Φάκελος «σερί παιχνίδια» στο NBA

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Ο «μαγικός» κόσμος του ΝΒΑ αποτελεί μια απ’ τις πιο διάσημες στοιχηματικές αγορές παγκοσμίως. Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, καθώς είναι γνωστό ότι αρκετοί «παίκτες» επιλέγουν ποντάρισμα τόσο σε αποτελέσματα (χάντικαπ), όσο και ειδικά στοιχήματα (παίκτες, σκοράρισμα, σκορ ανά δωδεκάλεπτα). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια σχετικά απρόβλεπτη αγορά, μιας και τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά (82 ματς η διάρκεια της regular season), συνήθως έρχονται διαδοχικά, ενώ και το επίπεδο πολλών ομάδων δε διαφέρει ιδιαίτερα.

Ενδιαφέρουσες μελέτες αποδεικνύουν ότι προκύπτει αξία στο κοντράρισμα των ομάδων που δίνουν δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια, φαινόμενο που συναντάμε συχνότατα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σ’ όλα τα σπορ. Συνήθως, μάλιστα, τα δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς διεξάγονται σε απόσταση 24 ωρών, στοιχείο που πάντα οφείλουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας. Αυτή η ιδιομορφία του προγράμματος στο ΝΒΑ δημιουργεί νέες συνθήκες, που έρευνες έχουν αποδείξει ότι εξυπηρετούν τα σχέδια των παικτών που επιλέγουν να κοντράρουν τους γηπεδούχους.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Πιο συγκεκριμένα, προκύπτουν αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα που παίζει δεύτερο σερί εντός έδρας ματς και έχει κερδίσει το πρώτο, έχει λιγότερες από 40% πιθανότητες να κερδίσει ξανά (σε περίπτωση που θεωρείται φαβορί βάσει αποδόσεων). Συνεπώς, αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μελετημένοι και ικανοί να ερμηνεύσουμε καταστάσεις, είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν ενώπιον μας αρκετές ευκαιρίες.

Οι απουσίες

Ένας ακόμη παράγοντας που διαδραμαρίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ιδιαίτερα στο NBA είναι οι απουσίες. Από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις των ομάδων είναι συνεχείς, κάποιος αθλητής, σημαντικότερος ή λιγότερο σημαντικούς, ενδέχεται να απουσιάσει για αρκετούς λόγους. Το να είναι τραυματίας αποτελεί τον προφανέστερο, ωστόσο ενδέχεται να παραμείνει εκτός και για λόγους ξεκούρασης.

Σε κάθε περίπτωση, η ειδησεογραφία πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη. Σε όλες τις διοργανώσεις ισχύει αυτό, αλλά ένα παραπάνω στο NBA. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρξουν ξαφνικά μαζικές απουσίες παικτών από αρκετές ομάδες. Είναι κάτι το οποίο σίγουρα θα συμβεί κατά την εξέλιξη της σεζόν. Ακόμη και η παραμικρή ενόχληση μπορεί να θέσει έναν παίκτη νοκ άουτ, ιδιαίτερα αν πρόκυτε για αγώνα της κανονικής περιόδου, ώστε να μην υπάρξει υποτροπή.

Ο παίκτης του στοιχήματος που θα αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προγνωστικά NBA πρέπει να λάβει και τους παραπάνω παράγοντες υπόψη του. Πριν ποντάρει σε μία αναμέτρηση, είναι καλό να περιμένει την ανακοίνωση των τελικών αποστολών και να διαβάσει το ρεπορτάζ για το αν υπάρχει η πρόθεση να προστατευτεί ένας παίκτης, ακόμη και αν θεωρητικά είναι στην αποστολή.