Επεξήγηση της κατανομής Poisson στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Poisson στοιχημα

Ένας ακόμη μαθηματικός τύπος που βρίσκει εφαρμογή στον κόσμο του στοιχήματος είναι αυτό τους διάσημου μαθηματικού Simeon Denis Poisson. Για να είμαστε πιο ακριβείς, πρόκειται για την κατανομή Poisson, η οποία είναι «μία διακριτή συνάρτηση κατανομής που εκφράζει την πιθανότητα ενός δεδομένου αριθμού γεγονότων που συμβαίνουν σε ένα σταθερό διάστημα χρόνου ή/και χώρου αν αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν με ένα γνωστό μέσο ρυθμό και είναι ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα από την τελευταία περίπτωση. Η κατανομή Poisson μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον αριθμό γεγονότων σε άλλα καθορισμένα διαστήματα όπως η απόσταση, η επιφάνεια ή ο όγκος».

Δείτε εδώ τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες.

Που κολλάει αυτό με το στοίχημα; Είναι ένας ακόμη τρόπος για να εισχωρήσουμε περισσότερο στον κόσμο του πονταρίσματος και να προσπαθήσουμε να φέρουμε τις πιθανότητες προς το μέρος μας. Δεν είναι απλό, αλλά σίγουρα δεν είναι και… πυρηνική φυσική. Μέσω της κατανομής Poisson μπορούμε να αναλύσουμε τις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων που μας ενδιαφέρουν για μια συγκεκριμένη αναμέτρηση και να υπολογίσουμε τα γκολ που θα σημειώσει κάθε πλευρά.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρόκειται για μια μαθηματική έννοια που μετατρέπει μέσους όρους σε πιθανότητα για διάφορα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζοντας την κατανομή Poisson μπορούμε να υπολογίσουμε το ποσοστό των αγώνων που μια ομάδα δε σκοράρει, το ποσοστό που σκοράρει 1 γκολ ή το ποσοστό που σκοράρει περισσότερο. Αυτό γίνεται αρχικά υπολογίζοντας τον μέσο όρο τερμάτων που είναι πιθανό να σκοράρει μια ομάδα. Ο υπολογισμός γίνεται διαιρώντας τον συνολικό αριθμό τερμάτων με τον αριθμό των εντός έδρας αγώνων, αλλά και ξεχωριστά με τον αριθμό εκτός έδρας αγώνων. Δηλαδή: αριθμός γκολ γηπεδούχων/αριθμός εντός έδρας αγώνων και αριθμός γκολ φιλοξενούμενων/αριθμός εκτός έδρας αγώνων. Ασφαλώς, τα νούμερα που θα προκύψουν είναι δεκαδικά, οπότε οφείλουμε να κάνουμε τους απαραίτητες υπολογισμούς.

Ασφαλώς, πρέπει να επισημάνουμε ότι η κατανομή Poisson είναι απλά μια μαθηματική πράξη. Δε λαμβάνει υπ’ όψιν της άλλες σημαντικές παραμέτρους, όπως κατάσταση των ομάδων, απουσίες, αγωνιστικό χώρο, αλλαγές προπονητών, στοιχεία που οι μπουκ γνωρίζουν και εναλλάσσουν τις αποδόσεις τους.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις