Θεωρία στοιχήματος: To σύστημα Labouchere

Θεωρία στοιχήματος

Το Labouchere δεν είναι για εσάς αν ψάχνετε για ένα απλό προοδευτικό σύστημα για στοίχημα. Είναι κάπως πιο περίπλοκο και χρειάζεται κανείς να το συνηθίσει. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους και δημοφιλής στους παίκτες.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Πρόκειται για ένα σύστημα αρνητικής εξέλιξης, συνεπώς συνεπάγεται αύξηση των στοιχημάτων μετά από απώλεια. Η βασική ιδέα είναι ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να ανακτήσετε όσα χάσατε με μικρό αριθμό νικών.

Αυτή είναι μια παρόμοια αρχή με το Martingale, ένα άλλο σύστημα αρνητικής προόδου, αλλά το Labouchere δεν επιχειρεί να ανακτήσει όλες τις προηγούμενες απώλειες με μία μόνο νίκη.

Πώς χρησιμοποιείται το σύστημα Labouchere

H μέθοδος αναπτύχθηκε από τον παίκτη ρουλέτας Henry Labouchere (1831 – 1912). Σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί στο τραπέζι της ρουλέτας, ειδικά για εξωτερικά πονταρίσματα, όπως κόκκινο ή μαύρο, μονό ή ζυγό. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως το μπλάκτζακ και το μπακαρά. Το αθλητικό στοίχημα είναι επίσης μια επιλογή.

Για να ξεκινήσετε με το σύστημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να γράψετε μια ακολουθία αριθμών. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε θέλετε, αν και πρέπει να το σκεφτείτε. Για ευκολία, θα χρησιμοποιήσουμε την ακόλουθη απλή ακολουθία: 1-2-3.

Το πιθανό κέρδος για κάθε κύκλο αυτού του συστήματος είναι ίσο με τη συνολική τιμή των αριθμών στην επιλεγμένη ακολουθία. Σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή είναι 6 € (1 + 2 + 3).

Κάθε φορά που τοποθετείτε στοίχημα, το ποντάρισμά σας πρέπει να είναι ίσο με το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού στη σειρά σας. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, θα ποντάρετε 4 € (1 + 3).

Αν κερδίσετε, τότε αφαιρείτε τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό από τη σειρά. Έτσι, με αυτήν την ακολουθία θα σβήνατε το 1 και το 3.

Αν πάλι χάσετε το στοίχημά σας, προσθέτετε το ποσό που στοιχηματίζετε στο τέλος της ακολουθίας. Έτσι, χάνοντας το πρώτο σας στοίχημα με αυτήν τη σειρά θα σήμαινε την προσθήκη του 4. Επομένως θα είχατε 1-2-3-4.

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν μετά από κάθε στοίχημα. Αν κερδίσετε σβήνετε αριθμούς. Αν χάσετε προσθέτετε έναν αριθμό στο τέλος. Για κάθε επόμενο στοίχημα, ποντάρετε πάντα το ποσό του πρώτου και του τελευταίου αριθμού.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι αν μείνετε ποτέ με έναν μόνο αριθμό. Τότε ποντάρετε ακριβώς αυτό το ποσό. Αν τύχει να κερδίσετε αυτό το στοίχημα, ο κύκλος τελειώνει και ξεκινάτε ξανά με την αρχική ακολουθία. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε 1-2-3, θα πρέπει να κερδίσετε μόνο τα δύο πρώτα στοιχήματα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Θα έχετε κερδίσει 4 € και έπειτα 2 €, με συνολική απώλεια 6 €. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, αυτό είναι το σύνολο όλων των αριθμών στην αρχική σειρά.

Όλα αυτά φαίνονται αρκετά απλά μέχρι τώρα, αλλά τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα όταν χαθούν μερικά στοιχήματα. Τότε αρχίζει να μεγαλώνει η ακολουθία. Ας δούμε τι γίνεται τότε.

Παράδειγμα Labouchere

Έστω ότι έχουμε και πάλι την ακολουθία 1-2-3. Αν χάσετε το πρώτο στοίχημα των 4 €, τότε θα προσθέσετε το 4 στο τέλος, έχοντας πλέον 1-2-3-4. Το επόμενο στοίχημα θα είναι επομένως 5 € (1 + 4). Αν το κερδίσετε τότε θα αφαιρέσετε το 1 και το 4.

Θα μείνετε με 2-3, οπότε το ποντάρισμα που ακολουθεί θα πάει στα 5 € (2 + 3). Ας πούμε ότι το επόμενο στοίχημα είναι χαμένο. Ένα 5 πρέπει τώρα να προστεθεί στην ακολουθία.

Το απαιτούμενο ποντάρισμα είναι τώρα 7 €. Αν έχετε επιτυχία στο ποντάρισμά σας, το 2 και το 5 πρέπει να διαγραφούν.

Άρα πλέον πρέπει να παίξετε 3 €. Με κέρδος σημαίνει ότι ο κύκλος έχει τελειώσει. Τα στοιχήματα που χάθηκαν συνολικά είναι στα 9 € (4 + 5) και τα στοιχήματα που κερδήθηκαν στα 15 (5 + 7 + 3). Επομένως αποφέρουν συνολικά 6 €, τιμή που είναι πάλι ίση με το άθροισμα των αριθμών στην αρχική σειρά.

Δουλεύει το Labouchere;

Μία από τις θετικές πτυχές αυτού του συστήματος είναι η ευελιξία του. Επειδή μπορείτε να προσαρμόσετε την αρχική ακολουθία στοιχημάτων, μπορείτε να ελέγξετε ως έναν βαθμό το ρίσκο και την ανταμοιβή σας. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε με μια μεγαλύτερη ακολουθία υψηλότερων αριθμών, τότε μπορείτε να πιάσετε πολύ μεγαλύτερο κέρδος αν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την αλυσίδα.

Το πρόβλημα με αυτό, ωστόσο, είναι ότι το ποσό των στοιχημάτων σας θα αυξηθεί γρήγορα αν έχετε μερικές απώλειες. Όμως έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ακολουθίες που περιλαμβάνουν το 0. Αυτό κάνει το σύστημα πολύ πιο ασφαλές.

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας το σύστημα Labouchere αν καταφέρετε να αποφύγετε μια μακρά σειρά χαμένων στοιχημάτων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ καμία εγγύηση ότι αυτό δεν θα συμβεί. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γίνει αν παίζετε αρκετά συχνά. Οπότε καλό θα ήταν να εξετάσετε και αυτή την παράμετρο.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα