Προγνωστικά Τένις: Τελικός μεταξύ των δύο καλύτερων τενιστριών στο Tour

Spyros_Betarades
Σπύρος Ματσούκης
Ανανεώθηκε:
Τέννις slider

Ίγκα Σφιάντεκ – Ονς Τζαμπέρ

Η No.1 του κόσμου Σφιάντεκ φτάνει στον τρίτο της τελικό Grand Slam, αλλά για πρώτη φορά στο US Open, μετά από μια μεγάλη νίκη στα τρία σετ επί της Σαμπαλένκα την Πέμπτη. Η 21χρονη κέρδισε και τους δύο προηγούμενους τελικούς της Grand Slam στο Roland-Garros το 2020 και φέτος το καλοκαίρι, το οποίο αποτέλεσε το έκτο συνεχόμενο τουρνουά που κέρδισε κατά τη διάρκεια ενός απίστευτου σερί 37 νικών. Η Πολωνή δεν έχει κερδίσει ακόμη τουρνουά κατά το δεύτερο μισό της σεζόν, δηλαδή από το Roland-Garros και μετά, αλλά παρά τις αδυναμίες της στο χορτάρι, διέθετε πάντα το κατάλληλο παιχνίδι για τα hardcourts, φτάνοντας μάλιστα και μέχρι τους ημιτελικούς του φετινού Αυστραλιανού Όπεν.

Από την άλλη η 28χρονη Τζαμπέρ σημείωσε ακόμα μια νίκη κόντρα στην φορμαρισμένη Γκαρσία το βράδυ της Πέμπτης, και μάλιστα παίρνοντας την πρόκριση με 2-0 σετ. Η Τυνήσια θα ανέβει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, ανεξάρτητα από την έκβαση αυτού του τελικού, ενώ παράλληλα δείχνει έτοιμη να πετύχει τον μεγάλο στόχο της που είναι να γίνει η πρώτη Αφρικανή παίκτρια που θα προκριθεί στο WTA Finals. Πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά για την Τζαμπέρ η οποία προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό Grand Slam στο Wimbledon τον Ιούλιο και λίγους μήνες μετά βρίσκεται πάλι σε ακόμη έναν. Η Τυνήσια κέρδισε τον πρώτο τίτλο της Masters στη Μαδρίτη τον Μάιο στο χώμα, με τους άλλους δύο τίτλους WTA μέχρι στιγμής να έρχονται στο χορτάρι στο το Μπέρμιγχαμ την περασμένη σεζόν στο Βερολίνο.

Σε κάθε περίπτωση η Σφιάντεκ είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της και αναδειχτεί η νέα πρωταθλήτρια της Νέας Υόρκης. Το ζευγάρι μοιράζεται μια ισορροπημένη προϊστορία με 2-2 στις νίκες, με τη Πολωνή να κερδίζει την πρώτη τους συνάντηση το 2019 και την πιο πρόσφατη στον τελικό του Italian Open τον Μάιο, ενώ οι δύο νίκες του Τζαμπέρ ήρθαν την περασμένη σεζόν στο Wimbledon και στο Cincinnati. Ωστόσο, η νοοτροπία και η εμπειρία της Σφιάντεκ αναμένεται να ξεχωρίσουν σε ένα τόσο μεγάλο ματς, με την Πολωνή να κερδίζει κάθε έναν από τους τελευταίους εννέα τελικούς που έχει αγωνιστεί, και έτσι θα την εμπιστευτούμε για την κατάκτηση του φετινού US Open σε ματς με πολύ θέαμα και ένταση.

Εκτίμηση: Σφιάντεκ & Over 17.5 γκέιμς (1.95)

Δείτε τα Προγνωστικά Tένις

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ