Το στοίχημα «Διπλή Ευκαιρία»

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Όλες οι Στοιχηματικές Εταιρίες στην εποχή μας, παρέχουν στους πελάτες τους την επιλογή της «διπλής ευκαιρίας» στους αγώνες ποδοσφαίρου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο παίκτης κατοχυρώνει  δύο τελικά αποτελέσματα ταυτόχρονα. Αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιβεβαιωθεί το προγνωστικό του, αλλά μειώνοντας την απόδοση.

Η τρίτη εκδοχή της έκβασης της αναμέτρησης, δεν συμπεριλαμβάνεται. Οι παίκτες του στοιχήματος συχνά δεν ασχολούνται με τη συγκεκριμένη επιλογή, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο εμπορική.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν είναι η νίκη μιας ομάδας με την ισοπαλία, ή η νίκη κάποιας από τις δύο ομάδες, με την ισοπαλία να βγαίνει εκτός. Έτσι, έχουμε τα τρία γνωστά σημεία 1Χ, Χ2, και 12.

Η μεγαλύτερη απόδοση στο στοίχημα «διπλής ευκαιρίας», εντοπίζεται όταν το ποντάρισμα είναι υπέρ του αουτσάιντερ. Αντίθετα, η επιλογή υπέρ του φαβορί σε συνδυασμό με την ισοπαλία, δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Οι αποδόσεις σε αυτήν την περίπτωση κυμαίνονται ελάχιστα πάνω από τη μονάδα, με το κέρδος να είναι σχεδόν μηδαμινό, παρά το πολύ χαμηλό ρίσκο.

H «διπλή ευκαιρία» στην πράξη

Ας δούμε ένα παράδειγμα του στοιχήματος «διπλής ευκαιρίας». Π.χ., θέλουμε να ποντάρουμε στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εσπανιόλ. Εν προκειμένω, η Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και οι αποδόσεις θα διαμορφώνονταν κατά προσέγγιση ως εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης: 1.38, Ισοπαλία: 4.60, Εσπανιόλ: 9.00. Οι «διπλές ευκαιρίες» λοιπόν, θα ορίζονταν περίπου σαν τις παρακάτω: 1Χ: 1.07, Χ2: 3.05, 12: 1.20

Όπως γίνεται αντιληπτό, το στοίχημα που έχει τη μεγαλύτερη αξία στο συγκεκριμένο ματς είναι το Χ2. Αν φυσικά θεωρεί ο παίκτης ότι η Ρεάλ έχει πολλές πιθανότητες να «κολλήσει» και να μην πάρει τη νίκη. Από την άλλη, οι άλλες δύο επιλογές εμπεριέχουν μικρότερο ρίσκο, αλλά δεν προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις.

Φυσικά, όταν η απόσταση μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι πιο κοντινή, από ό,τι στο παράδειγμά μας, οι αποδόσεις είναι μεγαλύτερες. Έτσι, οι παίκτες μπορούν να εντοπίσουν στοιχήματα με σημαντική αξία, και μάλιστα πιο ασφαλή, αφού καλύπτουν δύο από τις τρεις πιθανότητες έκβασης του αγώνα.

Σιγά-σιγά, τα μέλη των στοιχηματικών εταιριών κατανοούν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν τη «διπλή ευκαιρία». Είναι πολύ θετικό ότι το ρίσκο ελαττώνεται, έστω κι αν οι αποδόσεις δεν είναι οι ίδιες, όπως αν επιλέγαμε κάτι από το συνηθισμένο 1Χ2. Συνεπώς, οι παίκτες του στοιχήματος ασχολούνται πιο συχνά με τη «διπλή ευκαιρία», παρόλο που η επιλογή δεν είναι πρώτη στις προτιμήσεις τους.