Διαχείριση Κεφαλαίου στο Στοίχημα (Bankroll Management)

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Στο παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες συμβουλές σχετικά με τη σωστή διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα. Ή αλλιώς, το γνωστό bankroll management. Η σωστή διαχείριση των κεφαλαίων μας αποτελεί βασικό παράγοντας μακροχρόνιας επιτυχίας! Οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες και σε περίπτωση που θέλετε να ποντάρετε στα φαβορί του Euro 2021.

Κορυφαίες αποδόσεις στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο σημαντικότερος παράγοντας όταν στοιχηματίζουμε είναι το Bankroll Management. Το Bankroll είναι, ουσιαστικά, το αρχικό κεφάλαιο που μπορεί να διαθέσει ο καθένας για στοίχημα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες είναι η μη σωστή διαχείριση των χρημάτων που έχουν.

Το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να μη ρισκάρει περισσότερο από ό,τι αντέχει η τσέπη του. Το σημαντικότερο δεν είναι το ποσό που μπορεί να κερδίσει κάποιος με ένα και μόνο στοίχημα. Αλλά το πόσες φορές θα αποκομίσει χρήματα από τα στοιχήματα που τοποθετεί, αυτό που στη στοιχηματική… καθομιλουμένη ονομάζεται long run. Ένας πραγματικά καλός παίκτης, στοχεύει να έχει διάρκεια. Και όχι στα περιστασιακά οφέλη που θα αποκομίσει σε αραιά χρονικά διαστήματα από κάποιο παρολί 4-5 αγώνων.

Το βασικό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να μη στοιχηματίζει συνεχώς και αδιακρίτως. Όπως και να μη συνδυάζει σε ένα δελτίο πολλά γεγονότα, ποντάροντας ταυτόχρονα μεγάλα ποσά. Όταν κάποιος «κυνηγά» μεγάλα παρολί, ή στοιχηματίζει σε, φαινομενικά, τεράστιες ευκαιρίες, το μόνο που καταφέρνει είναι να θέτει σε κίνδυνο πολύ σημαντικό μέρος του κεφαλαίου του.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, σκεφτείτε ότι θέλετε να στοιχηματίσετε σε τρεις ομάδες για να κερδίσουν στα παιχνίδια που θα δώσουν αυτή την εβδομάδα. Αντί να ποντάρετε σε κάθε ένα ματς ξεχωριστά, στοιχηματίζετε και στις τρεις συνδυαστικά σε ένα παρολί. Οι πιθανότητες, αυτόματα, στρέφονται εναντίον σας, καθώς τα ενδεχόμενα είναι είτε να κερδίσετε, είτε να χάσετε έναν και μόνο αγώνα και ταυτόχρονα ολόκληρο το στοίχημά σας.

Αν, όμως, παίξετε τον κάθε αγώνα σε διαφορετικό δελτίο, τότε το πράγμα αλλάζει. Ακόμη και αν χάσετε τον έναν από αυτούς, θα έχετε κερδίσει ένα αξιόλογο κομμάτι του πονταρίσματός σας από τους υπόλοιπους αγώνες, τους οποίους προβλέψατε σωστά.

Στο δια ταύτα, το ιδανικό θα είναι να στοιχηματίζει κανείς το 1-5% του κεφαλαίου του κάθε φορά. Αυτό, βέβαια, είναι δύσκολο για αρκετούς παίκτες, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία επιζητά το γρήγορο κέρδος.

Αν λοιπόν κανείς έχει 1000 μονάδες αρχικό κεφάλαιο, το να στοιχηματίσει το μέγιστο 50 μονάδες είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει τη στοιχηματική του πορεία. Θα τον βοηθήσει να μεγαλώσει το κεφάλαιό του, συνεχίζοντας την όλη διαδικασία με ασφάλεια.

Φυσικά, το ποσό που παίζεται κάθε φορά έχει άμεση συνάφεια με το αρχικό κεφάλαιο. Καλό είναι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, να στοιχηματίζεται το 1-5% του συνολικού κεφαλαίου, καθώς τα στοιχήματα, γενικά, μερικές φορές είναι και θέμα τύχης. Επομένως, απαιτείται μεγάλη προσοχή, όσο σίγουρος κι αν αισθάνεται κανείς.

Ξεκινήστε με μικρά στοιχήματα, κυρίως μονά, και “χτίστε” σταδιακά το κεφάλαιό σας. Το στοίχημα χρειάζεται μεταξύ άλλων και υπομονή. Αν τηρήσετε τα παραπάνω κατά γράμμα ίσως να μείνετε έκπληκτοι από το πόσο γρήγορα θα αυξηθεί ο λογαριασμός σας!

Κορυφαίες αποδόσεις στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ