς σημαίνει η εν λόγω ακολουθία.

Η ακολουθία Fibonacci είναι γνωστή από τον 13ο αιώνα και αναπτύχθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του Μεσαίωνα, τον Λεονάρντο Πιζάνο, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του Filius Bonacci, δηλαδή γιός του Bonacci, και έτσι έμεινε το Fibonacci. Πρόκειται για μια ακολουθία αριθμών, στην οποία ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Η λογική της στρατηγικής Fibonacci στο ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι απλή: Ο παίκτης στοιχηματίζει σε μια ισοπαλία και αν χάσει στοιχηματίζει σε ακόμα μία και ακολουθεί αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχει κέρδος.

Παίξτε στις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα (Κλικ εδώ)

Υπάρχουν μόνο δύο επιπλέον – αλλά πολύ σημαντικοί – κανόνες:
1) Ο παίκτης ποντάρει σε ισοπαλίες με αποδόσεις πάνω από 2,618.
2) Αυξάνει το ποντάρισμά του σύμφωνα με την ακολουθία: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 κτλ.

Παράδειγμα
Ο παίκτης ξεκινάει το ποντάρισμα του και δεν το αλλάζει μέχρι να χάσει. Όταν χάσει αυξάνει το ποντάρισμα στις δυο μονάδες. Σε περίπτωση που κερδίσει επιστρέφει στο πρώτο βήμα και το προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας (δηλαδή 1 μονάδα) και ξεκινά από την αρχή. Αν χάσει πηγαίνει στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας. Αν κερδίσει επιστρέφει στο προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας (1), ενώ αν χάσει πηγαίνει στο επόμενο νούμερο το 5. Αν κερδίσει με στοίχημα των 5 τότε ποντάρει δυο μονάδες. Αν χάσει πηγαίνει στο επόμενο νούμερο που είναι το 8. Δηλαδή σε κάθε νίκη ο παίκτης διαγράφει δυο αριθμούς, αυτόν που ποντάρει και τον επόμενο. Σε μια ακολουθία 0,1,1,3,5,8,13, αν κερδίσει όταν ποντάρει 13 μονάδες διαγράφει το 13 και το 8, η ακολουθία γίνεται 0,1,1,3,5 και ποντάρει 5 μονάδες.

Παίξτε στις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα (Κλικ εδώ)