* Φάση των “16”. Μονά παιχνίδια στην έδρα της ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας και αν αναμετρώνται ομάδες της ίδιας κατηγορίας, σε εκείνης που κληρώθηκε πρώτη. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
* Άλλη μια σεζόν συναντήθηκαν στο κύπελλο, σε διπλά νοκ άουτ, το 2017/18. Ισόπαλες με 1-1 στην Έλτσε, η Ατλέτικο θριάμβευσε στη ρεβάνς με 3-0.
* N/G & under 2,5 οι 5 τελευταίες συναντήσεις τους,
ΕΛΤΣΕ (Β’)
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 1-0 τη Σαραγόσα εντός για το πρωτάθλημα, με γκολ του Ρασάνι στις καθυστερήσεις (90’+3).
Έστω και στις καθυστερήσεις με πολλή αγωνία και χωρίς να έχει προηγηθεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, τη λύτρωσε ο Ρασάνι και έφτασε σε ακόμα μία νίκη που την ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με την τρίτη, Ράσινγκ Σανταντέρ. Βρίσκεται σε καλό φεγγάρι από πλευράς αποτελεσμάτων τουλάχιστον, στόχος ήταν από την αρχή η διεκδίκηση της ανόδου και αυτή τη στιγμή δείχνει πως είναι ικανή για κάτι τέτοιο.
Αποκορύφωμα της φόρμας που έχει, όσον αφορά τα αποτελέσματα τουλάχιστον, το 4-0 στην προηγούμενη φάση του κυπέλλου, κόντρα στη Λας Πάλμας, με την ίδια μάλιστα να πραγματοποιεί ένα ροτέισον εξ ίσου ανεπαίσθητο με της αντιπάλου. Πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και πολύ πιο μεγάλη η πρόκληση να αποκλείσει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, το βέβαιο είναι πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, παρ’ όλο που οι τιμές των εισιτηρίων είναι πάρα πολύ υψηλές.
“Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα επιτεθούμε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, βλέπω ευφορία, καλό κλίμα, ένταση στις προπονήσεις, γενικά από ψυχολογικής πλευράς δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα” δήλωσε ο κόουτς Σαράβια, δίνοντας υπόσχεση στον κόσμο ότι όλοι τους θα δώσουν την ψυχή και την καρδιά τους στο παιχνίδι.
Στατιστικά
* Αήττητη εδώ και 10 αγώνες, κέρδισε τους 6/7 τελευταίους.
* Δεν έχει δεχτεί γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια της.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Α’)
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 1-0 την Οσασούνα εντός για το πρωτάθλημα, με το γκολ του Άλβαρες στο 55’.
Ίσως πιο καθαρά και πιο εύκολα απ’ όσο λέει το τελικό σκορ, επιβλήθηκε της Οσασούνα στο “Μετροπολιτάνο” και ανέβηκε ξανά πρώτη, στο +1 από τη δεύτερη, Ρεάλ Μαδρίτης. Στο τέλος έβγαλε λίγο περισσότερο άγχος, όμως στην ουσία περισσότερο κοντά έφτασε στο 2-0 μέσω αντεπιθέσεων, παρά στο να ισοφαριστεί.
Και το κύπελλο αποτελεί στόχο, ο Σιμεόνε δεν ξεχωρίζει σχεδόν ποτέ διοργανώσεις σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες. Το έχει δείξει και στους προηγούμενους γύρους, ασχέτως αν η ομάδα του έχει πάρει οριακές προκρίσεις, όπως η τελευταία κόντρα στην τρίτης κατηγορίας Μαρμπέγια, στη Μάλαγα, όπου βέβαια το παιχνίδι έγινε σε ένα “εκρηκτικό” κλίμα με οπαδούς της να συγκρούονται με εκείνους της Μάλαγα, ακόμα και περιμετρικά του γηπέδου και να πέφτουν δακρυγόνα.
Ασχέτως αν το κύπελλο είναι στόχος, ο Σιμεόνε είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε ροτέισον εν όψει της επικίνδυνης εξόδου στην έδρα της Λεγανές. Αυτό σημαίνει πως παίκτες που έχουν αδικηθεί λίγο από το χρόνο που έχουν πάρει τελευταία, όπως οι μέσοι Κόκε, Γιορέντε και ο φορ Σέρλοτ, θα ξεκινήσουν από την αρχή, με στόχο να δείξουν πως αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στα ματς της Λα Λίγκα.
“Δεν βλέπω το παιχνίδι ως εύκολη υπόθεση για μας, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με μεγάλο αήττητο σερί πολύ ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, θα αγωνιστούμε με μια ενδεκάδα που πιστεύουμε πως μπορεί να φέρει σε πέρας το στόχος της πρόκρισης” τόνισε ο Ντιέγο Σιμεόνε. Χωρίς τους βασικούς στόπερ Χιμένες και Λενγκλέ στην Έλτσε, στην αποστολή ο νεαρός Έλληνας στόπερ, Ηλίας Κωστής.
Στατιστικά
* Τρέχει σερί 14 νικών, το οποίο ξεκίνησε από το πρώτο φετινό της για το κύπελλο, κόντρα στην ερασιτεχνική Βικ, με 2-0 (31/10).
* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.
