“Προτεραιότητα είναι να απελευθερωθούν τα χρήματα των παικτών της Betshop”
“Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να απελευθερωθούν τα χρήματα των παικτών της Betshop, που δεσμεύτηκαν με την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού εξυπηρέτησης πελατών μας από τις φορολογικές αρχές. Δεν περιμέναμε ότι θα κατασχεθεί λογαριασμός παικτών, τη στιγμή που η φορολογική διαφορά δεν έχει τελεσιδικήσει”, δηλώνει ο Γαβριήλ Χαλεπλής μέτοχος της εταιρείας Betshop, ή«B2B Gaming Services (Malta) Limited», στο mononews.gr.
Για το ίδιο θέμα ο Δημήτρης Ντζανάτος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, τονίζει, ότι είναι σε επικοινωνία με την εταιρεία για να βρεθεί φόρμουλα να πάρουν οι παίκτες τα χρήματά τους. “Έχουμε ζητήσει από την Betshop να μας ενημερώσουν για τα ποσά των παικτών που δεσμεύτηκαν. Αν είναι μέχρι 500.000 ευρώ θα τα δώσουμε εμείς από την ισόποση εγγυητική που κρατάμε από την εταιρεία, για τέτοιες περιπτώσεις. Αν είναι περισσότερα, αφού ενημερωθώ από το νομικό τμήμα της ΕΕΕΠ θα επικοινωνήσω με την ΑΑΔΕ για να βρούμε τρόπο να απελευθερωθούν τα χρήματα των παικτών. Αυτό που προκύπτει, από την ιστορία αυτή, είναι ότι πρέπει οι λογαριασμοί παικτών να είναι ακατάσχετοι, γιατί αυτά τα ποσά δεν ανήκουν στην εταιρεία”.
Ο κ. Γαβριήλ Χαλεπλής σημειώνει από την πλευρά του, ότι η υπόθεση βρίσκεται στο ΣτΕ και έχει γίνει η εκδίκασή της από το Δεκέμβριο του 2022, ωστόσο ακόμη δεν έχει βγει η απόφαση. “Έχουν δεσμευθεί λογαριασμοί της εταιρείας ύψος 8 εκ. ευρώ και δεν περιμέναμε ότι θα δέσμευαν και στο λογαριασμό των πελατών, ενώ η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη. Εφόσον βγει η απόφαση αρνητική για την εταιρεία, οι διευθυντές της εταιρείας στη Μάλτα έχουν πρόθεση να αποπληρώσουν το πρόστιμο ώστε να μην υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα”, είπε ο κ. Χαλεπλής.