* Η Νάπολι σημείωσε τουλάχιστον τρία γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Η Μίλαν αναδείχθηκε ισόπαλη στο ημίχρονο, επικρατώντας στο τέλος των 90’ στα πέντε από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Η Νάπολι παραμένει αήττητη στα δέκα από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο τη Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΙΛΑΝ

Μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Ρόμα στις 12 Δεκεμβρίου η Μίλαν παραμένει αήττητη εδώ και τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Μοντέλα επικράτησε της Κάλιαρι (1-0 εντός έδρας), ενώ παράλληλα μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Αταλάντα (0-0 εντός έδρας) και Τορίνο (2-2 εκτός έδρας). Κόντρα στην τελευταία την προηγούμενη βδομάδα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπελότι στο 21’, προτού ο Μπενάσι διπλασιάσει τα τέρματά τους πέντε λεπτά αργότερα. Στο 32’ ο Λιάγιτς είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, ωστόσο ο Ντοναρούμα του είπε «όχι» στο πέναλτι που εκτέλεσε. Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 55’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μπερτολάτσι. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε στο 60’ από την άσπρη βούλα ο Μπάκα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Μίλαν ολοκλήρωσε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Ρομανιόλι στο 89’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αήττητοι παραμένουν οι «ροσονέρι» στις οχτώ τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσαν έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Στις πέντε σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ, ενώ παράλληλα σημειώθηκε no-goal. Η τελευταία εντός έδρας νίκη της Μίλαν επί της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις χρονολογείται στις 14 Δεκεμβρίου του 2014 (2-0). «Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα όπως η Νάπολι, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε μία πολύ καλή εμφάνιση», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μίλαν, η οποία ανακοίνωσε το δανεισμό του Ντεουλοφέου (ΜΕ) από την Έβερτον. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγγλικός σύλλογος διέψευσε πως υπάρχει κάτι οριστικό, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της προς τους Ιταλούς για την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Τορίνο και Μίλαν στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην έδρα της πρώτης (2-2), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Μίλαν παραμένει αήττητη στα οχτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα (παίξτο στην Magicbet)

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΝΑΠΟΛΙ

Μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένει η Νάπολι εδώ και εννέα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, στις οποίες σημείωσε έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στις δύο τελευταίες το συγκρότημα του Σάρι επικράτησε των Σαμπντόρια (2-1 εντός έδρας) και Πεσκάρα (3-1 εντός έδρας). Κόντρα στην τελευταία την προηγούμενη βδομάδα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 47’ με τον Τονέλι, προτού ο Χάμσικ διπλασιάσει τα τέρματά τους δύο λεπτά αργότερα. Στο 85’ ο Μέρτενς ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καπράρι στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση οι «παρτενοπέι» σημείωσαν δύο νίκες και μία ισοπαλία. Σε όλες σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ στις δύο σημειώθηκε goal-goal.

Την περασμένη σεζόν η Νάπολι πέρασε σαν …σίφουνας από την έδρα της Μίλαν επικρατώντας με 4-0 για τη Σέριε Α. «Θα υπάρξουν στιγμές στην αναμέτρηση που η Μίλαν θα μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο», είπε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Νάπολι, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ για όλους μας. Η Μίλαν έκανε πολύ σημαντικά βήματα εμπρός τη φετινή σεζόν». Αξίζει να σημειώσουμε πως μεσοβδόμαδα ο παλαίμαχος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και μεγάλος οπαδός της Νάπολι, στην οποία αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια, Ντιέγκο Μαραντόνα, επισκέφτηκε τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Προηγούμενο ματς: Νικήτρια αναδείχθηκε η Νάπολι στην έδρα της επικρατώντας με 3-1 της Πεσκάρα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Νάπολι επικράτησε στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.